Redactieblog

2062 x bekeken

Lange wensenlijst

Wat wil ik straks veel meenemen naar Afrika! Gereedschap, vetspuit, kettingen... Mijn lijst is eindeloos lang.

In de rustige vakantieperiode heb ik meer tijd om aan de gedoneerde machines te werken. De zaaieg heeft blijkbaar een zuinige eigenaar gehad want hij is nog mooi recht en er ontbreken maar drie tanden. Van pinnen van een kuilvoersnijder maak ik een paar nieuwe en verder is het een kwestie van schuren en verven. Daarna staat een PZ maaier op de kluslijst. Hier moet iets meer aan gebeuren, een pin voor de messen is verdwenen en één van de trommels heeft een rot plekje.

Onlangs was ik naar een oldtimershow. Struinend tussen al dat moois namen mijn gedachten een vlucht. Een MF 300- of 500-serie, zo'n Fiat 1000 DT of een Landini 6000-serie... Dat zou toch een mooi spulleke zijn om mee te nemen naar Afrika. Persoonlijk zie ik er wel oude trekkers in, maar geen oldtimers. Ik mis er het bijzondere aan. Niettemin zijn het modellen met potentie voor de boeren in Gambia. Met zo'n tractor geef je iets waar ze daar nog een aantal jaren mee vooruit kunnen. En mochten ze besluiten om de tractor een keer in te ruilen voor een nieuwere, dan ruilen ze ook niet iets incourants in.

Tijdens de zwerftocht over dat terrein snuffelde ik ook regelmatig bij de standjes voor wat spullen. Voorlopig is mijn lijst met wat ik mee wil nemen eindeloos lang. Een paar spanbanden, drie bussen remmenreiniger en een olieopvangbak heb ik er op de kop weten te tikken. Er had nog wel veel meer op mijn lijstje staan maar het kan niet allemaal in één keer. Gereedschap, vetspuit en -patronen, reflectoren en verlichting voor de tweede kar, voorraadbussen, trechters, een ploeg, kettingen, harpsluitingen... En zodra er een tractor op de oprit staat, wordt de verlanglijst alleen maar langer. Wie wil weten wat er zoal op mijn verlanglijstje staat en iets ervan wil doneren, kan kijken op www.farmersunited.nl.

Inmiddels heeft de aankindiging voor de rit naar Gambia ook in vakblad Trekker gestaan. Zo langzaamaan komen er via via allerlei berichtjes binnen met foto's van de berichten die mensen her en der zien staan. De tamtam begint te werken. Los van geldelijke donaties krijg ik ook regelmatig hulp aangeboden voor het klussen of het rondpraten van de tamtam. Al  die kleine beetjes bij mekaar zijn een aardige duw in de rug.

 

Meer info op www.farmersunited.nl en www.boerhelptboer.org

Of registreer je om te kunnen reageren.