Home

Foto & video 2205 x bekeken 1 reactie

Landbouwnieuws in beeld: week 32

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Birma - Er is naast extreme droogte in Californië, delen van Europa en Indonesië ook wateroverlast, met name in Zuid-Azië. Pakistan kampt met overstromingen evenals Birma. Deze foto toont het geteisterde platteland in het noorden van het land.

  Birma - Er is naast extreme droogte in Californië, delen van Europa en Indonesië ook wateroverlast, met name in Zuid-Azië. Pakistan kampt met overstromingen evenals Birma. Deze foto toont het geteisterde platteland in het noorden van het land.

  Foto: ANP
 • Afghanistan - Het contrast met de voorgaande foto kon niet groter zijn. In Afghanistan gebeurt een groot deel van het oogstwerk nog puur met de hand, zoals hier bij Mazar-i-Sharif.

  Afghanistan - Het contrast met de voorgaande foto kon niet groter zijn. In Afghanistan gebeurt een groot deel van het oogstwerk nog puur met de hand, zoals hier bij Mazar-i-Sharif.

  Foto: ANP
 • Colmar (Fr.) - Op andere plaatsen in Frankrijk waren afgelopen week trekkerdemonstraties, zoals hier in Colmar. Volgens de organiserende boerenorganisatie kwamen hier 240 trekkers samen.

  Colmar (Fr.) - Op andere plaatsen in Frankrijk waren afgelopen week trekkerdemonstraties, zoals hier in Colmar. Volgens de organiserende boerenorganisatie kwamen hier 240 trekkers samen.

  Foto: ANP
 • Californië - De droogte in Californië leidt tot natuurbranden. Duizenden mensen werden geëvacueerd. De branden worden veroorzaakt door onweer waarbij het wel bliksemt maar niet regent.

  Californië - De droogte in Californië leidt tot natuurbranden. Duizenden mensen werden geëvacueerd. De branden worden veroorzaakt door onweer waarbij het wel bliksemt maar niet regent.

  Foto: ANP
 • Frankrijk - De acties in Frankrijk gaan nog steeds door. Hier legen actievoerders een Spaanse tankauto met melk. Dit gebeurde aan de A63 in Benesse-Maremne.

  Frankrijk - De acties in Frankrijk gaan nog steeds door. Hier legen actievoerders een Spaanse tankauto met melk. Dit gebeurde aan de A63 in Benesse-Maremne.

  Foto: ANP
 • Rusland - De Russische staatsmedia verspreidden afgelopen week deze en andere foto's van de vernietiging van kaas die clandistien het land binnen zou zijn gekomen. De regering wil hiermee laten zien dat ze strak vasthoudt aan de boycot van Westerse goederen. Deze bulldozer zou negen ton kaas hebben vernietigd. De actie riep overigens protesten op in Rusland zelf.

  Rusland - De Russische staatsmedia verspreidden afgelopen week deze en andere foto's van de vernietiging van kaas die clandistien het land binnen zou zijn gekomen. De regering wil hiermee laten zien dat ze strak vasthoudt aan de boycot van Westerse goederen. Deze bulldozer zou negen ton kaas hebben vernietigd. De actie riep overigens protesten op in Rusland zelf.

  Foto: ANP
 • Munnekezijl - Bij Bakkerbio in Munnekezijl zijn de medewerkers bezig met het planten van de bloemkool, Bakker hoopt net als vorig jaar tot in oktober de bloemkool te kunnen oogsten. Eerst worden de planten in de pootmachine geladen en daarna kan het poten beginnen. Bakker zelf loopt achter de pootmachine om als er een plant niet goed staat of als er een vergeten is dat te corrigeren en hij houdt ook in de gaten als de machine aan het einde van het perceel is te stoppen.

  Munnekezijl - Bij Bakkerbio in Munnekezijl zijn de medewerkers bezig met het planten van de bloemkool, Bakker hoopt net als vorig jaar tot in oktober de bloemkool te kunnen oogsten. Eerst worden de planten in de pootmachine geladen en daarna kan het poten beginnen. Bakker zelf loopt achter de pootmachine om als er een plant niet goed staat of als er een vergeten is dat te corrigeren en hij houdt ook in de gaten als de machine aan het einde van het perceel is te stoppen.

  Foto: Koos van der Spek
 • Steenwijk - Zwientie tikken, ofwel varkentje aantikken was een van de ludieke activiteiten op het Dicky Woodstock festival in Steenwijkerwold, vorig weekend. Het is in de ogen van dierenbeschermers een ongewenste activiteit, maar hier zien de deelnemers noch het publiek er kwaad in.

  Steenwijk - Zwientie tikken, ofwel varkentje aantikken was een van de ludieke activiteiten op het Dicky Woodstock festival in Steenwijkerwold, vorig weekend. Het is in de ogen van dierenbeschermers een ongewenste activiteit, maar hier zien de deelnemers noch het publiek er kwaad in.

  Foto: René den Engelsman
 • Rusland - Rendierherders komen bijelkaar in het uiterste Noorden van Rusland. Begin augustus is hier altijd een Rendier Dag, een jaarlijkse feestdag.

  Rusland - Rendierherders komen bijelkaar in het uiterste Noorden van Rusland. Begin augustus is hier altijd een Rendier Dag, een jaarlijkse feestdag.

  Foto: Reuters
 • Frankrijk - Een akkerbouwer bezig met de graanoogst in de buurt van Cambrai, Noord-Frankrijk. Frankrijk stevent af op een recordoogst.

  Frankrijk - Een akkerbouwer bezig met de graanoogst in de buurt van Cambrai, Noord-Frankrijk. Frankrijk stevent af op een recordoogst.

  Foto: Reuters

Eén reactie

 • agpros

  Bij foto 3. Als je met zulke tractoren, zo te zien zo uit de showroom, gaat protesteren, lijkt de nood nog nier erg hoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.