Home

Foto & video 4190 x bekeken 4 reacties

T5-serie van New Holland

Begin november introduceerde NH de T5-serie. Deze heeft een nieuwe motor, grotere banden en een vierstijlen cabine. Boerderij reed met de T5.115.

Foto

 • Begin november introduceerde New Holland de nieuwe T5-serie van New Holland op de Agritechnica. De nieuwe T5-serie omvat drie modellen, van 73 kW (99 pk) tot en met 84 kW (114 pk). De nieuwe T5 van New Holland volgt de befaamde T5000-serie op. Deze heeft een nieuwe motor, grotere banden en een vierstijlen cabine. Boerderij reed met de T5.115, het zwaarste model.


  Foto's: Peter Roek, tekst: Martijn Knuivers

 • De basis van de T5000 stamt al uit 1996, toen introduceerde de fabrikant de TL. In 2004 werd de TL hernoemd als TL-A en vanaf 2008 gaat de trekker als T5000 door het leven. De basis bleef al die tijd gelijk, waardoor de trekker nu vrij belegen aandoet.

 • De vierstijlen cabine is ruimer en geeft beter zicht rondom, door de hogere daklijn voor en naar beneden doorgetrokken achterruit.

 • De trekker heeft vooraan een doorzichtig, te openen dakluik. Handig bij voorladerwerk. Heb je last van de zon, dan kan er een gordijntje voor worden getrokken.

 • Optioneel is ook een te openen voorruit leverbaar.

 • Aftakas en hef zijn via knoppen op de spatborden te bedienen.

 • De T5 beschikt nu over een overzichtelijke zijconsole. Bij de T5000 kwamen veel hendels nog uit de vloer.

 • De voorlader-joystick en versnellingshendel zitten goed bereikbaar op de rechterzijconsole, maar hinderen bij rechts instappen.

 • Het dashboard kantelt mee bij verstellen van het stuur. De shuttlehendel keert na wisselen van rijrichting altijd terug in de middenstand. Indrukken van een knop op de omkeershuttle zet de trekker pas werkelijk in neutraal.

 • Commonrail, turbo, intercooler en uitlaatgasrecirculatie (EGR) zorgen ervoor dat de trekker aan de EU-emissie-eisen voldoet.

 • De T5 staat net als de T5000 standaard op 34 inch-banden. Echter, onder de T5 past ook de maat 16.9 R38. Dit gaat dan in combinatie met een zwaardere achteras met een iets grotere eindvertraging. De grotere R38-banden geven de trekker smoel.

 • Standaard heeft de trekker twee dubbelwerkende ventielen, optioneel drie dubbelwerkende ventielen. Netjes met kleuren gecodeerd, die corresponderen met de hendels binnenin.

 • Een uitgebreide proefrit leest u in de Boerderij van dinsdag 20 december.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Betweter

  Er wordt hier wel gezegd dat de T5 een vierstijlencabine heeft, maar aan weerszijden van de achterruit zit ook een (smalle) stijl. Omdat dit het zicht naar achteren wel enigszins hindert, zou ik het toch een zesstijlencabine noemen.

 • no-profile-image

  Jan Zonderland

  Of je het nu 4 of 6 stijl cabine wilt noemen, persoonlijk ben ik het met betweter eens, dus ben ik ook een betweter.
  Die echter 4 stijl cabines vind ik persoonlijk maar niks. De deuren zijn dan zo groot en zwaar zodat je helemaal nooit meer met de deur open kunt rijden. Laat staan wat het kost als er een breekt. En voegt het nu werkelijk wat toe ? Kom niet met het argument van meer zicht want tegenwoordig zie je in sommige trekkers helemaal niks meer door alle beeld- en bedienings schermen en kasten.

 • no-profile-image

  Betweter

  Ik ben het wel eens met Jan Zonderland, hoewel de betere ventilatie en airco van tegenwoordig een hoop goed maakt. Als je airco hebt, rij je sowieso niet meer met de deur open, omdat bij warm weer de airco veel frisser is.

 • LeoJ

  De basis is zelfs nog ouder nl. de Fiat 90 serie. Ik heb zelf een Fiat 80-90 en dat is de zelfde trekker als een New Holland TL trekker en dus de basis voor de New Holland T5. Omdat er niet veel ontwikkelings kosten meer in zitten worden deze trekkers scherp aangeboden (ongeveer €500/pk met veel opties).

Of registreer je om te kunnen reageren.