Home

Foto & video 1603 x bekeken 1 reactie

Foto's van boeren (afl. 3)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • Denise Rosendaal in Loerbeek met haar favoriete koe, Katja 9.

 • De koeien gaan na opstallen weer naar buiten. Ze hadden er zin in.
  Ingezonden door Denise Rosendaal in Loerbeek

 • Een koe gaat kalven, allemaal heel gewoon. Maar dan komt er eerst een een rode vaarskalf uit een zwarte koe. Die is onrustig, dus ik voel ze even op en er zit er nog een in. Ik heb even geholpen om het er af tehalen en zie dan zwart vaarskalfje. Een tweeling, een rood en een zwart uit een en dezelfde koe. Wat kan moeder natuur toch veel!

  Ingezonden door Hans Hofsteenge, Wittewierum

 • Deze foto is gemaakt in de zomer van 2007 in het gebied van de grote Peel bij Asten. Deze boer melkt nog op een ouderwetse manier om toeristen te plezieren.

  Ingezonden door Ger van Lankveld in Erp

 • Bij akkerbouwer Harry Uitdewilligen in Wouw wordt een perceel aardappelen gerooid. Vorig jaar is daar een leiding gelegd op drie meter diepte. Het is er letterlijk en figuurlijk werken onder hoogspanning.

  Ingezonden Jan van Aert in Roosendaal

 • Hooioppers bestaan ze nog, jazeker.. Bij ons in Erp is er nog zo'n hobbyboer die jaarlijks het hooi op een ouderwetse manier maait en het op hooioppers stapelt. Hi laat z'n pony's er tussen grazen en je hebt een beeld dat je maar ziet. Laten wij hen in eren houden, nostalgie en natuurbehoud.

  Ingezonden door Ger van Lankveld in Erp

 • In een weiland langs de Kontermansweg in De Hoeve (Frl.) liggen de schapen rustig te herkauwen. De meeste hebben een blauwe stuit. De ram heeft de ooien inmiddels gedekt en heeft voor zijn borst een dektuig met een blauwe kleurblok. In de regel wordt na 14 dagen een blok met een andere kleur aangebracht, zodat de schapenhouder kan controleren of de bevruchting bij de eerste dekking heeft plaats gevonden. Na de bevruchting wordt de ooi niet meer over gedekt.Hoe het ook zij, een mooie kleurencombinatie van het groene weiland, witte schapen met een blauwe stuit.

  Ingezonden door Lenus van der Broek

 • Bij ons thuis maken we al generaties lang gebruik van een toilet. Gewoon een saaie, degelijke standaard wc...klein van formaat.
  Mijn moeder was deze wc al een tijdje beu, maarja wat doe je daar aan??

  Nou, in een melige bui tijdens het avond eten kwamen we dus op het idee: laten we onze plee eens op pimpen!!
  En jawel onze fantasie lieten we op zijn beloop en toen hebben we bedacht om er een soort koeien wc van te maken!
  Dus zijn we wat verf gaan kopen en aan het knutselen gegaan. We hebben alle muren geverfd en beplakt met koeienvlekken. Van de verwarming is een groene oase gemaakt en ook onder aan de pot groeit nog wat gras. De wc staat nu ook echt in het riet aan de waterkant. We hebben van het plaffon een stralend blauwe lucht van gemaakt met jawel een pottekijker (Berta 43) erbij. Verder is er een weiland boven de wc onstaan en daar grazen natuurlijk ook wat koeien in!! Verder hebben we nog een leuke boerderij print tegen de muur geplakt en jawel het is ons gelukt..met als eindresultaat wij kunnen bij ons thuis voortaan "schijten in de wei" zegmaar. Dus neem gerust eens een kijkje in onze nieuwe opgepimpte " POTSTAL".


  Ingezonden door Ans en Ingrid Versteijnen in Haaren (N. Br.)

 • René had al eerder een voorlader op zijn skelter en toen Corstiaan dat ook wist via school wou hij er ook een. In de zomervakantie zijn we begonnen om ook een voorlader op zijn skelter te gaan bouwen en dit is het eindresultaat.

  Ingezonden door Marcel Cornelissen in Moerdijk

 • Dit is Jan-Wieger die op jonge leeftijd al lekker met het boerenvak bezig is. Hij is nu 1 jaar en 3 maand oud en vindt het erg
  leuk om de koeien te voeren met papa.

  Ingezonden door Hetzer en Janneke Geerlings

 • Het aardappel spuiten met het vliegtuig zit er weer op voor dit jaar, meldt Gerard Rigter in Eemnes. De pannen zijn op het dak gebleven, voegt hij eraan toe, want hoog vliegen doen die vliegtuigspuiters niet.

 • Willie Meulman in Winterswijk is maar wat trots op zijn vleeskalveren.

 • Je kunt een platte wagen achter de tractor natuurlijk ook gebruiken om een B-kadett uit 1973 te vervoeren. Dat gaat echter niet zo makkelijk. Het kostte anderhalf uur om de auto op de wagen te krijgen. Daarvoor is een vlakliggende kettingtakel gebruikt, die je normaalgesproken verticaal aan een spant hebt hangen.

  Ingezonden door Pieter Bossink in Rijssen

 • Maarten is boertje in de dop en helpt zijn vader bij het melken.


  Ingezonden door Karen Hoedjes-den Draak in De Cocksdorp

 • Maatschap Huizinga-Wieringa in Hellum heeft de eerste bieten al gerooid. Er moest namelijk ruimte komen voor de bouw van een mestopslag. De opbrengst zag er veelbelovend uit.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  niels

  hee leuke foto zeg echt een leuke boerendochter

Of registreer je om te kunnen reageren.