AlgemeenOpinie

Thieme komt uit de kast

Marianne Thieme was niet mee. Alle andere fractieleiders van de Tweede Kamer – op Wilders na – wel. Het was het werkbezoek op HM De Zeven Provinciën, die vaart op de zeeën rond Somalië.

Daar zijn piraten bezig de zee onveilig te maken door ook Nederlandse zeeschepen te enteren en te beroven. Het Nederlandse Parlement gaf toestemming aan de marine om de Nederlandse schepen te beveiligen. Ook Marianne Thieme dus. Maar daar houdt haar interesse op.

Andere fractieleiders willen dan ook weten waar ze toestemming voor geven. Terecht. Zonder kennis van zaken spreek je als een kip zonder kop.

Dat prefereert Marianne Thieme kennelijk. Door niet mee te gaan met dit werkbezoek demonstreert ze dat beveiliging van mensenlevens – Nederlandse mensen dus – niet haar eerste prioriteit heeft.

Eigenlijk hoeft je dat ook niet te verbazen. Marianne Thieme stelt dieren boven mensen. Ze strijdt liever voor de dieren in Nederland, dan voor de levens van Nederlandse mensen in Somalische wateren.

Dat was al duidelijk met de manier waarop ze Nederlandse veehouders behandelt. Hun welzijn wordt door de Partij voor de Dieren op wrede wijze benadeeld. Ten faveure van het welzijn van de dieren, dat nergens beter is gewaarborgd dan in ons land.

Dat ze mensenleed minder belangrijk vindt dan dierenleed blijkt dus uit haar wegblijven bij het werkbezoek van alle fatsoenlijke fractieleiders aan het marineschip. Een partij in de Tweede Kamer onwaardig en te beestachtig voor woorden. Thieme komt pijnlijk duidelijk uit de kast.

Beheer
WP Admin