Home

Foto & video 2286 x bekeken 1 reactie

Nieuwsfoto's: Kerstconcert voor kalkoenen

Kalkoenen krijgen een kerstconcert voorgeschoteld, in Pakistan wordt volop geoogst en in de VS was grote wateroverlast. Bekijk hierover en over andere onderwerpen een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • De kalkoenen van fokker René Arts uit het Limburgse Ysselsteyn werden afgelopen week verrast met een heus kerstconcert. Voordat de dieren op het bord belanden van consumenten, kregen ze een concert aangeboden. De bekende musicus Rineke de Wit in Amersfoort speelde met gitaar en hobo diverse bekende nummers voor de kalkoenen, die op hun beurt driftig mee begonnen te zingen. De artieste komt zelf uit een agrarisch nest en wil nieuwe ideeën opdoen voor haar muziek in de natuur en het agrarisch bedrijfsleven.

  De kalkoenen van fokker René Arts uit het Limburgse Ysselsteyn werden afgelopen week verrast met een heus kerstconcert. Voordat de dieren op het bord belanden van consumenten, kregen ze een concert aangeboden. De bekende musicus Rineke de Wit in Amersfoort speelde met gitaar en hobo diverse bekende nummers voor de kalkoenen, die op hun beurt driftig mee begonnen te zingen. De artieste komt zelf uit een agrarisch nest en wil nieuwe ideeën opdoen voor haar muziek in de natuur en het agrarisch bedrijfsleven.

  Foto: Vidiphoto
 • In het kader van de komende regionale verkiezingen bezoekt de Franse Nationaal Front leider Marine Le Pen een boerenbedrijf in Beauvoir.

  In het kader van de komende regionale verkiezingen bezoekt de Franse Nationaal Front leider Marine Le Pen een boerenbedrijf in Beauvoir.

  Foto: Reuters
 • Het oogstseizoen in Pakistan is in volle gang. Boeren zijn hier druk bezig met de peenoogst, vlakbij Faisalabad.

  Het oogstseizoen in Pakistan is in volle gang. Boeren zijn hier druk bezig met de peenoogst, vlakbij Faisalabad.

  Foto: Reuters
 • Niet alleen in Groot Brittannië was er afgelopen week grote wateroverlast. Ook in de Verenigde Staten was overvloedige neerslag. Hier rijdt een boer met zijn truck door het water van de buiten zijn oevers getreden Snoqualmie rivier over de NE Carnation Farm Road bij Washington.

  Niet alleen in Groot Brittannië was er afgelopen week grote wateroverlast. Ook in de Verenigde Staten was overvloedige neerslag. Hier rijdt een boer met zijn truck door het water van de buiten zijn oevers getreden Snoqualmie rivier over de NE Carnation Farm Road bij Washington.

  Foto: Reuters
 • Een enorme wagen laat water lopen op het terrein van Fortescue Metals Group. Dit bedrijf, dat ijzererts wint ten zuiden van Port Hedland in de regio Pilbara (in het westen van Australië), is bezig de grond geschikt te maken voor aqua farming voor super foods. De dramatische daling van de ijzerprijzen is daar de oorzaak van.

  Een enorme wagen laat water lopen op het terrein van Fortescue Metals Group. Dit bedrijf, dat ijzererts wint ten zuiden van Port Hedland in de regio Pilbara (in het westen van Australië), is bezig de grond geschikt te maken voor aqua farming voor super foods. De dramatische daling van de ijzerprijzen is daar de oorzaak van.

  Foto: Reuters
 • De traditionele werkwijze van boeren op de rijstvelden in Indonesië leidt tot een lage productie, zoals hier in de buurt van Aceh. De Indonesische overheid wordt daardoor min of meer gedwongen forse hoeveelheden rijst te importeren uit buurlanden. De nationale productie is onvoldoende, aldus de regering.

  De traditionele werkwijze van boeren op de rijstvelden in Indonesië leidt tot een lage productie, zoals hier in de buurt van Aceh. De Indonesische overheid wordt daardoor min of meer gedwongen forse hoeveelheden rijst te importeren uit buurlanden. De nationale productie is onvoldoende, aldus de regering.

  Foto: ANP

Eén reactie

 • koestal

  Vrede op aarde en laat ze goed smaken

Of registreer je om te kunnen reageren.