Home

Foto & video 3522 x bekeken 1 reactielaatste update:26 sep 2016

De opvolger: 'Bij pootaardappelen heb je al je vakmanschap nodig'

Opvolger Jeroen de Nijs (26) uit Heerle (NB) vormt met zijn vader een v.o.f. Vader gaat over de varkens, Jeroen over de pootaardappelen. Verder doen ze beide alle voorkomende werkzaamheden. Het bedrijf bestaat uit 150 ha. akkerbouw met poot- en consumptieaardappelen, plantuien, suikerbieten en cichorei. Ook is er een tak met 1.100 vleesvarkens.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

De vleesvarkens ga ik denk ik niet aan houden. Ik heb er niets mee, ik vind aardappelen veel interessanter. Op dat gebied heb ik, in overleg met mijn vader, al een grote verandering doorgevoerd. In 2011 ben ik gestart met pootaardappelen. Ik kwam ermee in aanraking tijdens stages en ik zag er toekomst in. Het is ook een gewas waarbij je al je vakmanschap nodig hebt.

Over vijf jaar ...
Mijn vader draait dan nog volledig mee. Uitbreiden? Eerst niet. Met het huidige areaal kunnen we wel even vooruit. De afgelopen jaren hebben we al zoveel veranderd dat we het de komende jaren eerst maar eens stabiel houden.

Dit artikel is te lezen in uitgave 41 van 7 juli en is onderdeel van de rubriek 'De opvolger'. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Eén reactie

  • agpros

    In elke (landbouw-)tak van sport heb je al je vakmanschap nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.