Home

Foto & video 907 x bekeken

Foto's van boeren (afl. 7)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • Koeien in de Eempolder bij Eemdijk.

  Ingezonden door Arjen Gerritsma in Nijkerk

 • De mais is natuurlijk niet overal verhageld, meldt Ruud Akkermans in Rutten. Op een perceel nabij Creil(fl.) groeit het bijna de hemel in. Deze foto is gemaakt op 25 juni 2008 en kwamen binnen anderhalf uur na het plaatsen van de reportage over hagelschade al binnen bij Boerderij.nl

 • Bij Maatschap Assie en Bert Brandsma in Scherpenzeel wordt een nieuwe stal over de bestaande gebouwd. Erg creatief, want een deel van de oude stal kan bestaan blijven en een deel wordt later afgebroken. De nieuwe stal, die aan alle eisen van deze tijd voldoet, biedt ruimte aan 150 koeien. Onlangs werd het hoogste punt bereikt en de vogeltjes zitten daarom op de balken te wachten op een traktatie…..
  <>
  Ingezonden door Lenus van der Broek in Wolvega

 • Ruim 100 schapen zijn deze week op bezoek in de woonwijk Heidepolle in Wolvega. Dit in nauw overleg met de gemeente Weststellingwerf. De schapen, van het ras Schoonebeker en Veluwse heideschaap, grazen in de bermen van de wandelpaden door deze woonwijk met veel groen. Schapenhouder Roy Terpstra (20) uit Bedum (Gr) is tevreden over hoe de schapen hier grazen en aan belangstelling van de inwoners uit deze wijk ontbreekt hem niet. Zijn schapenhondjes helpen hem om de kudde bij elkaar te houden en voeren de commando’s uit op fluittoontjes. Vrijdag gaan de schapen naar Drachten, per vrachtauto…..

  Ingezonden door Lenus van der Broek in Wolvega

 • Sybren de boer schreef bij zijn inzending dat hij dit wel een leuke foto vond. Wij ook!

 • Ik vond deze week een ballonkaartje in de aardappelen. Die dingen vind ik regelmatig. Deze komt uit Apeldoorn en is waarschijnlijk van een Israël stichting. De vinders van de 10 ballonnen die het verst kwamen, krijgen een boek over Israel. Dit kan dus het tweede boek zijn vat bij mij uit de lucht komt vallen.
  Een paar jaar terug vond ik een kaartje wat uit Engeland kwam :Stockton on tees Cleveland.
  Hier heb ik zelfs contact mee gehad en ze wilden zelfs naar Nederland komen maar dit is niet gebeurd.
  Als je het plaatst zal ik op het kaartje vermelden dat ze op de boerderijsite kunnen zien waar ik hem heb gevonden.
  Ik vond het leuk om dit je te sturen en wacht dan ook hun reactie af.
  Het jongetje komt dus uit Apeldoorn van de Maria Stuartstraat

 • Ker van der Blom in actie tijdens de trekkertrek in Nieuw-Vennep.

  Ingezonden door Annenel Nieuwenhuis in Vijfhuizen

 • De 2 neefjes Roel en Rik vermaken zich prima zo samen met de tractor en aanhanger.

  Ingezonden door Karin van de Pavert in Gendringen (Gld.)

 • In Wijdewormer werd op zondag 1 juni ook actie gevoerd voor een betere melkprijs.

  Ingezonden door A. Breugom in Wijdewormer

 • Een vermoeide boer had op 30 mei tijdens de bezetting van Milch Union Hocheifel in Pronsfeld plaats genomen in de band van zijn trekker: "Ik ben hier al elf uur en ik blijf tot ze overstag gaan".

  Ingezonden door Monique Vos in Scheid (D.)

 • Een van de deelnemers aan de melkactie in Noordbroek (Gr.) op 30 mei 2008 luchtte zijn emoties met een bord bovenop de giertank waarmee hij melk uitreed over grasland.

  Ingezonden door Wim Bos in Zuidbroek

 • De melkactie, waarbij ruim 100.0000 liter melk is uitgrerden, trok flink wat bekijks.

  Ingezonden door Wim Bos in Zuidbroek

 • Ik trof middenin de Papenwegse polder bij Voorschoten (Z.-H.) een nest aan met daarin 7 eieren van een wilde eend en 3 eieren van een grote Canadese gans. Dat twee vogels in eenzelfde nest eieren leggen komt wel vaker voor, maar dit lijkt me een toevalstreffer. Het land is zo weids dat de ruimte niet de concurrentiefactor kan zijn.
  Het nest wordt bebroed door moeder eend. Moeder gans is 20 meter verderop maar voor zich zelf een legsel begonnen en wijkt vast niet van haar plaats…
  Het poldergebied van onder andere de Papenwegse polder wordt beheerd door de Agrarische Natuurvereniging Santvoorde. Het land wordt pas na 1 juni gemaaid zodat tijdens de broedtijd voor alle vogels de rust is gegarandeerd.
  Ingezonden door Aad Zonneveld

Of registreer je om te kunnen reageren.