Home

Foto & video 1747 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 5

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Zwolle – Precies twintig jaar geleden werden op grote schaal vee en mensen geëvacueerd uit het door hoogwater bedreigde rivierengebied. Zwolle - Hier komen geëvacueerde koeien per trein aan in Zwolle waar ze tijdelijk werden gehuisvest. De bijna-overstromingen leidden tot een grootschalige aanpak van de dijken en uiterwaarden in het rivierengebied.

  Zwolle – Precies twintig jaar geleden werden op grote schaal vee en mensen geëvacueerd uit het door hoogwater bedreigde rivierengebied. Zwolle - Hier komen geëvacueerde koeien per trein aan in Zwolle waar ze tijdelijk werden gehuisvest. De bijna-overstromingen leidden tot een grootschalige aanpak van de dijken en uiterwaarden in het rivierengebied.

  Foto: ANP
 • Follega - Staatssecrataris Sharon Dijksma bezoekt het bedrijf van melkveehouder Schilstra in Follega. Zijn bedrijf is zwaar getroffen door muizenoverlast. Hoewel ze vriendelijk haar hand op de rug van Schilstra’s zoontje legde, moest ze toch een vervelende mededeling doen: ze kwam geen geld brengen om de schade te vergoeden. (Zie ook de fotoserie over dit onderwerp de site.)

  Follega - Staatssecrataris Sharon Dijksma bezoekt het bedrijf van melkveehouder Schilstra in Follega. Zijn bedrijf is zwaar getroffen door muizenoverlast. Hoewel ze vriendelijk haar hand op de rug van Schilstra’s zoontje legde, moest ze toch een vervelende mededeling doen: ze kwam geen geld brengen om de schade te vergoeden. (Zie ook de fotoserie over dit onderwerp de site.)

  Foto: Mark Pasveer
 • Slijk-Ewijk - Aardbeien in de winter? Fruitteler Bunt uit Slijk-Ewijk sorteerde afgelopen week volop. Ingevroren aardbeien wel te verstaan. Het fruit is bedoeld om te verwerken in fruitshakes die veel door Nederlandse sporters worden genuttigd. Een chefkok van sportcentrum Papendal in Arnhem neemt de bereiding voor zijn rekening.

  Slijk-Ewijk - Aardbeien in de winter? Fruitteler Bunt uit Slijk-Ewijk sorteerde afgelopen week volop. Ingevroren aardbeien wel te verstaan. Het fruit is bedoeld om te verwerken in fruitshakes die veel door Nederlandse sporters worden genuttigd. Een chefkok van sportcentrum Papendal in Arnhem neemt de bereiding voor zijn rekening.

  Foto: VidiPhoto
 • Kaboel - Winterse taferelen in Afghanistan. Schapenhoeders zijn doende hun dieren te tellen voor de markt in hoofdstad Kaboel. Daar zullen ze te voet naartoe gaan. Tussen het tellen door pauzeren ze met hete thee. In Kaboel vriest het licht, wel worden er flinke sneeuwstormen voorspeld.

  Kaboel - Winterse taferelen in Afghanistan. Schapenhoeders zijn doende hun dieren te tellen voor de markt in hoofdstad Kaboel. Daar zullen ze te voet naartoe gaan. Tussen het tellen door pauzeren ze met hete thee. In Kaboel vriest het licht, wel worden er flinke sneeuwstormen voorspeld.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.