Home

Foto & video 4640 x bekeken laatste update:8 nov 2014

Landbouwnieuws in beeld: week 45

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Chalon-en-Champagne - Heel Frankrijk staat in het teken van boerenprotest. Door het hele land zijn grimmige taferelen van brandende autowrakken, bergen gestorte aardappelen, afval of mest. Hier en daar kwam het tot confrontaties met de politie. Algeheel ongenoegen over lage prijzen, de Russische boycot en stijgende kunstmestprijzen zijn aanleiding voor de protesten. Deze foto is gemaakt op donderdag, de dag met de meeste acties, in Chalon-en-Champagne.

  Chalon-en-Champagne - Heel Frankrijk staat in het teken van boerenprotest. Door het hele land zijn grimmige taferelen van brandende autowrakken, bergen gestorte aardappelen, afval of mest. Hier en daar kwam het tot confrontaties met de politie. Algeheel ongenoegen over lage prijzen, de Russische boycot en stijgende kunstmestprijzen zijn aanleiding voor de protesten. Deze foto is gemaakt op donderdag, de dag met de meeste acties, in Chalon-en-Champagne.

  Foto: ANP
 • Dijon - Jonge boeren gooien aardappelen naar de politie in het Franse Dijon.

  Dijon - Jonge boeren gooien aardappelen naar de politie in het Franse Dijon.

  Foto: ANP
 • Le Mans - Een demonstrant heeft zich beplakt met afkortingen uit het landbouwbeleid. Op de achtergrond brandende afvalhopen.

  Le Mans - Een demonstrant heeft zich beplakt met afkortingen uit het landbouwbeleid. Op de achtergrond brandende afvalhopen.

  Foto: ANP
 • Parijs - Op een plein in hartje Parijs stortten akkerbouwers 50 ton aardappelen. Een publieksvriendelijke actie die de Parijzenaren konden waarderen.

  Parijs - Op een plein in hartje Parijs stortten akkerbouwers 50 ton aardappelen. Een publieksvriendelijke actie die de Parijzenaren konden waarderen.

  Foto: ANP
 • Dodewaard - Melkveehouder Jan-Willem van Rooijen scheert woensdag samen met zijn hulp Corné van Mourik de eerste koeien. Omdat de dieren vanaf zaterdag de hele winter op stal staan, moet hun warme jas uit. Bovendien is het korte kapsel een stuk hygiënischer dan een harig model. Terwijl veel boeren een koeienkapper inhuren, doet Van Rooijen het liever zelf. "Het is leuk werk en bovendien bespaar ik hiermee zo'n €1.000." Van Rooijen heeft 140 melkkoeien en het laten scheren kost ongeveer €7 per koe. Het scheren van de hele veestapel kost ongeveer vier werkdagen.

  Dodewaard - Melkveehouder Jan-Willem van Rooijen scheert woensdag samen met zijn hulp Corné van Mourik de eerste koeien. Omdat de dieren vanaf zaterdag de hele winter op stal staan, moet hun warme jas uit. Bovendien is het korte kapsel een stuk hygiënischer dan een harig model. Terwijl veel boeren een koeienkapper inhuren, doet Van Rooijen het liever zelf. "Het is leuk werk en bovendien bespaar ik hiermee zo'n €1.000." Van Rooijen heeft 140 melkkoeien en het laten scheren kost ongeveer €7 per koe. Het scheren van de hele veestapel kost ongeveer vier werkdagen.

  Foto: VidiPhoto
 • Holwierde - Martin Zijlema neemt bij veehouder H.J. Sonneveld in het Groningse Holwierde een monster van de maiskuil voor het bepalen van de gehaltes. Het monster wordt opgestuurd naar het laboratorium van BLGG in Wageningen. De uitslag krijgt hij binnen per mail en de uitslag gaat ook naar zijn voorlichter, hierna stellen ze samen een goed rantsoen samen. Bij het steken van het monster worden de hoogte, lengte en breedte van de kuil gemeten om de inhoud van de kuil te bepalen. Na het steken van het monster wordt de kuil weer dichtgeplakt.

  Holwierde - Martin Zijlema neemt bij veehouder H.J. Sonneveld in het Groningse Holwierde een monster van de maiskuil voor het bepalen van de gehaltes. Het monster wordt opgestuurd naar het laboratorium van BLGG in Wageningen. De uitslag krijgt hij binnen per mail en de uitslag gaat ook naar zijn voorlichter, hierna stellen ze samen een goed rantsoen samen. Bij het steken van het monster worden de hoogte, lengte en breedte van de kuil gemeten om de inhoud van de kuil te bepalen. Na het steken van het monster wordt de kuil weer dichtgeplakt.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.