Home

Foto & video 3867 x bekeken 1 reactielaatste update:20 okt 2014

Landbouwnieuws in beeld: week 42

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • DOORNENBURG - Sluiting dreigt voor een van de mooiste en bekendste Middeleeuwse kastelen van Nederland: kasteel Doornenburg in de gelijknamige Gelderse plaats. De burcht heeft de enige nog functionerende kasteelboerderij (met Lakenvelder vleesvee) van Nederland binnen haar muren. Die houdt dan ook op te bestaan. De kosten voor exploitatie van zowel kasteel, horeca als boerderij zijn te hoog, ondanks de hulp van 50 vrijwilligers. Op kasteel Doornenburg zijn diverse reclamefilmpjes ("ze smelten de kazen") en delen van historische films opgenomen, naast de bekende tv-serie Floris met daarin hoofdrolspeler Rutger Hauer. Het bestuur van eigenaar Stichting tot Behoud van den Doornenburg heeft donderdag een brief geschreven aan de provincie met een verzoek om subsidie. Het steekt de stichting dat de Gelderse kastelenstichting een miljoenenbijdrage krijgt en de Doornenburg geen stuiver. (foto en tekst: Vidiphoto)

  DOORNENBURG - Sluiting dreigt voor een van de mooiste en bekendste Middeleeuwse kastelen van Nederland: kasteel Doornenburg in de gelijknamige Gelderse plaats. De burcht heeft de enige nog functionerende kasteelboerderij (met Lakenvelder vleesvee) van Nederland binnen haar muren. Die houdt dan ook op te bestaan. De kosten voor exploitatie van zowel kasteel, horeca als boerderij zijn te hoog, ondanks de hulp van 50 vrijwilligers. Op kasteel Doornenburg zijn diverse reclamefilmpjes ("ze smelten de kazen") en delen van historische films opgenomen, naast de bekende tv-serie Floris met daarin hoofdrolspeler Rutger Hauer. Het bestuur van eigenaar Stichting tot Behoud van den Doornenburg heeft donderdag een brief geschreven aan de provincie met een verzoek om subsidie. Het steekt de stichting dat de Gelderse kastelenstichting een miljoenenbijdrage krijgt en de Doornenburg geen stuiver. (foto en tekst: Vidiphoto)

 • Yerseke – Een grote brand was er dinsdagavond in een stierenhouderij in Yerseke. 1.700 ton hooi en stro ging in vlammen op. Het duurde meer dan een etmaal om de brand te blussen. De brandweer richtte zich vooral op het beschermen van de honderd stieren. Met een hijskraan werden delen van de schuur uitelkaar gehaald om rook en hitte naar buiten te laten. In 1999 was op dezelfde plek ook brand. (tekst en foto: HVZ/Rolf de Feijter)

  Yerseke – Een grote brand was er dinsdagavond in een stierenhouderij in Yerseke. 1.700 ton hooi en stro ging in vlammen op. Het duurde meer dan een etmaal om de brand te blussen. De brandweer richtte zich vooral op het beschermen van de honderd stieren. Met een hijskraan werden delen van de schuur uitelkaar gehaald om rook en hitte naar buiten te laten. In 1999 was op dezelfde plek ook brand. (tekst en foto: HVZ/Rolf de Feijter)

 • Rome – Koningin Maxima was donderdag, Wereldvoedseldag, op bezoek bij de wereldvoedselorganistie FAO in Rome. In een toespraak benadrukte ze de belangrijke rol van de 500 miljoen familiebedrijven in het voeden van de wereldbevolking en het bestrijden van honger. (Foto: ANP)

  Rome – Koningin Maxima was donderdag, Wereldvoedseldag, op bezoek bij de wereldvoedselorganistie FAO in Rome. In een toespraak benadrukte ze de belangrijke rol van de 500 miljoen familiebedrijven in het voeden van de wereldbevolking en het bestrijden van honger. (Foto: ANP)

 • Sumatra, Indonesië – Een tuinder onder de rook van de vulkaan Sinabung op Noord-Sumatra schudt de as van zijn gewas. De ruim 2600 meter hoge vulkaan is na 400 jaar rust de laatste jaren weer actief. Sinds een week is er gevaar voor de omgeving en zijn mensen geevacueerd. (foto: ANP)

  Sumatra, Indonesië – Een tuinder onder de rook van de vulkaan Sinabung op Noord-Sumatra schudt de as van zijn gewas. De ruim 2600 meter hoge vulkaan is na 400 jaar rust de laatste jaren weer actief. Sinds een week is er gevaar voor de omgeving en zijn mensen geevacueerd. (foto: ANP)

 • Calais – Boeren, burgers, en zelfs politiemensen in de regio Calais demonstreren gezamenlijk, om aandacht te vragen voor het probleem van de vele asielzoekers die hier neerstrijken in de hoop de oversteek naar Engeland te kunnen maken. De demonstranten willen dat er meer politietoezicht komt, om de overlast voor de inwoners te beperken. (foto: ANP)

  Calais – Boeren, burgers, en zelfs politiemensen in de regio Calais demonstreren gezamenlijk, om aandacht te vragen voor het probleem van de vele asielzoekers die hier neerstrijken in de hoop de oversteek naar Engeland te kunnen maken. De demonstranten willen dat er meer politietoezicht komt, om de overlast voor de inwoners te beperken. (foto: ANP)

 • Afghanistan – Een Afghaanse is bezig met de verwerking van de rijstoogst. De wind moet het kaf wegblazen, zodat de korrels achterblijven. Een in Westerse ogen hopeloos ouderwetse en bewerkelijke methode. De Afghaanse overheid propageert niettemin de teelt van voedselgewassen als alternatief van de papaverteelt ten behoeve van heroïne. (foto: ANP)

  Afghanistan – Een Afghaanse is bezig met de verwerking van de rijstoogst. De wind moet het kaf wegblazen, zodat de korrels achterblijven. Een in Westerse ogen hopeloos ouderwetse en bewerkelijke methode. De Afghaanse overheid propageert niettemin de teelt van voedselgewassen als alternatief van de papaverteelt ten behoeve van heroïne. (foto: ANP)

 • Vietnam – Een winnende koe wordt gekroond tijdens een miss-verkiezing voor koeien in Vietnam, op 200 kilometer van de hoofdstad Hanoi. De koeien-miss verkiezing wordt al tien jaar gehouden en past in de trend dat de Vietnamezen zuivel ontdekken als voedingsmiddel. (foto: Reuters)

  Vietnam – Een winnende koe wordt gekroond tijdens een miss-verkiezing voor koeien in Vietnam, op 200 kilometer van de hoofdstad Hanoi. De koeien-miss verkiezing wordt al tien jaar gehouden en past in de trend dat de Vietnamezen zuivel ontdekken als voedingsmiddel. (foto: Reuters)

 • Benschop – Uit de nalatenschap van loonwerker Aart de Jong in het Utrechtse Benschop worden ruim 300 antieke en klassieke trekkers online geveild, waaronder zeldzame exemplaren. Verder omvat de veiling van veilingbedrijf Troostwijk werktuigen, graafmachines, onderdelen en gereedschap. De kijkdagen zijn vrijdag en zaterdag, de veiling sluit op 22 oktober. (foto: Koos Groenewold)

  Benschop – Uit de nalatenschap van loonwerker Aart de Jong in het Utrechtse Benschop worden ruim 300 antieke en klassieke trekkers online geveild, waaronder zeldzame exemplaren. Verder omvat de veiling van veilingbedrijf Troostwijk werktuigen, graafmachines, onderdelen en gereedschap. De kijkdagen zijn vrijdag en zaterdag, de veiling sluit op 22 oktober. (foto: Koos Groenewold)

 • Waarland – De teelt van drijfsla maakt opgang. Hier controleert Dave Smit van groenteteler Pater Broersen in Waarland (N.H.) drijvende kroppen sla op wortelzetting. De natte teeltwijze zou duurzamer en goedkoper zijn dan de gangbare teelt. Zo kan het schoonmaken van de sla beperkt blijven door het ontbreken van zand. De interesse voor de teelt is groot. Pater Broersen heeft een teeltvijver van 6.000 vierkante meter. (foto: Vidiphoto)

  Waarland – De teelt van drijfsla maakt opgang. Hier controleert Dave Smit van groenteteler Pater Broersen in Waarland (N.H.) drijvende kroppen sla op wortelzetting. De natte teeltwijze zou duurzamer en goedkoper zijn dan de gangbare teelt. Zo kan het schoonmaken van de sla beperkt blijven door het ontbreken van zand. De interesse voor de teelt is groot. Pater Broersen heeft een teeltvijver van 6.000 vierkante meter. (foto: Vidiphoto)

Eén reactie

 • info36

  Schandalig dat sluiting dreigt voor een belangrijk cultuurhistorisch verleden.
  Wederom een bewijs dat Nederland niet trots is op zijn historie en cultuur.
  Subsidie steken we liever in zaken die Nederland afbreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.