Home

Foto & video 2360 x bekeken 1 reactielaatste update:21 feb 2014

Boerderij test budgettrekkers

In deze tijd van economische malaise een goed moment om enkele goedkope trekkers uitgebreid te testen.

Foto

 • Op machinebeurzen staan steeds vaker nieuwe trekkermerken uit Oost-Europa of het Midden-Oosten. Meestal is de trekker goedkoop en zonder toeters en bellen. Enkele gevestigde Westerse merken beschikken ook over deze eenvoudige rechttoe-rechtaan-trekkers. In deze tijd van economische malaise een goed moment om enkele van deze budgettrekkers uitgebreid te testen.
<br>
<br><BR>
<br><i>Tekst: Frits Huiden, foto’s: Henk Riswick</i>

  Op machinebeurzen staan steeds vaker nieuwe trekkermerken uit Oost-Europa of het Midden-Oosten. Meestal is de trekker goedkoop en zonder toeters en bellen. Enkele gevestigde Westerse merken beschikken ook over deze eenvoudige rechttoe-rechtaan-trekkers. In deze tijd van economische malaise een goed moment om enkele van deze budgettrekkers uitgebreid te testen. <br> <br><BR> <br><i>Tekst: Frits Huiden, foto’s: Henk Riswick</i>

 • Het bepalen van de motorkarakteristiek, het vermogen en het koppel is gedaan door specialist Maha Nederland uit Gorinchem.

  Het bepalen van de motorkarakteristiek, het vermogen en het koppel is gedaan door specialist Maha Nederland uit Gorinchem.

 • Op de laptop zijn tijdens de vermogensmeting direct de resultaten te zien.

  Op de laptop zijn tijdens de vermogensmeting direct de resultaten te zien.

 • Van elke trekker is tijdens de vermogensmeting ook het specifiek dieselverbruik in grammen per kWh gemeten. Ook is het geluidsniveau bepaald.

  Van elke trekker is tijdens de vermogensmeting ook het specifiek dieselverbruik in grammen per kWh gemeten. Ook is het geluidsniveau bepaald.

 • Naast de droge metingen zijn de trekkers uitvoering getest in het veld, op onder meer bedieningsgemak, comfort en prestaties.

  Naast de droge metingen zijn de trekkers uitvoering getest in het veld, op onder meer bedieningsgemak, comfort en prestaties.

 • Voor transport werden de trekkers voor een 8 tons kipper gespannen. Op de wegen rondom het testterrein van PPO en ASG Lelystad zijn zo vele kilometers gemaakt.

  Voor transport werden de trekkers voor een 8 tons kipper gespannen. Op de wegen rondom het testterrein van PPO en ASG Lelystad zijn zo vele kilometers gemaakt.

 • De budgettrekkers zullen vooral worden ingezet voor eenvoudige, periodieke werkzaamheden, zoals in de grasoogst. Het testteam heeft daarom diverse hectares ingekuild met de trekkers. 
&lt;br>

  De budgettrekkers zullen vooral worden ingezet voor eenvoudige, periodieke werkzaamheden, zoals in de grasoogst. Het testteam heeft daarom diverse hectares ingekuild met de trekkers. <br>

 • Hoe de testkandidaten exact presteren, is te lezen in de &lt;i>Boerderij&lt;/i> van deze week.

  Hoe de testkandidaten exact presteren, is te lezen in de <i>Boerderij</i> van deze week.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Sjaak

  zetor oersterk in zwaar werk

Of registreer je om te kunnen reageren.