Home

Foto & video 1185 x bekeken 3 reacties

Boer groet tour

Zondag 4 juli raast de Tour de France door Zuid-Holland en Zeeland. De regionale PR-commissie Land en Tuinbouw Voorne-Putten kon de doorkomst van het peloton niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Foto


 • Zondag 4 juli raast de Tour de France door Zuid-Holland en Zeeland. De regionale PR-commissie Land en Tuinbouw Voorne-Putten kon de doorkomst van het peloton niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er werd een prijsvraag uitgeschreven om een leuke kreet in een nabijgelegen perceel tarwe te maken. Op de foto is te zien hoe SBG Innovatie de winnende tekst in Google Earth op het betreffende perceel heeft geplaatst.


  Tekst: Nico Rodenburg foto's: Chris Konings / Marc van Bergeijk

 • Voor het maken van de letters in het veld werd de hulp ingeroepen van loonbedrijf Gebr. van Bergeijk uit Zuidland. Zij werken al jaren met het RTK-GPS systeem van SBG op hun MF trekkers, zoals deze 7490.

 • Via een USB stick zijn de gegevens in de terminal van de trekker geladen. Vervolgens konden de letters met behulp van het automatische stuursysteem in het veld gereden worden. Belangrijk is de radius van de afrondingen van de letters, de stuurhoek van de trekker is daarbij de beperkende factor.

 • Voor normaal freeswerk is de trekker aan de zware kant. De loonwerker had toch bewust voor deze combinatie gekozen om de 3 m brede Kuhn frees strak de bochten door te dwingen.

 • Nadat de eerste letter erin was gefreesd had chauffeur Marc van Bergeijk het volste vertrouwen in het systeem. Hier de afronding van de letter R van BOER.

 • Gelukkig doorkruisten de spuitsporen alle letters. Hierdoor was het mogelijk van letter naar letter te rijden zonder extra sporen te maken. Dat zou de leesbaarheid uiteindelijk niet ten goede komen.

 • Hier wordt de laatste hand gelegd aan de letter G. Om de letters strak te krijgen werden de uiteinden telkens opgehaald. Achteraf gezien had een rotorkopeg in de fronthef veel heen en weer rijden kunnen besparen. Uiteindelijk was de klus in zo’n 2,5 uur geklaard.

 • De tekst vanuit de lucht gezien.

 • De organisatie is tevreden met het resultaat. Nu alleen nog hopen dat de Franse regie oog heeft voor dit “kunstwerk”. Zondag rond 12:30 uur zullen we het weten!

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Zuidwester

  Hopen dat die Franse regie een beetje Nederlands kan lezen.

 • no-profile-image

  piet

  Mooi gedaan! Wel zonde van die tarwe :-P

 • no-profile-image

  Wesley

  Weet iemand toevallig of het is gelukt? Ik heb het niet gezien, ik hoop dat het in de uitzending is gekomen!

Of registreer je om te kunnen reageren.