Home

Foto & video 449 x bekeken

Nieuws van Sprays & Sprayers

De Britse spuitfabrikanten toonden 10-11 juni hun nieuwe machines op de spuitendemonstratie Sprays & Sprayers tijdens het openluchtgraanevenement Cereals.

Foto

 • Op 10 en 11 juni werd in het Engelse plaatsje Wendy het Britse openluchtgraanevenement Cereals en de spuitendemonstratie Sprays & Sprayers gehouden. De Britse spuitfabrikanten toonden nieuwe machines, de andere Europese fabrikanten bewaren hun grote nieuws voor de komende Agritechnica.  Tekst: Martijn Knuivers Foto’s: Henk Riswick

 • De getrokken spuiten van de Nederlandse spuitfabrikant Agrifac hebben voortaan rode bomen in plaats van Cebeco-gele. Dit maakt de spuit qua uiterlijk een stuk frisser.

 • Ook heeft Agrifac de typenamen van al zijn spuiten gewijzigd in roofvogelnamen. De zelfrijder ZA 3400 heet voortaan Condor 3400, de ZA 2700 heet nu Eagle 2700, de getrokken spuiten GNS en GE heten voortaan Milan 3200 en Falcon 2800.

 • De Franse fabrikant Tecnoma liet het Engelse publiek zijn nieuwe gedragen spuit Maxis zien. Deze heeft een tankinhoud van 1.200 of 1.600 liter. De bomen bevatten standaard draaibare doppenhouders waarop vijf doppen passen. Het is een compacte spuit.

 • De Britse fabrikant Househam heeft zijn zelfrijders voorzien van een nieuwe cabine en motoren. De achterste cabinestijlen zijn naar voren geplaatst, zodat de achterhoeken van de cabine van glas zijn geworden, net als bij de oude XL-cabines van Case IH. Hierdoor is het zicht schuin naar achteren op de spuitbomen beter. Ook zijn de Iveco-motoren vervangen door sterkere Cummins-motoren.
  Househam is er trots op dat hij onlangs zijn 1.000ste zelfrijder heeft verkocht.


 • De Britse spuitfabrikant SAM presenteerde zijn nieuwe zelfrijder Vision. De Vision is de opvolger van de SLC-zelfrijder. Hij onderscheidt zich van zijn voorganger door een nieuwe zelfontworpen cabine, een nieuw design, een hogere hefmast en een grotere brandstoftank.

 • De Walton eclips 3668 is een rondebalenverzamelaar. Deze pakt met een vangarm de ronde balen op en legt ze achter elkaar met de platte kanten tegen elkaar aan op de wagen. Er passen 16 tot 18 balen op de wagen. Op het erf kipt de laadbak op en laat zo twee hoge stapels ronde balen achter. De wagen is nu smaller dan 3 meter, zodat hij zonder ontheffing op de openbare weg mag.


 • De Zweedse fabrikant Väderstad toonde zijn nieuwe 4 meter brede zaaimachine Spirit 400S. Er was al een 6 meter brede variant beschikbaar, maar deze was te groot voor veel akkerbouwers. Voor 6 meter is een 150 kW-trekker nodig, voor een 4 metervariant 118 kW. Een uitgebreide beursimpressie staat dinsdag 23 juni in Boerderij nr. 38.

Of registreer je om te kunnen reageren.