Home

Foto & video 3139 x bekeken 5 reacties

Foto's van vroeger (2)

Iedereen heeft ze, leuke foto's uit vroeger jaren. Trekkers, koeien, varkens of kippen, we plaatsen ze als ze 10 jaar oud zijn.

Foto

 • Familie en medewerkers voor de staldeuren van de familie Scholten in Ambt Delden, omstreeks 1920.

  Ingezonden door Gerard Scholten

 • Het opladen van het loof van de suikerbieten. ingezondendoor H. v.d. Sande in Tilburg.

 • Ploegen met 4 paarden rond 1958. Ingezonden door Aart Scheff in Zevenhuizen

 • Jan en Teun Kock in Wijnbergen (Gld.) met de bokkenkar, omstreeks 1930.

  Ingezonden door Tonnie Welling in Wehl

 • Drenken van het werkpaard, waarschijnlijk 20-er jaren.

  Ingezonden door Harrie van de Sande in Tilburg

 • Mijn opa Bastiaan met de melkkar op zijn bedrijf in 's Heerenbroek in 1977, schrijft Jacqueline Hoeve in IJsselmuiden.

 • Dit is mijn favorite foto,zo lief die kleine varkentjes,en die zorgzame moeder maar dan die knorrige vader. De kleintjes mochten niet bij hem in de buurt komen,de emancipathie was nog niet doorgedrongen tien jaar geleden in varensland. Zou dat nu anders zijn?

  Ingezonden door Marianne Steenbergen in Deventer

 • Ook toen heette het al pluimveebedrijf de Toekomst, mailt A. van Senten in Vinkeveen

 • Op deze foto (zomer 1982) sta ik samen met mijn opa en oma, mailt Sjaak Janssen in Wehl. Zij boerden op een gemengd bedrijf: vleesvarkens en melkkoeien. Op de dag dat ik geboren ben (26-10-1979) stapten ze over van de melkbus naar de melktank. Oma zei dan elk jaar als ik jarig was, Zo nu melken we ... jaar in de tank. Nu, ruim 30 jaar, later ben ik ironisch genoeg monteur bij Meko. Jammer dat oma (en opa) dat niet meer hebben kunnen meemaken...

 • Hier rooit loonbedrijf Sloot uit Zevenaar de bieten van Karel Verhoeven in Babberich (Gld.). Dat gebeurt met een bietenrooier uit de eerste serie van Vicon. De foto is gemaakt in 1960.

  Ingezonden door W. Sloot in Aerdt

 • Een prachtige foto, gemaakt rond 1920 op de markt in Putten. Veehandelaar Jan Posthouwer probeert er een big te verkopen.

  Ingezonden door zijn kleinzoon, varkenshandelaar Aalt Posthouwer in Putten

 • Mijn vader (Mari van Vugt) is hier in zijn jongere jaren aan het persen in de Marense polder met een Ford major en een New Holland pers.

  Ingezonden door Johnny van Vugt in Maren-Kessel

 • Dit is vaders laatste paard, op zijn laatste werkdag (begin 1970) aan het eggen. Het beest ging de deur uit, en liet de hele le familie met een droevig gevoel achter. In zijn plaats kwam er een Hanomag tractor, een rode met ronde neus van 30 of 40 pk. Die kon in elk geval met redelijk gemak de Kemper-opraapwagen aan. Daar zijn jammer genoeg geen fotos van.

  Ingezonden door Bert van Lier in Almaty

 • Land eggen in 1961.

  Ingezonden door G. Nijboer in Raalte

 • Deze foto van mijn opa en oma, mijn vader op (de kar) en een aantal broers en zussen van hem moet voor 1922 gemaakt zijn, mailt Dirk van Meerveld in Zwartebroek. Gezien de leeftijd van mijn vader zal het zo rond 1916 geweest zijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Everhard Rozendaal

  hoi Dirk

  leuke foto, heb je vader nog goed gekend.

 • no-profile-image

  Hans de Heij

  Beste mensen,
  Na deze fotoserie komen de herinneringen aan mijn schoonouders weer omhoog. Zij waren veehouder en hadden vier kinderen. In de 70'er jaren boerde schoonvader nog volop en onderhield zijn gezin volledig ervan. Z`n kinderen studeerden alle vier!

  Dat zou nu niet meer kunnen! Toch? Hij had 'maar' 30 koeien en ongeveer 25 hectare.

  Het verbaast mij zeer dat er nu steeds meer boeren een zorgboerderij runnen, zij kunnen het hoofd niet meer financieel boven water houden. Zij produceren niet, maar zijn afhankelijk van de AWBZ.

  Tientallen (!) eeuwenlang kon dat echter wel, maar in krap veertig jaar is het boeren bijna niet meer te doen.

  NU mijn vraag:
  wat is volgens u de fundamentele oorzaak dat een boer nu niet meer kan leven van een kleine boerderij.

  Is het mogelijk een financiële begroting van een boerderij uit die tijd te vergelijken met een die van deze tijd, rekening houdend met de inflatie?!

  Ben benieuwd naar uw eventuele reactie.
  M.v.g.
  Hans de Heij

 • no-profile-image

  Jonge agrarier

  Heb de oude tijd niet meegemaakt, maar denk dat het leven vroeger gewoon goedkoper was. Mensen hadden geen behoefte aan allerlei gadgets enzo. Bij grote gezinnen kon er met geluk 1 studeren en de rest moest jong aan het werk. En voor een groot gedeelte komt het denk ik door dat er nu veel meer regels en eisen zijn waar een boer aan moet voldoen. Die kosten zijn vaak voor iedere boer gelijk. En of je die kosten nu kunt verdelen over 20 koeien of 200 koeien....

 • no-profile-image

  RD

  Nee je kan geen vergelijking maken met het bedrijf van vroeger en nu.

  Vanwege de kwaliteits eisen die veranderd zijn. Vroeger was goed goed, en toen kwam er mechanisatie en toen kon het beter/sneller. Dit heeft relatief de prijs verlaagd.

  ik werk bij een fruitteler, en alle oudere mensen praten over de o zo heerlijke sterappel, wie hebben nog een paar bomen staan met sterappels. Maar als die oudere mensen nu een sterappel eten vinden ze hem smerig.

  Dit omdat ze beter gewend zijn, vroeger waren er geen alternatieven.

  je had appels of niet.

 • no-profile-image

  AART

  FOTO 4 HET PLOEGEN MET 4 PAARDEN DE INZENDER KOMT UIT WAARDHUIZEN EN NIET UIT ZEVENHUIZEN

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.