AlgemeenOpinie

‘Politici zijn labbekakken’

Het stond met vette letters in de krant: ‘Politici mijden saté op het Binnenhof’. Op de jaarlijkse barbecue, gesponsord door de vleesindustrie.

Vroeger een feestelijke afsluiting van het Parlementaire jaar, nu een wedstrijdje wegduiken voor de fotograaf. Want de parlementariërs willen niet gezien worden met een sateetje op hun bord. Stel dat een fotograaf een plaatje schiet en dit plaatst in een krant. Dat kan dus niet meer.

Diederik Samson, de partijgenoot van Staatssecretaris Dijksma, kwam er rond voor uit. “Gewoon geen vlees op je bord. Alleen een glas wijn drinken”, luidde zijn advies. En die partij levert de staatssecretaris voor landbouw…

Thuis aan de barbecue

Wat een huichelachtige politici. Onder druk van de Partij voor de Dieren wil men niet meer met vlees gezien worden op de barbecue. Verontrustend. Dat een klein partijtje zoveel macht heeft dat grote partijen zich er ook naar gedragen. Treurig.

Wedden dat het overgrote deel van de parlementariërs afgelopen weekend heerlijk thuis aan de barbecue zat? Met alle soorten vlees op het bord en heerlijk kippenpootjes afkluivend. Thuis, maar niet voor de buitenwereld.

Geen volksvertegenwoordigers

De politici bewijzen hiermee dat ze geen vertegenwoordigers van het volk zijn. Dat gaat massaal aan het vlees op de barbecue. Politici keuren het publiekelijk af door het op het Binnenhof niet te durven eten. Schijtlijsters. Of labbekakken, om dat woord, dat werkgeversvoorzitter De Boer in ander verband bezigde, maar eens te gebruiken.

En een belediging voor de boer. Die zorgt er gelukkig nog steeds voor dat de barbecue vol ligt met vlees, onder de beste omstandigheden ter wereld geproduceerd.

Beheer
WP Admin