Home

Foto & video 1276 x bekeken 3 reacties

Rundvee relatiedagen Hardenberg

Deze week werden de Rundvee Relatiedagen gehouden in de evenementen hal in Hardenberg. Er waren veel bezoekers op de vloer en de stemming was goed. Hier en daar was een kritische noot te horen.

Foto

 • Deze week werden de Rundvee Relatiedagen gehouden in de evenementen hal in Hardenberg, er waren veel bezoekers en de stemming was goed. Enkele standhouders plaatsen wel een kritische noot; door de volgens hen vrij massaal rondgestuurde gratis kaarten in combinatie met het gratis eten en drinken is er wel veel publiek, maar vervaagt volgens hen de doelgroep.

 • Volgens de aankondiging van de organisatie is de beurs een bundeling van de voorheen los van elkaar gehouden Rundvee relatiedagen en de Akkerbouw- en Loonwerk vakdagen. Toch zou de bezoekende akkerbouwer bedrogen uitkomen, want er waren op de beurs nauwelijks stands specifiek voor deze doelgroep.

 • Een mooie beursprimeur voor Hardenberg is de Lely A4-melkrobot. Op de eerste beursdag was de robot nog niet aanwezig omdat deze pas woensdag officieel voorgesteld is. In de nacht na de eerste beursdag is de A4 door Lely nog op de stand gezet.

 • Een camera boven in de box herkent voortaan de bewegingen van de koe tijdens het melken.

 • Maximaal twee robots kunnen aangesloten worden op één machinekast die niet noodzakelijk dichtbij de robot hoeft te staan. De afstand tot de robot mag maximaal 30 meter bedragen, dit om ongewenste vacuümschommelingen te voorkomen.

 • Draaiende robots trekken de aandacht van bezoekers, ook bij de andere fabrikanten. Op de logischerwijs vrij statische beurzen is dit voor de bezoekers een welkome afwisseling.

 • Toeleverende bedrijven hebben beursacties om de bezoekers over de streep te trekken. Toch geven de meeste standhouders aan dat er weinig daadwerkelijke handel gedaan wordt op de beurs. Zij verzamelen vooral adressen om de klanten later te bezoeken. Het is dan ook een netwerkbeurs.

 • Hekamp heeft een kuilhapper gebouwd. De bak heeft geen tanden, maar een dichte bodem zodat er ook losse componenten zoals ccm mee geladen kunnen worden. Een verwisselbaar Hardox-snijmes zorgt voor een gladde kuilwand(filmpje)

 • Trekkers en machines waren in vergelijking met de Akkerbouw en Loonwerkdagen slechts marginaal aanwezig. Massey Ferguson en Claas waren hierop de uitzondering, zij pakten iets groter uit. Toch bestaat het grootste gedeelte van de beursvloer uit andere toeleverende bedrijven. Vooral de stalinrichters, financiële dienstverleners, fokkerij-organisaties, voerfabrikanten en farmaceutische industrie bezetten de hallen.

 • Veel standhouders lokken de bezoekers met de meest uiteenlopende acties, prijsvragen en verlotingen.

 • Er is volop aandacht voor ledverlichting. Sommige leveranciers aan dat deze nu nog niet uitontwikkeld is. Ook de levensduur valt in de praktijk soms wat tegen. Op de foto een normale TL-balk, een hoogfrequente TL en een ledbalk.

 • Enkele koeien op de stand van Genes Diffusion.

 • Eten is volop aanwezig.

 • Een afgebrande Bobcat trekt al snel de aandacht tussen de nieuwe machines. Bezoekers kunnen het schadebedrag raden en daarmee een prijs winnen.

 • De koeborstel van fabrikant van der Poel, hier op de stand van stalinrichter Schrijver uit Broekland, heeft voortaan een directe tandwielaandrijving in plaats van de kettingaandrijving van voorheen.

 • Jonge zwarte ratten op de stand van Schippers moeten veehouders aanzetten tot ongediertebestrijding. Een gelukje; de lastig te bestrijden beesten zijn vooralsnog vooral actief in het zuiden van Nederland.

 • Kinderen kunnen de nieuwste speelgoedtrekkers aan het werk zien, deze lijken net zoals in werkelijkheid, steeds geavanceerder te worden.

 • Swaans levert momenteel de eerste systemen uit die de mestspleet tussen twee dichte vloerplaten af kunnen dichten. De kunststof flap laat de mest door, maar houdt de opstijgende ammoniak tegen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bezoeker

  Misschien zien de standhouders teveel jeugd rondlopen, maarja de jeugd is toch de toekomst.... Vond het persoonlijk wel een mooie beurs, van alles weer gezien, even een praatje gemaakt met bekenden, standhouders, vertegenwoordigers etc. En de oliebollen voor thuis niet te vergeten :)

 • no-profile-image

  Standhouder

  Wil Hardenberg de beurs nog behouden in de toekomst, zal ze snel de vrijkaarten af moeten schaffen. De bejaardensoos in ons dorp wist eenvoudig met 20 kaarten de beurs gezamenlijk te bezoeken. Ook gezellig natuurlijk, maar daar geven we geen miljoenen voor uit. Miljoenen die uiteindelijk de boeren indirect betalen. De geïnteresseerde boer komt wel voor 1 of 2 tientjes, de rest blijft voor 5 euro al thuis en zo kom je waar je wezen wilt.

 • no-profile-image

  Eerste jaar

  @ 'Laatste jaar' Waarom deze naam? Kom je volgend jaar niet weer. Vond het wel gezellig. Lekker eten en drinken...

Of registreer je om te kunnen reageren.