Home

Foto & video 1231 x bekeken

Arend van Wijhe

Energieke opa Arend zit vol met grappen en oneliners.

Foto

 • Arend van Wijhe is 68 jaar en woont in Oosterwolde (Gld.). Zijn zoon boert inmiddels op een nieuw bedrijf dat 900 meter van de oude boerderij af ligt. Geen probleem voor deze opa. Hij arriveert per fiets.  Foto's: Jan Willem Schouten, tekst: Margreet Welink

 • Opa Arend is een man van de oneliners. Hij zit vol grappige uitspraken, zoals: ,,Het weer is net als de mensen: wisselvallig.”

 • Opa Arend mag graag fietsen in zijn vrije tijd, maar alleen als het mooi weer is. Daarvoor raadpleegt hij regelmatig buienradar, op zijn eigen laptop. Die gaat ook mee op vakantie.

 • Uiteraard willen de kleinkinderen niets liever dan opa helpen. En opa vindt dat prima. Zo kan hij meteen tekst en uitleg geven, bijvoorbeeld over waarom kleine kalfjes eerst melk drinken en nog geen kuilvoer eten.

 • Melken? Opa doet het nog regelmatig. Net als alle andere werkzaamheden op het bedrijf. 68 jaar zijn, is helemaal geen reden om al met pensioen te gaan.  Bekijk ook de video waarop Arend van Wijhe zich voorstelt »

  Terug naar de overzichtspagina »

Of registreer je om te kunnen reageren.