AlgemeenOpinie

Tros Radar aanpakken

“Radar is een onbetrouwbaar televisieprogramma dat talloze mensen en ondernemingen schade heeft berokkend”, zegt advocaat Ferdy Roet van de Stichting Loterijverlies.

Hij weigert nog langer in een uitzending van Radar op te treden vanwege het feit dat presentator Antoinette Hertsenberg de gasten geen eerlijke kans geeft om hun verhaal te doen.

Daar kunnen wij als boeren over meepraten. Eenzijdig en vals wordt onze bedrijfstak afgeschilderd. Elke nuance ontbreekt. Van tevoren is het Radar-standpunt bekend en de uitgenodigde vertegenwoordiger van de sector wordt voor de televisie even haarfijn gefileerd.

Want dat kan ze, Antoinette Hertsenberg. Ze wordt daardoor erg gewaardeerd. Anderhalf miljoen kijkers en vaak nog meer. Ze wordt ook goed betaald. Ze behoort tot de toppers van de Tros met een inkomen van zo’n 380.000 euro.

Ja, daar wil je wel wat voor doen. Zelfs van je principes vallen. Dat doet ze als gelovige van de Zevendedagadventisten. Eén van tien geboden, waar ze volgens eigen zeggen naar leeft, luidt: ‘Gij zult geen valse getuigenis spreken tegenover uw naaste’.

Welnu, dat doet ze wel. Advocaat Roet heeft negentien uitspraken gevonden waarbij Radar klop kreeg van de rechter of de Raad voor de journalistiek. In één geval ging het om een forse schadevergoeding van ruim een half miljoen euro voor een hondenkennel, die na de uitzending failliet ging.

Maar daar praat Antoinette niet over. Ze ziet wel de splinter in het oog van een ander, maar niet de balk in het oog van zichzelf. Er zou eens een programma gemaakt moeten worden over de wandaden van Radar. Maar dat durft niemand in het omroepwereldje aan.

Dus moeten we het zelf doen, Radar aanpakken. Zodra ze boeren weer oneerlijk en kwaadaardig behandelt en dus in een verkeerd daglicht plaatst, moeten we naar de rechter stappen. Laat LTO en de vakbonden hierbij de handen in één slaan. Ze heeft al negentien zaken verloren. Daar kunnen best nog een paar bij.

Beheer
WP Admin