Commentaar

1115 x bekeken

Titelstrijd Agrarisch Ondernemer 2015

Vijf genomineerde boeren en tuinders strijden om de titel Agrarisch Ondernemer van 2015.

De jury selecteerde hen uit de lijst van tien kandidaten. In deze Boerderij Vandaag stellen wij hen aan u voor. In de speciale Boerderij Ambitie en ook op www.agrarischondernemer.nl vertellen zij hun verhaal. Iedere ondernemer heeft zijn eigen visie, zijn eigen aanpak. Zij denken allemaal in oplossingen en zijn daarmee een voorbeeld voor collega's. Op menig bedrijf lijkt het glas nog te vaak half leeg.

Een jury weegt de genomineerden op ondernemersvisie, financiële en technische resultaten. Ook speelt de maatschappelijke status een rol. Hoe gaat de ondernemer met de buren om? En hoe zit het met inhuur van arbeid? Het zijn interessante discussies aan de keukentafel. En niet voor het eerst in het twintigjarige bestaan van de prijs kan het jury-bezoek een doorslaggevende rol spelen.

De agrarisch ondernemer van het jaar is een ambassadeur voor de hele sector. Varkenshouder Hans Verhoeven, prijswinnaar in 2014, vertolkte deze rol met verve. Het is soms jammer dat de media niet verder komt dan Boer zoekt vrouw-types. De mensen in de straat zouden eens moeten weten wat er op een boerenerf aan energie-efficientie, hygiëne-beheer en dataverkeer plaatsheeft. Zij zouden helemaal gek worden van alle regelgeving.

De jury kiest de Agrarisch Ondernemer van 2015, maar het publiek kan een eigen winnaar kiezen. Vanaf vandaag gaan de stembussen open. Laat uw stem horen: kies uw eigen ambassadeur!

Of registreer je om te kunnen reageren.