Boerenblog

1056 x bekeken

Nieuw jaar, nieuwe kansen

De kerstvakantie was een feest. En met oud en nieuw bezocht ik met vrouw en kinderen de bevroren watervallen van Niagara Falls.

In de kerstvakantie hebben we de Playmobil te voorschijn gehaald en af en toe een film gekeken en spelletjes gespeeld. Op oudejaarsdag zijn we naar Niagara Falls gereden. Dat is nog net geen drie uur rijden. En op de heenweg deden we even Ikea aan. Ja, ja, die hebben we hier in Canada ook. En ook de Zweedse balletjes met frietjes.

Bevroren watervallen
In Niagara Falls was het een heel verschil met afgelopen zomer. Toen waren we hier ook. Nu was het veel minder druk, maar wel waterkoud! De zijkanten van de watervallen waren bevroren. Overal lag een laag ijs van aangevroren mist. Geweldig om te zien. Er was een groot openluchtconcert en om 20.45 uur vuurwerk. Na het vuurwerk zijn we weer naar huis gereden. Het grote vuurwerk dat om middernacht zou worden afgestoken, was te laat voor de kinderen.
Het is best apart om de jaarwisseling onderweg mee te maken. Geen vuurwerk in de dorpen en steden, en er reden ook nog steeds vrachtwagens op de snelweg. Niet veel, maar toch. Thuis dronken we nog een glaasje champagne en toen naar bed.

Familie en vrienden
Wat het nieuwe jaar brengt weet je nooit. In elk geval krijgen we weer bezoek uit Nederland. Mijn ouders komen een paar dagen en in de zomer zien we enkele vrienden. We kijken er naar uit om met hen te gaan kamperen. Nieuwe plekjes ontdekken, en natuurlijk ook leuk om mijn ouders te zien. Toen ik nog thuis op de boerderij werkte zagen we elkaar bijna elke dag, nu eens per jaar. Het contact is wel persoonlijker nu. We skypen regelmatig en ik krijg zelfs af en toe van mijn vader een sms'je. Moeder is voortvarender met deze techniek. Zo blijven we toch op de hoogte van alle nieuwtjes.

Nieuwe doelen
Het nieuwe jaar betekent voor mijn werk bij Schippers nieuwe doelen stellen, nieuwe producten op de markt brengen en nieuwe mensen leren kennen. Er komen weer mooie beurzen aan, wat ik heerlijk vind om te doen.

Een collega gaat trouwen en we hopen ook weer uitbreiding in het team te krijgen. Schippers Canada gaat een nieuw distributiecentrum bouwen in Winnipeg. Dat is alweer 1.200 kilometer dichterbij dan Lacombe in Alberta, want dat ligt op een bijna 3.000 kilometer afstand!

Of registreer je om te kunnen reageren.