Home

Foto & video 2233 x bekeken 1 reactie

Deutz Agrolux

Deutz-Fahr verkoopt sinds dit jaar de Agrolux 60 en 70, een zeer eenvoudig uitgevoerde, goedkope open trekker van 40,5 kW (55 pk) en 51,5 kW (70 pk), gebouwd in India.

Foto

 • Volgens fabrikant Deutz-Fahr zijn nieuwe beugeltrekkers tegenwoordig weer gewild. Dit type trekker wordt als manusje-van-alles gebruikt, zoals voer aanschuiven, gras harken en voor een eenvoudige blokkendoseerwagen. De oudjes die nu voor deze klusjes worden gebruikt, zoals de 06- en 07-serie uit de jaren zestig en zeventig, zijn aan vervanging toe. Bij mechanisatiebedrijf Op ’t Root in Ospel (N.- Br.), dat vorige maand zijn 50-jarig jubileum vierde, staat een vierwielaangedreven Agrolux 70 klaar voor een proefrit.
  Foto's: Michel Zoeter en Tekst: Martijn Knuivers.

 • De kleine trekker oogt robuust. Het mooie front lijkt op dat van zijn grote broers, de Agrotron-serie. De onderste twee lampen zijn koplampen, de bovenste twee werklampen.

 • Het vriest, op de waterplassen staat ijs. Eigenlijk geen weer voor een proefrit met een cabriotrekker.

 • Bij het gas geven produceert de Tier II-motor een ouderwetse rookpluim. Het mooie motorgeroffel van de pittige driecilinder Tier II-motor doet denken aan die van de luchtgekoelde motoren van weleer, maar gehoorbeschermers zijn geen overbodige luxe. Komend jaar wordt de motor vervangen door een schonere Tier III-versie.

 • De meeste hendels, uitgezonderd de hef- en hydrauliekhendels, zitten goed binnen handbereik. De hydrauliekhendels zijn nogal slecht bereikbaar, rechts achter de zitting. Bovendien zitten ze te dicht bij elkaar.

 • In versnelling 1 en 3 komt de versnellingshendel tegen je been aan.

 • Het gaspedaal zit net iets te ver naar rechts. Achter het pedaal voor het differentieelslot.

 • Het dashboard is degelijk en eenvoudig uitgevoerd. Het heeft een brandstofmeter, toerenteller en motortemperatuurmeter evenals enkele waarschuwingslampjes. Een snelheidsmeter ontbreekt, net als een waarschuwingslampje voor ingeschakelde voorwielaandrijving. Geen knipperlichthendel, maar een schakelaar. Rechts op het dashboard zit de gashendel.

 • Op het dashboard zit wel een knopje voor de werklampen voor, maar niet voor die op het achterspatbord. Het was even zoeken naar het knopje voor de werklamp achter. Deze bleek echter gewoon op de lamp zelf te zitten. Mooie retrolamp trouwens.

 • De kunststof motorkap opent in één geheel. Openen gaat via een drukknop. Netjes.

 • Het luchtfilter, de accu en koelvloeistof zijn goed bereikbaar.

 • Het oliepeil, de oliefilter en zekeringen zitten zoals het hoort rechts, aan de ‘koude’ kant van de motor.

Karin Oonk-Nooren

Eén reactie

 • no-profile-image

  Piet

  Wat is goedkoop zet er dan ook (richt)prijzen bij

Of registreer je om te kunnen reageren.