Home

Foto & video 1218 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 47

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto's van deze week.

Foto

 • Gerkesklooster - Herbouw van de kaasfabriek van FrieslandCampina in Gerkesklooster die bij brand verloren ging. De schade was €85 miljoen, de nieuwbouw blijft beperkt tot €30 miljoen. Het kaaspakhuis en een deel van het pekellokaal, die bij de tachtig uren durende brand zijn vernield, worden opnieuw opgebouwd. Het nieuwe geautomatiseerde kaaspakhuis krijgt een opslag voor 2.100 ton kaas, kaasbehandellijnen en een expeditieruimte. In november 2015 moet de bouw klaar zijn.

  Gerkesklooster - Herbouw van de kaasfabriek van FrieslandCampina in Gerkesklooster die bij brand verloren ging. De schade was €85 miljoen, de nieuwbouw blijft beperkt tot €30 miljoen. Het kaaspakhuis en een deel van het pekellokaal, die bij de tachtig uren durende brand zijn vernield, worden opnieuw opgebouwd. Het nieuwe geautomatiseerde kaaspakhuis krijgt een opslag voor 2.100 ton kaas, kaasbehandellijnen en een expeditieruimte. In november 2015 moet de bouw klaar zijn.

  Foto: Alex de Haan
 • Rome – Veel hoogwaardigheidsbekleders, waaronder Paus Fransiscus, op bezoek bij wereldvoedselorganisatie FAO in Rome. Aanleiding was de tweede internationale conferentie over voeding. De paus eiste in een speech een betere verdeling van hulpmiddelen. Volgens hem is beschikbaarheid van voedsel een fundamenteel mensenrecht en niet iets dat je over kunt laten aan marktspeculanten.

  Rome – Veel hoogwaardigheidsbekleders, waaronder Paus Fransiscus, op bezoek bij wereldvoedselorganisatie FAO in Rome. Aanleiding was de tweede internationale conferentie over voeding. De paus eiste in een speech een betere verdeling van hulpmiddelen. Volgens hem is beschikbaarheid van voedsel een fundamenteel mensenrecht en niet iets dat je over kunt laten aan marktspeculanten.

  Foto: ANP
 • Creil - Een grote rooimachine en trekker met aanhanger lijken kleine stipjes in vergelijking met de windmolens in aanbouw bij Creil. De grootste kraan van West-Europa is nodig om de gondel en betonnen ringen, waaruit de mast is opgebouwd, naar boven te tillen. De windmolen maakt onderdeel uit van het Windpark Noordoostpolder tussen Creil en Lemmer. Initiatiefnemers zijn NOP Agrowind, energiebedrijf RWE/Essent en Westermeerwind. De jaarlijkse productie moet circa 1,4 miljard kWh worden.

  Creil - Een grote rooimachine en trekker met aanhanger lijken kleine stipjes in vergelijking met de windmolens in aanbouw bij Creil. De grootste kraan van West-Europa is nodig om de gondel en betonnen ringen, waaruit de mast is opgebouwd, naar boven te tillen. De windmolen maakt onderdeel uit van het Windpark Noordoostpolder tussen Creil en Lemmer. Initiatiefnemers zijn NOP Agrowind, energiebedrijf RWE/Essent en Westermeerwind. De jaarlijkse productie moet circa 1,4 miljard kWh worden.

  Foto: Alex de Haan
 • Ter Aar – Binnen een week na het eerste geval van vogelgriep werd het tweede bekendgemaakt. In het Zuid-Hollandse Ter Aar is donderdag een bedrijf met 43.000 legkippen geruimd. (zie dossier vogelgriep elders op deze site voor alle nieuws en achtergronden over de vogelgriep).

  Ter Aar – Binnen een week na het eerste geval van vogelgriep werd het tweede bekendgemaakt. In het Zuid-Hollandse Ter Aar is donderdag een bedrijf met 43.000 legkippen geruimd. (zie dossier vogelgriep elders op deze site voor alle nieuws en achtergronden over de vogelgriep).

  Foto: ANP
 • Nafferton - Ruiming in verband met vogelgriep in Nafferton, Noord-Engeland. Het ging hier om een eendenhouderij. De dieren hadden hetzelfde virus als de getroffen dieren in Nederland en Duitsland.

  Nafferton - Ruiming in verband met vogelgriep in Nafferton, Noord-Engeland. Het ging hier om een eendenhouderij. De dieren hadden hetzelfde virus als de getroffen dieren in Nederland en Duitsland.

  Foto: Reuters
 • Polen – Oogst van beukenoten in de buurt van het Poolse Szczecin. De nootjes vallen in een net dat onder de bomen hangt. Eens in de zes tot acht jaar worden ze verzameld. De oogst is bestemd voor boomkwekerijen.

  Polen – Oogst van beukenoten in de buurt van het Poolse Szczecin. De nootjes vallen in een net dat onder de bomen hangt. Eens in de zes tot acht jaar worden ze verzameld. De oogst is bestemd voor boomkwekerijen.

  Foto: ANP
 • Utrecht - Donderdag 20 november organiseerde het NAJK een symposium over de toekomst van het gezinsbedrijf onder de noemer ‘Van traditie naar ambitie’. Bijzondere gast was koningin Máxima. NAJK-voorzitter Eric Pelleboer overhandigde haar het onderzoek naar de positie van vrouwen op agrarische gezinsbedrijven. Tegelijk met het rapport kreeg ze drie kinderoveralls mee voor haar dochters.

  Utrecht - Donderdag 20 november organiseerde het NAJK een symposium over de toekomst van het gezinsbedrijf onder de noemer ‘Van traditie naar ambitie’. Bijzondere gast was koningin Máxima. NAJK-voorzitter Eric Pelleboer overhandigde haar het onderzoek naar de positie van vrouwen op agrarische gezinsbedrijven. Tegelijk met het rapport kreeg ze drie kinderoveralls mee voor haar dochters.

  Foto: NAJK

Of registreer je om te kunnen reageren.