Home

Foto & video 1403 x bekeken 3 reacties

Veel machinenieuws op Britse Cereals

In de buurtschap Boothby Graffoe, vlakbij Lincoln, is op 15 en 16 juni de jaarlijkse Britse openluchtbeurs Cereals gehouden. De Cereals zijn inmiddels uitgegroeid tot dé mechanisatiebeurs van Engeland.

Foto

 • In de buurtschap Boothby Graffoe, vlakbij Lincoln, is op 15 en 16 juni de jaarlijkse Britse openluchtbeurs Cereals gehouden. De Cereals zijn inmiddels uitgegroeid tot dé mechanisatiebeurs van Engeland. De beurs krijgt een meer en meer internationaal karakter. Niet alleen Britse fabrikanten als JCB en Simba, maar ook fabrikanten van het Europese vasteland als Deutz-Fahr, Amazone en Kuhn presenteren hun primeurs op deze beurs.

  Foto’s: Henk Riswick, tekst: Martijn Knuivers

 • Deutz-Fahr presenteert de 6040, een nieuw model ongekunstelde boerencombine. Of beter gezegd: een oude bekende met een nieuwe cabine. Het is in feite de Deutz-Fahr 4060 die eind jaren negentig uit productie ging en nu opnieuw in productie is genomen. De combine heeft een 163 kW (222 pk) motor, vijf schudders en één dorstrommel. Op de Agritechnica is het model met extra Turboseperator-dorstrommel te zien.

 • Spuitenfabrikant Tecnoma toont de nieuwe Tecnis 6000. Een getrokken spuit met een 6.000 litertank. De Tecnis vervangt binnen enkele maanden de bestaande Fortis-serie. Er komt dus ook een Tecnis 3500 en 4500. De Tecnis 3000 bestond al.

 • De X-Track van Vicon is de opvolger van de Phoenix- en Explorer-spuiten. De spuit heeft hetzelfde familievoorkomen als bijvoorbeeld de Ikarus S. Leidingen zijn beter bereikbaar. De tank is 2.800 of 3.600 liter. Bomen variëren van 18 tot 36 meter.

 • De Duitse fabrikant Amazone heeft een goedkoop mechanisch spoorvolgingssysteem voor op de UX 3200 en UX 4200 getrokken spuiten ontwikkeld, genaamd Uni-Trail. Hetzelfde systeem wordt op kippers toegepast, met een master-and-slave-cilinder. Op hydrauliek bijsturen en besturing vergrendelen is mogelijk.

 • Michelin ontwikkelde voor zelfrijders een band die vergeleken met normale cultuurbanden bij dezelfde last met een 40 procent lagere bandenspanning toe kan. Voorlopig alleen in maat 380/90R46.

 • Kuhn brengt een 6 meter brede zaaicombinatie op de markt: de CSC 6000. Voorheen was 5 meter het maximum. De combinatie bestaat uit een HR 6004 DR-rotorkopeg en Venta-pneumatische zaaier. Op de trekker zit de TF 1500-fronttank.

 • De Deense fabrikant Dal-Bo ontwikkelde de stoppelcultivator Supermax voor zware klei, bestaande uit ganzenvoeten die 40 cm diep werken, twee rijen schijven en twee rollen ringen die 1 ton wegen. Het benodigde vermogen is 184 kW (250 pk).


 • De Italiaanse fabrikant Bargam kan zijn Compact-spuiten voortaan ook leveren met geveerde fuseebesturing. Voorheen bood de fabrikant alleen knikdisselbesturing aan. Dat kost €5.000 extra. De boombreedtes variëren van 24 tot 42 meter. De tankinhoud is 2.700 liter tot en met 6.200 liter.

 • Prominent op de Amazone-stand was de zelfrijder Pantera. 4001 heeft een 147 kW motor en een 4.000 literspuittank. De spuitbomen zijn te krijgen tot 40 meter breed. Door licentieafspraken met Agrifac (Amazone maakt namelijk gebruik van het gepatenteerde chassis van Agrifac) mag de spuit tot 2014 niet worden gebruikt.

 • Een bijzondere spuit is de zeswielige zelfrijder Multidrive van Kellands Agricultural. Had het prototype nog een zesversnelling fullpowershift van ZF, deze heeft een 11 speed fullpowershift van John Deere. De tank omvat 9.000 liter.

 • Tussen al dat graannieuws ook nog aardappelapparatuur. Miedema toonde er zijn nieuwe MH240 stortbak. Op de rollenset heeft elke rol nu zijn eigen elektromotor.

 • De Amerikaanse zaaierfabrikant nam onlangs het Britse grondbewerkingsmachinefabrikant Simba over. Het eerste gezamenlijke product is dit prototype: een zaaier waarmee in één werkgang de grond bewerkt en ingezaaid wordt.

 • Voor wie vindt dat een rugspuit te weinig inhoud heeft, is er deze spuitkruiwagen van FarmGem. De tank heeft een inhoud van 80 liter en de slang is 20 meter lang. Verkoopprijs: 1.800 pond.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gert Huisman

  Beste redacteur,
  De machine heeft geen hydromotor per rol, MAAR zijn eigen ELEKTROMOTOR.

  We zouden het op prijs stellen als u dat bij de foto zou kunnen wijzigen.

  Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

  Met vriendelijke groet,
  Gert Huisman
  Miedema Landbouwwerktuigen BV

 • no-profile-image

  Patrick H

  Foto 13 is van een computer en niet van dat nieuwe Simba gedoe...

 • no-profile-image

  red.

  Dank, beide zaken zijn nu aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.