Home

Foto & video 410 x bekeken

Afghaanse broden te koop

Een Afghaan verkoopt broden naast een weg in Kabul, Afghanistan.

Een Afghaan verkoopt broden naast een weg in Kabul, Afghanistan. Ondanks de vooruitgang van de laatste jaren is de economie in Afghanistan in grote mate afhankelijk van buitenlandse hulp, landbouw en handel met buurlanden. Voor een groot deel van de bevolking is er een tekort aan huizen, schoon water, elektriciteit, medische zorg en banen.

Foto ANP

Een Chinese boer oogst riet in het landelijke Jiaozhou, een stad in de provincie Shandong in het oosten van China. Veel boeren oogsten het riet om het in de winter te kunnen verkopen. Hiermee wordt ongeveer 100 yuan (12 euro) per dag verdiend. Dit na een dag lang werken, van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Het riet wordt gebruikt als grondstof in de papierindustrie en voor het weven van matten. China zegt de minder ontwikkelde gebieden in het noordoosten en westen van het land verder te ontwikkelen.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.