AlgemeenOpinie

Janken

Voor één keer keken we toch maar naar ‘Boer zoekt Vrouw’ in plaats van naar de veel spannender serie op een ander net. En dat alleen omdat ik niet de baas ben over de afstandsbediening. Meteen wist ik weer waarom ik afgehaakt ben, een aantal jaren geleden.

Aletta op haar prachtige, ontspannen Bonaire, die het zelf niet wist en ook afhaakte. Maar ze liet haar twee aanbidders tenminste niet met lege handen vertrekken. Nee, handen vol eelt namen zij mee naar huis, als dank voor het harde werken. Misschien was een aanbidster een betere match geweest. Boer Jan in het koudere Canada liet zijn dames niet in de steek; dat deden zij wel met hem. Een paar lesjes gezelligheid was bij deze kippenboer niet misplaatst geweest vóór deelname aan het programma.

Jos, de schat uit de Dordogne koos voor het leukste meisje, al vond Wijnand dat hij de verkeerde had laten gaan. Jos zal nog even geduld moeten hebben voordat zijn geliefde bij hem gaat wonen, maar dat komt vast goed.

Dan Deense Johan, die niet van de stad hield maar wel de liefde van zijn leven vond. Dat deed heel veel met hem. Uitgebreid werd het in beeld gebracht op een manier die bij mij zorgde voor plaatsvervangende schaamte. Geweldig voor Johan, en zeer gegund, maar van mij hoeft dat niet op deze manier voorgeschoteld te worden. Het zal wel met de strijd om de kijkcijfers te maken hebben.

En dan de stoere, wereldwijze reus uit Tanzania Wim. Wim had duidelijk een hoop meer levenservaring dan alle andere boeren bij elkaar. Wim had de touwtjes stevig in handen. Toch lukte het Yvon ook bij hem de tranen eruit te trekken. Nou vind ik dat niet zo gek, na een week met eerst drie en later twee vreemde vrouwen, een cameraploeg, vele verplichte uitstapjes en erg weinig slaap. Die man was gewoon bekaf. Hij wilde gewoon bommetjes maken in het zwembad, zonder dat hij van voren en van achteren gefilmd werd in zijn zwembroek en door vier miljoen mensen bekeken.

Wat moet dat een opluchting geweest zijn voor alle deelnemers; de camera’s vertrokken, weer lekker je eigen gang kunnen gaan met je gloednieuwe liefde of met je haantjes die eveneens om op te vreten zijn. Nee, voor mij toch echt geen Boer zoekt Vrouw meer.

Beheer
WP Admin