Redactieblog

2480 x bekeken 16 reacties

Boeren onder schot

Een groen pak en een bijpassende hoed. Duidelijk een jager, op zoek naar de prooi. Geen dieren, deze keer, maar boeren. Onwetend zijn ze aan het werk op het land, zorgen voor voer en vee. Of in de stal, bij de dieren.

De jager ziet ze. Een valse lach krult om de lippen. Ze schiet in het wilde weg en raakt velen. Ze lacht en gaat verder. Opent de deur van een grote stal en de nietsvermoedende boer wordt in één keer gevloerd. De kippen vliegen door het hok en een fiks aantal moet het met de dood bekopen.

De jager gaat terug naar de auto, waar haar metgezel wacht. "Jammer, er zijn veel kippen doodgegaan door deze actie. Geen wonder. Er zitten er ook veel te veel in een hok", vertelt ze.

Dan komt ze mijn kant op. Ik ben op het erf bezig met het voeren van de kalveren, die in aparte hokken met vers stro staan vanwege welzijn en gezondheid. Wij hebben weinig ziekte, dit jaar.

Dan zie ik de auto met de jager stoppen. Ze draait het raampje van de auto naar beneden en richt haar geweer. Ik zie recht in de loop van het wapen.

Ik schrik wakker. Badend in het zweet. Dan een zucht van verlichting. Het was een droom: Marianne Thieme in jagerskostuum bezig om alle boeren om zeep te helpen. Jaarlijks maakt ze een protestbijeenkomst van een serieuze aangelegenheid als de troonrede op Prinsjesdag. Deze keer in een jagerskostuum. Ik schrok, toen ik haar zag. Zo militant, zulke meedogenloze ogen.

Het heeft me dus een nachtrust gekost. Boos vlij ik me weer lekker lepeltje-lepeltje tegen Hanna aan. Die had trouwens van tevoren gezegd: "Let niet op dat mens. Ze is het niet waard." Daardoor slaapt Hanna zo heerlijk rustig en heb ik moeite weer in een – onrustige – slaap te komen.

Laatste reacties

 • jaapjo

  jaap stond er niet bij op de foto,erpelen rooien denk

 • alco1

  Vergaderboer krijgt zijn realiteitszin gelukkig weer terug. Iets wat we helaas missen bij veel zgn. 'Wildbeheerders'.

 • Mozes

  Vorig jaar had ze nog een patroonband om met peentjes. Die heeft ze dit jaar in huis gelaten: Jaap had ze nodig voor de vegaburgers.

 • trekker123

  Laat dat mens gewoon lekker in haar sop gaar koken. Gewoon negeren. Heeft inmiddels al genoeg onnodige aandacht gehad. Dan kan iedereen weer gewoon aan het werk.

 • trijnie

  Trekker helemaal gelijk, het gaat hier veel te veel over wakker dier en Marianne thieme. En nu ook nog die vergaderboer met zijn sprookje... het wordt steeds gekker. Alsof er niet wat anders is dat veel belangrijker is.

 • Pe

  @ mozes, hopen dat ze volgend jaar handboeien aan heeft...

 • koestal

  boeren liggen altijd onder vuur

 • geelgors

  mooie vrouw

 • veldzicht

  Laat die Thieme eens wat nuttigs doen b.v. Jaap helpen die slappe
  soya burgers verkopen te verkopen in de de vega slagerij.een tijd geleden 2 van die dingen gehad met een actie,een heb ik er opgegeten, de ander licht
  al een maand in de koelkast hij begint me steeds meer tegen te staan,
  ik hoop dat ie bedorven is.

 • Mozes

  @geelgors #8, mooi is ook niet alles. Inderdaad wil je met sommige vrouwen alleen het bed delen als het licht uit is zodat je niet alles hoeft te zien.
  Met Marianne Thieme kun je het licht wel aanlaten maar stop je juist de oren dicht zodat je niet alles hoeft te horen.

 • veldzicht

  Geelgoors:klopt wat je zegt maar wat is mooi?je niet zo knappe buurmeisje
  kan er toch aantrekkelijk uitzien door ,n bepaalde uitstraling, maar een mens wat zulke onzin uit loopt te kramen
  is in mijn ogen nooit mooi, maar voor de duidelijkheid ik ben geen kenner hoor.

 • Mozes

  Ik ben wel een kenner, en ik kan je vertellen dat ik haar niet als vrouw zou willen hebben. Een vrouw die zich naar buiten toe geforceerd lieftallig probeerd voor te doen heeft qua karakter wat te verbergen.

 • jordi 1455

  @veldzicht een kennis van mij is al eens een keer goed ziek geworden van die troep.

 • veldzicht

  Mozes al kreeg ik dik geld toe dan dook ik nog niet met
  Thieme de koffer in!

 • Mozes

  Veldzicht, met een paar goede oorpluggen moet het lukken.

 • koestal

  komt zo uit Tirol of Beieren

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.