Home

Foto & video 1146 x bekeken

Foto's van boeren

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • De geit is vast aan het oefenen voor het volgende WK.
  Ingezonden door j jansen uit Dodewaard (Gld.)

 • Op ons rundveebedrijf waar alle kalveren via de keizersnede worden geboren en de kalfjes 50 kg of meer wegen, stonden we raar te kijken toen deze kleine van13 kg zwaar en 55 cm hoog werd geboren. We hadden niet verwacht dat ze het zou redden. Maar ze wordt gevoed met de lammerenfles en springt al lekker rond. Op de foto staat ze met onze Duitse Herder en Jack Russel.

  Ingezonden door Teuni Bleijenberg in Doorn.

 • Omdat onze koeien momenteel geen plek meer hebben in de stal, vanwege nieuwbouw, worden ze buiten in het weiland gevoerd met mais en kuil. Het is een prachtig gezicht alle koeien op een rij.

  Ingezonden door Nienke Veenstra in Wijnjewoude (Frl.)

 • Het perceel maïs op de foto is nu niet een perceel om trots op te zijn. De maïs staat met de "voeten" in het water en is dus treurig om te zien. Na vandaag kunnen we er de lol wel van in zien. We wisten niet precies waar Niels en Guus (onze zonen) waren. We hoorde ze wel, maar zagen niks. Tot we dichterbij kwamen. De beruchte plas werd goed benut. Mooi speelvertier op een zondagmiddag.

  (ingezonden door Monique van Avendonk in Bladel)

 • Op 10 juli 2007 kalfde Gemma 36 (geboren in 2001). Voor de tweede keer heeft ze een drieling. Ze heeft nu 10 nakomelingen uit 5 geboorten. Van die 10 kalveren stierven er twee vlak voor of tijdens de geboorte.

  (Ingezonden door Wilhelmien van Dijk in Geffen)

 • Mees de Lint in Dinteloord zet de bronbemaling op 5 juli in om de uien droge voeten te geven.

 • In deze natte periode zie je soms bijzondere beelden in het buitengebied. In een weiland langs de Spangahoekweg in Spanga (Frl.) lopen pinken bij een koppel ganzen. De pinken houden meer van droogte, maar de ganzen voel zich hier prima. Hopelijk wordt het nog eens andersom…..

  Ingezonden door Lenus van der Broek.

 • Diana Baumann in Baarn zit op haar koe 'Pinky'. Die heeft ze al vanaf kalf, dus vandaar dat het rund zo mak als een lammetje is.

 • Digny Vermue in Noordbroek (Gr.) kreeg een mooi kunstwerk voor zijn verjaardag.

  Ingezonden door Koos van der Spek.

 • Laura Giessen in Kraggenburg schreef: er werd vanavond 4-juli-2007) weer met het vliegtuig gespoten in de aardappels. Deze keer heb ik de foto's vanuit mijn slaapkamerraam genomen en is hij bezig op een perceel aardappels van collega buurman Harrie Bouhof in Kraggenburg. Wederom is het door de grote hoeveelheid neerslag niet mogelijk om met de trekker er veldspuit zelf de aardappels te spuiten. De bodem is momenteel meer dan verzadigd en iedere druppel regen die er nu nog valt is er eentje te veel.
  Er zijn al veel greppels gegraven met frees en met de hand en ook de ploeg heeft al vele voren getrokken om wateroverlast te verhelpen en verder te voorkomen, om zo de gewassen te redden. Met name de aardappels, witlof, mais en uien hebben het momenteel niet best.

  Het inzetten van het spuitvlieg is noodzaak, maar het levert wel mooie plaatjes op! Met name de werveling van de sproeiers is duidelijk te zien deze keer.

  Had ik maar meer telelens gehad, dan was het nog beter geworden...

 • Deze foto is genomen op 3 juli 2007 in Gasselternijveenschemond (Dr) bij mijn ouders thuis. Het komt niet vaak voor dat je een dubbele regenboog ziet, zeker niet met de weinige zonuren van de laatste paar dagen!
  Ingezonden door Annemartine de Wit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.