Commentaar

2310 x bekeken 6 reacties

Hou de wietmaffia buiten de maisvelden

Tussen de dit jaar uitzonderlijk weelderige mais groeit op veel plekken een kostbaar gewas: wiet.

Om begrijpelijke reden houdt het LEI geen cijfers bij over arealen en opbrengsten, maar dat het een lucratieve teelt is, is zeker. Al dan niet met medeweten van de boer vervangen onderwereldfiguren mais door hennep. Het is een miljoenenbusiness.

In Limburg loopt al 8 jaar een speciale campagne om dit probleem tegen te gaan. De politie controleert tegen oogsttijd intensief vanaf de grond en vanuit de lucht. Gevonden wietplanten worden vernietigd. Deze intensieve aanpak heeft succes. Er worden nu veel minder wietplanten gevonden dan bij de start in 2006. Het verschil met de situatie in Noord-Brabant, waar deze campagne niet loopt, is opmerkelijk. Eén helikoptervlucht boven Brabant bracht meer wiet aan het licht dan acht vluchten boven Limburg.

Bestrijding van de wietteelt en andere drugscriminaliteit in het buitengebied is nodig. Boeren zijn geen drugsproducent en moeten dat ook niet worden. Wie zwicht voor de verleiding van snelle winst, loopt grote kans meegezogen te worden in de criminaliteit. Het is van groot belang te voorkomen dat de onderwereld infiltreert in het gewone bedrijfsleven. De ervaringen in Limburg tonen dat een intensieve aanpak van drugsteelt effectief is. Het is een voorbeeld dat navolging verdient.

Laatste reacties

 • alco1

  Nogmaals. De drugsbaronnen die leven van de smokkel vanuit het buitenland zijn de politie zeer dankbaar voor hun werkwijze.
  Zo blijft hun handelswaar beter aan de prijs.
  Het hele drugsbeleid is en blijft een groot fiasco.

 • Vibank

  onder het motto
  Can t beat em join em


 • veldzicht

  Vrij geven die teelt en wiethandel ,is even schadelijk als roken en alcohol
  dat kan je toch ook vrij kopen,door het vrij te geven zakt de prijs dus minder aantrekkelijk voor criminelen en heeft de politie meer tijd om andere misdaden op te lossen,heb vroeger ook vaak genoeg een joint
  gerookt en heb er niets aan over gehouden.

 • alco1

  Dat weet je niet veldzicht. Ik vind je soms best warrig, ha ha.
  Trouwens is wiet een stap tussen gewoon roken en steeds meer meer meer meer.
  Daarom is totaal vrij geven te gevaarlijk voor uitwassen.
  Ook totaal verbieden is een onmogelijke realiteit.
  Daarom moet de staat het zelf verbouwen en een ieder kan het bij een apotheker met identiteitskaart alleen voor zichzelf kopen. Desnoods met een vingerprik waarbij eigen verslaving wordt aangetoond, waardoor doorverkoop aan buitenlanders wordt voorkomen.
  DE VOORDELEN
  --De prijs wordt niet opgedreven, waardoor veel minder diefstal en prostitutie.
  --Kwaliteit is gewaarborgd waardoor veel minder ziekenhuis opnames.
  --Geen motivatie meer om mensen verslaafd te maken om er later dik aan te verdienen of misbruik van te maken.
  --Drugsbaronnen zien hun inkomsten verdampen, waardoor ze niet meer met geld en wapens alles naar hun hand kunnen zetten.
  HET IS ZO SIMPEL.

 • veldzicht

  Alco1,ik ben m,n hele leven al een beetje warrig maar dat heeft niets met die paar jointjes te maken(grapje),in mijn jonge jaren kon je op bijna ieder
  feestje wel aan wiet komen ik ken wel enkele mensen die over zijn gegaan naar harddrugs maar of dat te maken heeft met softdrugs dat betwijfel ik.

 • koestal

  laat de politie maar controleren met helicopters of drones,een boer heeft geen helicopter of vliegtuig

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.