<em>Foto: Koos Groenewold</em> AlgemeenOpinie

‘Even doorbijten met Gecombineerde Opgave’

Geen uitstel, dus. Voor wie hoopte dat hij of zij de Gecombineerde Opgave later mocht invullen dan de deadline van 15 mei, was de boodschap zuur: staatssecretaris Martijn van Dam wil geen uitstel geven. De mogelijkheid die eurocommissaris Phil Hogan de lidstaten daarvoor heeft gegeven, wil Nederland niet benutten. Terecht.

Goede argumenten om dat uitstel te geven, ontbreken. Ja, een deadline is altijd vervelend en ja, het past nu niet, want het is goed weer om het land op te gaan en dan staat je hoofd er niet naar om de puzzel op de website van RVO.nl in te vullen. Al helemaal niet omdat er altijd wel iets over moet, of iets niet klopt.

Maar dat hoort erbij. Vorig jaar was er wél een goede reden voor uitstel. Toen waren de nieuwe digitale systemen nog niet op orde. Nu wel. Voor de kleine categorie waar het nog hapert, is een aparte oplossing geregeld.

Uitstel invullen leidt tot uitstel uitbetalen

Er is nog een belangrijke reden om niet langer te wachten: van uitstel van invuldeadline komt uitstel van betaling. En dat is iets wat niemand wil. De Europese toeslagen zijn voor het grootste deel van de bedrijven nog altijd een belangrijke en welkome aanvulling op het inkomen.

Voor de 28.000 bedrijven die de gegevens nog niet hebben ingevuld, zit er maar één ding op: snel doen! Het is vervelend werk, maar er staat iets tegenover.

Meer weten over het invullen van de Gecombineerde Opgave? Lees meer en bekijk het webinar terug

Beheer
WP Admin