Home

Foto & video 3095 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 33

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Haarlemmermeer - In de Haarlemmermeer is het verplicht dat akkerbouwers binnen 48 uur na dorsen hun graanstoppel onderwerken. Dit om neerstrijkende ganzen te voorkomen die een gevaar vormen voor vliegtuigen. Gertjan Petrie uit Hoofddorp is druk bezig aan de rand van de Polderbaan.

  Haarlemmermeer - In de Haarlemmermeer is het verplicht dat akkerbouwers binnen 48 uur na dorsen hun graanstoppel onderwerken. Dit om neerstrijkende ganzen te voorkomen die een gevaar vormen voor vliegtuigen. Gertjan Petrie uit Hoofddorp is druk bezig aan de rand van de Polderbaan.

  Foto: Fotopersburo Dijkstra
 • Maasbree - Op People's Farm, een regionale groenteproducent, worden in de 'moestuin' ruim dertig verschillende soorten groenten geteeld. De gewassen worden voor een belangrijk deel met de hand geoogst.

  Maasbree - Op People's Farm, een regionale groenteproducent, worden in de 'moestuin' ruim dertig verschillende soorten groenten geteeld. De gewassen worden voor een belangrijk deel met de hand geoogst.

  Foto: Bert Jansen
 • Verdun - De graanoogst in Noord-Frankrijk is grotendeels achter de rug. Bij 'la coopération agricole Emc2' in Verdun liggen bergen graan te wachten in de buitenopslag.

  Verdun - De graanoogst in Noord-Frankrijk is grotendeels achter de rug. Bij 'la coopération agricole Emc2' in Verdun liggen bergen graan te wachten in de buitenopslag.

  Foto: Twan Wiermans
 • Scheemda - Op veel bedrijven gaat het combinen door tot ver in de avond. Er wordt pas gestopt als het vochtpercentage begint op te lopen. Als de zon dan onder gaat kan je leuke foto's maken. Op de foto is Koos Naayer een van zijn laatste percelen aan het combinen.

  Scheemda - Op veel bedrijven gaat het combinen door tot ver in de avond. Er wordt pas gestopt als het vochtpercentage begint op te lopen. Als de zon dan onder gaat kan je leuke foto's maken. Op de foto is Koos Naayer een van zijn laatste percelen aan het combinen.

  Foto: Koos van der Spek
 • Apeldoorn – De zesjarige Yfke Maurice uit Apeldoorn plukt samen met haar broertje Jort (4 jaar) zonnebloemen van het veld. In het kader van 125 jaar Van Gogh kunnen toeristen en andere belangstellenden gratis een bosje zonnebloemen plukken. De plukkers kunnen een vrijwillige donatie doen die ten goede komt aan Stichting IVN Apeldoorn, een organisatie die zich inzet voor natuureducatie. Het initiatief komt van Hotel de Cantharel in Ugchelen.

  Apeldoorn – De zesjarige Yfke Maurice uit Apeldoorn plukt samen met haar broertje Jort (4 jaar) zonnebloemen van het veld. In het kader van 125 jaar Van Gogh kunnen toeristen en andere belangstellenden gratis een bosje zonnebloemen plukken. De plukkers kunnen een vrijwillige donatie doen die ten goede komt aan Stichting IVN Apeldoorn, een organisatie die zich inzet voor natuureducatie. Het initiatief komt van Hotel de Cantharel in Ugchelen.

  Foto: Ruben Meijerink
 • Son en Breugel - Buffelboer Arjan Swinkels uit het Brabantse Son en Breugel kruipt woensdag met zijn kleren aan in de moddervijver bij zijn waterbuffels. Daar heeft hij een goede reden voor. Op deze wijze probeert de eigenaar van De Stoerderij een vertrouwensband op te bouwen met zijn 35 waterkoeien. Hoewel waterbuffels van zichzelf al zeer sociaal en vriendelijk zijn, gedragen ze zich vaak wat ongedurig tijdens het melken. Bij mooi weer kruipt Swinkels daarom regelmatig met de dieren in de poel voor een knuffelsessie, zodat de buffels met hem socialiseren.

  Son en Breugel - Buffelboer Arjan Swinkels uit het Brabantse Son en Breugel kruipt woensdag met zijn kleren aan in de moddervijver bij zijn waterbuffels. Daar heeft hij een goede reden voor. Op deze wijze probeert de eigenaar van De Stoerderij een vertrouwensband op te bouwen met zijn 35 waterkoeien. Hoewel waterbuffels van zichzelf al zeer sociaal en vriendelijk zijn, gedragen ze zich vaak wat ongedurig tijdens het melken. Bij mooi weer kruipt Swinkels daarom regelmatig met de dieren in de poel voor een knuffelsessie, zodat de buffels met hem socialiseren.

  Foto: VidiPhoto
 • Brasilia – Duizenden mensen nemen deel aan de vijfde 'Mars van de madeliefjes' voor het gebouw van het nationaal parlement van Brazilië. Aan deze demonstratie nemen veel boeren en boerinnen deel die ondersteuning eisen voor kleine agrarische bedrijven.

  Brasilia – Duizenden mensen nemen deel aan de vijfde 'Mars van de madeliefjes' voor het gebouw van het nationaal parlement van Brazilië. Aan deze demonstratie nemen veel boeren en boerinnen deel die ondersteuning eisen voor kleine agrarische bedrijven.

  Foto: AFP
 • Hinthada – Fruitteler Aung Myo Tun zit samen met zijn varken in zijn huis in Kyouk Ye, zo'n tien kilometer van Hinthade in de regio Irrawaddy. Zijn woning is helemaal omgeven door water. De zware regenval van dit jaar heeft enorme aardverschuivingen tot gevolg, grote delen van Myanmar staan blank.

  Hinthada – Fruitteler Aung Myo Tun zit samen met zijn varken in zijn huis in Kyouk Ye, zo'n tien kilometer van Hinthade in de regio Irrawaddy. Zijn woning is helemaal omgeven door water. De zware regenval van dit jaar heeft enorme aardverschuivingen tot gevolg, grote delen van Myanmar staan blank.

  Foto: AFP
 • Bangkok - Een boer werkt met een gemotoriseerde ploeg op zijn rijstveld de grond om in de provincie Nakhonsawan, ten noorden van Bangkok. Hij kiest deze methode in plaats van de traditionele, het snijden en verbranden.

  Bangkok - Een boer werkt met een gemotoriseerde ploeg op zijn rijstveld de grond om in de provincie Nakhonsawan, ten noorden van Bangkok. Hij kiest deze methode in plaats van de traditionele, het snijden en verbranden.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.