AlgemeenOpinie

Nieuwe Vion directeur kan alleen maar meevallen

Mijn broek zakte af, toen ik het las. Stortelder wordt varkenstopman bij Vion Food. Hoe hebben ze het bedacht, die Raad van Commissarissen.

Stortelder heeft een bizarre reputatie in de varkenssector. Hij leidde Dumeco, die opging in Vion. De resultaten van Dumeco waren onder zijn leiding ver beneden de maat. Hij was dus niet gewenst bij Vion en vertrok naar Denemarken. Daar kocht hij een slachterij, die in 2013 failliet ging.

Hij werd daarna adviseur van directeur Herkemij van Vion. Deze is inmiddels ook weer vertrokken. En niet omdat we onder de indruk waren van zijn prestaties.

En nu haalt de Raad van Commissarissen in haar oneindige wijsheid Stortelder weer binnen om de varkenstak van Vion te runnen. Begrijpt u het? Ik niet. Ze streven kennelijk naar een consistent beleid van de verkeerde mensen te benoemen om later weer afscheid van te nemen. Het wordt zo een drukke baan, commissaris van Vion. Benoemen en ontslaan, ze krijgen er wel ervaring mee. De complete directie is in één jaar gewisseld. Een zeldzaamheid in de ondernemingswereld.

Eén ding staat vast. De nieuwe Viondirecteur kan alleen maar meevallen. Niemand verwacht er iets van en dan heb je een gemakkelijke start.

Benieuwd wie straks de eerste man van Vion wordt. Het lijstje met kneusjes raakt één keer uitgeput.

Of ligt het aan de kwaliteit van de commissarissen zelf? De belangrijkste taak van de commissarissen is goede mensen te benoemen. Daar heeft deze en de vorige Raad van Commissarissen volledig in gefaald. Toch lijkt men op de oude voet door te gaan. Met Hans Huijbers als continue ellendebegeleider. Een echte pluchebekleder.

Hoe kan men nu vertrouwen van de varkenshouders verwachten?

Beheer
WP Admin