Home

Foto & video 1158 x bekeken

Deutz Fahr Agrofarm

Deutz ontbeerde een eenvoudige, functionele basistrekker in het vermogenssegment 60 tot 80 kW. Met de Agrofarm is dat gat gedicht. De tractor wordt gemaakt in Italië en heeft weinig elektronica aan boord.

Foto

  • De Agrofarm is een compacte, wendbare trekker. Er is weinig electronica aan boord, maar wel elektrische inschakeling van differentiëlen en de aftakas. Er zijn twee modellen: de Agrofarm 85 en 100 met een motorvermogen van respectievelijk 58 kW (80 pk) en 70 kW (93 pk). Elk type is leverbaar in drie versies met cabine en een heel sobere uitvoering zonder cabine, met beugel. Boerderij reed met de basisversie met cabine van de Agrofarm 100 (€41.570). Er is nog een luxere met powershuttle belastbare omkeerschakeling (de tt-versie, €45.060) en een nog luxere met tweetraps powershift (tt-E, €47.180).

  • De motorkap gaat in één geheel open. Zijpanelen zijn handmatig afneembaar. Motorkap, panelen en spatborden zijn gemaakt van kunststof. Voorspatborden kunnen wegdraaien. De voorruit kan gewoon openblijven als de motorkap opengaat.

  • Standaard krijgen de Agrofarms een makkelijk uitneembare stofvanger. Die voorkomt dat het grofste vuil vastkoekt in de radiateur.

  • In de neus zitten behalve de standaardkoplampen ook twee werklampen. Ook in het cabinedak zitten er twee voor en twee achter. Dat is ruim voldoende. Links op de foto is de grote eindvertraging van de vooras zichtbaar. Opvallend is dat deze trekker in de vooras aparte, natte voorasremmen heeft zitten; bijna een luxe.

  • De Agrofarm heeft een sportief stuur en een digitaal dashboard met groene omlijsting. Dat gaat mooi over in de groene motorkap die ervoor zit. Het oog wil immers ook wat.

  • De rechterzijconsole. De kleuren zijn gekoppeld aan de functies: oranje links is handgas, oranje rechts is de groepenschakeling. Geel is de hef, groen de mechanische trekkrachtmengregeling van de hefinrichting. De blauwe hendels zijn van de hydrauliek. Achter de handgashendels zijn de twee tuimelschakelaars zichtbaar van aftakasinschakeling (geel) en differentiëlen (oranje).

  • Dit is de linkerzijconsole. Ook hier staan dezelfde kleuren voor dezelfde functies. Oranje linksvoor is de omkeerschakeling, daaronder de handrem met ernaast de inschakeling van de voorwielaandrijving. Achter twee keuzehendels voor de aftakastoeren: een voor 540 en 1.000 toeren en een voor normaal of eco (spaarstand).

  • De hef kent een bijzondere, maar wel veilige bediening achterop. De hendel trek je eerste uit een pijp, daarna naar de zijkant waar je stapsgewijs de hef kan bedienen. Het ziet er niet fraai uit, maar werkt wel.

  • De achterkant is standaard; geen verrassingen. Standaard met twee dubbelwerkende ventielen; een derde is optie.

Of registreer je om te kunnen reageren.