Home

Foto & video 2338 x bekeken 2 reacties

Foto's van boeren (afl. 18)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook foto's in van vee, mensen, het weer, alles wat te maken heeft met landbouw.

Foto

 • Sven Barendregt kijkt toe hoe de aardappelen van zijn opa machinaal gerooid worden. Barendregt teelt 6 rassen op 5,5 ha. Voornamelijk voor de eigen boerderijwinkels en klanten in de buurt. Opa Barendregt is nog één van de weinige boeren in de polder van Barendrecht (Z.H.) die aardappelen teelt. De afgelopen jaren heeft de landbouw in dit bijzondere productiegebied plaats gemaakt voor industrie en woningbouw.

  Ingezonden door P.G. Barendregt in Barendrecht (Z.-H.)

 • Tequila klinkt als een Mexicaanse alcoholische drank en Twister als een wervelstorm die alles door elkaar schudt. Het zijn echter ook twee stieren die voor een bijzondere combinatie zorgen, zo ondervond maatschap Van Beesten - Louwerse in het Groningse Thesinge. Paulien van Beesten schrijft: ,,Zondagavond 1 augustus is bij ons een wel erg bijzonder stierkalf geboren. Namelijk eentje met een driekleurige kop! Het stierkalfje is een Tequila x Twister."

  Ingezonden door Paulien van Beesten in Thesinge (Gr.)

 • Heel herkenbaar voor iedereen die een boerderij en kinderen heeft: wat hebben ze toch een mooi leven. De 1,5 jaar oude Ties Vervelde is op bezoek bij Zuivelboerderij Wikkerink in Aalten. 'Het kereltje rent lekker vrij rond!!', constateert zijn vader.

  Ingezonden door Jacco Vervelde in Aalten

 • Albert Hendriks was een van de velen die koeien ging kijken op de open dagen bij Boer Martijn. Maar kijken de bezoekers nu naar de koeien of is het andersom?

  Ingezonden door Albert Hendriks in Overloon

 • Een origineel huwelijksaanzoek is eigenlijk pas het begin. Ook op de dag zelf kun je als man nog verrassend uit de hoek komen. Zo blijkt op het huwelijk van Marijke en Bert-Jan Verboom. Marijke schrijft: 'Op 1 juni zijn wij getrouwd op Urk. Mijn man had het trouwvervoer geregeld. Zie hier het resultaat! We hebben een fantastische dag gehad!'
  Ingezonden door Marijke Verboom in Zegveld (U.)

 • Bij het beregenen van de mais (op Hemelvaartsdag) viel een raar open stuk tussen de maisplanten op, mailt Rob Schellekens in Alphen (N.-Br.). Toen ik de haspel gezet had en eens terug liep om die plek eens goed te bekijken ontdekte ik ze: 16 wietplantjes. Ze stonden helemaal in het midden van het perceel. Waar maïsplanten zo’n 10 cm van elkaar staan, stonden de wietplantjes wel 70 cm uit elkaar.
  De daders hadden er gewoon de maïsplantjes tussenuit getrokken of afgebroken. Een waarschuwing voor anderen?

 • Vrijdag 27 mei kreeg de Stichting Rundveemuseum Aat Grootes de eerste dieren. Henk Spaansen schonk een raszuivere Lakenvelder koe met kalf te schenken. Deze gebeurtenis vormt de symbolische start van de realisatie van het museum in Aartswoud (N.-H.).

  Ingezonden door Jack Kranenburg

 • Dick Ruessink is op de jaarvergadering van het Blonde d'Aquitaine Stamboek tot winnaar van de Blonde Award 2010 gekozen. In een stemming won hij het van Jan Bouwers en Henk Tessemaker, die ook genomineerd waren. Ruessinks bedrijf is sinds 2010 de thuisbasis van de centrale stierenopfok. In dezelfde vergadering werd Damy Story benoemd als erelid van de vereniging.

 • De pasgespeende biggen zijn opgelegd op agrarisch kinderdagverblijf De Speelboerderij in Haaksbergen.

  Ingezonden door Jolanda Joosse in Haaksbergen

 • Bij de open dag van de nieuwe varkensstal op een nieuwe locatie op het Wienerveld in Ambt Delden verwelkomen de buurtgenoten de nieuwkomer Gerben Drekkers.

 • Hierbij een foto van onze fokstier Patamon van Knedo die maar liefst 1341 kilogram weegt.

  Ingezonden door Marnix Knetemann in Wijde Wormer

 • De ringmedewerkers bij de finale van de Boerderij Championsleague Veebeoordelen 2011 in Herwijnen waren strak gekleed in gesponsorde shirts.

  Ingezonden door Robert Bodde in Haaksbergen

 • Op ons vleesveebedrijf zijn in de afgelopen weken ruim 20 kalfjes geboren, mailt Marcel Roelofsen in Grootschermer (N.-H.) . Woensdag 6 april zijn er maar liefst drie geboren. En daarvan was wel bijzonder, een kalf van maar liefst 68 kilo. De bevalling heeft een halve dag geduurd, maar uiteindelijk is het kalf gewoon op de natuurlijke manier geboren. Ook was het kalf zeer vlot en kon al snel drinken bij moeder. Het andere kalf op de foto weegt 47 kilo, dus was ook al bovengemiddeld zwaar bij de geboorte.

 • Een vroeg voorjaar. Op 29 maart harkt Bert van `t Oever het dode gras uit de zode. Die is vorig jaar door de nattigheid te lang de winter ingegaan.

  Ingezonden door F. van 't Oever in Kamperveen

 • Ijzer en staal, de open dag van voercoöperatie Brameco-Zon in Eindhoven trok op zondag 27 maart ruim 1.300 bezoekers.

  Ingezonden door Jolande Baselmans in Eindhoven

 • John Bikker uit Hoornaar (Z.-H.) perst en wikkelt hier op 11 maart 2011 voor zijn buurman Theo van Bruggen de eerste grote balen gras van 2011. Door het natte najaar van 2010 was dit gras op het krap 4 ha grote perceel blijven staan, en de melkveehouder wilde dit opgeruimd hebben voor een goede start van graasseizoen 2011.

  Ingezonden door Janny Bikker

 • Deze Deutz Fahr TTV610 met Vicon Extra 332F-maaier voorop en Extra 232-maaier achter is klaar voor de start van het silage seizoen in Waikato (Noord Eiland) Nieuw Zeeland.


  ingezonden door Jan Moens in Melbourna Australie

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjors bosmans

  dalik rij ik dat kindje omver. ik heb tog geen rijbewijs

 • no-profile-image

  Willeke

  Boerderijwinkels die mogen er weer gewoon komen, het is veel beter voor de natuur.
  De motivatie van de akkerbouwers etc. is een mooi product verbouwen dat verkoopt zichzelf!
  Groente, fruit en granen direct van de akkerbouwer dat is wat we willen!

Of registreer je om te kunnen reageren.