AlgemeenOpinie

Valse hoop door politici

“Draaiende politici, ik kan er niet tegen”, zegt Hanna uit de grond van haar hart. “Met de verkiezingen van Provinciale Staten voor de deur is het weer helemaal raak.”

Ik kijk haar vragend aan: “Wie bedoel je?”

” Annie Schreijer-Pierik van het CDA en Sjoera Dikkers van de Pvda. Annie sprak op de vergadering van de NMV en zei dat er geld was voor de muizenschade uit Brussel. Daar was een speciaal potje voor. Het moest dan geen muizenplaag heten, maar een muizenramp. Later bleek het gewoon een verhaal voor de bühne. Er is geen Europees potje, maar Staatssecretaris Dijksma heeft middelen om geld vrij te maken. Volgens Annie dan. Ze verontschuldigde zich later dat ze de geplaagde boeren op het verkeerde been had gezet. Gevolg: nog geen enkel uitzicht op welke vergoeding dan ook voor de schade door de muizenplaag. Over geloofwaardigheid gesproken”.

“Dan Sjoera Dikkers. Die presteerde het in het programma Radar te pleiten voor meer samenwerking in de keten bij de verbetering van het welzijn van dieren. In dit geval varkens. Er moeten goede afspraken komen tussen alle partijen. Radar coryfee Antoinette Hertsenberg wees haar er terecht op dat dit niet mocht van de ACM. Die had net de afspraak in de keten over de Kip van Morgen verboden. Sjoera lachte wat schaapachtig en beweerde dat zij genoeg mogelijkheden zag om voor een afspraak over het welzijn van varkens wel de goedkeuring van ACM te krijgen. Hoe, dat bleef in raadselen gehuld. En Antoinette vroeg niet verder.”

Goede voorbeelden van Hanna. Veel woorden van politici en geen daden. Maar je mag dan toch tenminste verwachten dat men de waarheid spreekt. En dat is in bovenstaande gevallen niet het geval. De dames kunnen op geen enkele wijze waarmaken, wat ze hebben beweerd. Men geeft valse hoop.

Natuurlijk, Annie en Sjoera bedenken wel uitvluchten. Ze liggen er niet wakker van dat ze de werkelijkheid ten koste van boeren verdraaien. Wakker liggen wel de boeren en varkenshouders die het aangaat. Geen wonder dat de afstand tussen politiek en stemmer zo groot wordt.

Beheer
WP Admin