Redactieblog

3300 x bekeken 25 reacties

De betrouwbaarheid van Wakker Dier

“We zouden veel vaker kip moeten eten”, zegt Hanna, terwijl we op dat moment een smakelijk stukje kip verorberen. “Al was het alleen maar om de valsheid van Wakker Dier te straffen.”

 

Dat verdienen ze. Over de plofkip is genoeg gezegd, maar over Wakker Dier als partner van de veehouderij niet. Daar wil ik in ieder geval Hans Huijbers, voorzitter van de ZLTO wel eens over horen. Die noemde Wakker Dier en zijn hoofdman Sjoerd van der Wouw een prima, betrouwbare partner. Ik ben benieuwd of hij er nog zo over denkt. En zo ja, dan ben ik benieuwd naar de mening van de achterban van Huijbers. Ik betwijfel het dat hij nog wel namens die achterban spreekt.

“Wakker Dier betrouwbaar? Laat me niet lachen”, smaalt Hanna. “Het is gewoon spelen op de man. In dit geval de pluimveehouders en de dierenartsen. De mester wordt in een kwaad daglicht gesteld als een soort dierenbeul. De dierenarts in de reclame tegen de plofkip, Marno Wolters, valt daarnaast nog eens zijn vakbroeders, de dierenartsen in de pluimveesector, af.”

En hoe. Zijn studiegenoten zijn terechtgekomen in de bio-industrie. Wolters zegt geniepig: “Dat doen ze ongetwijfeld gewetensvol, maar ik ben nog steeds blij dat ik niet actief ben geworden in die sector. Daarbij verheft zijne heiligheid Wolters zichzelf ver boven zijn collega’s uit.

“Ik zou tegen hem willen zeggen: eigen roem stinkt”, vindt Hanna boos. ”Hij moet eens in de spiegel kijken. Dan ziet hij een man, die dierenarts is geweest in Artis. Een man, die mensen met reptielen op zijn spreekuur krijgt. Plus allemaal gezelschapsdieren. Hij moet zich eens afvragen wat het leven van deze dieren inhoudt. In Artis zitten van oorsprong wilde dieren en reptielen en horen ook niet in de huiskamer. Hij ziet wel de splinter in het oog van een ander, maar niet de balk in zijn eigen. Geen man waar ik waardering voor kan hebben.”

Genoeg over deze hypocriete vent en ZLTO-leider Huijbers. Met Sjoerd van de Wouw erbij een gevaarlijk trio. Nu maar hopen dat de leden van de ZLTO dat ook door hebben.

Laatste reacties

 • agratax2

  Wat schertst mijn verbazing gisteravond toen ik TV Oost keek? De door hen georganiseerde smaak test met 3 soorten kippenvlees, Bio kip, Goedleven kip en Plofkip had als eind resultaat ' Plofkip heeft het lekkerstestukje vlees' . wat moet ik nu als consument, duur Biovlees verorberen met tegen zin of goedkoop Plofkipvlees met smaak?

 • alco1

  Het is altijd weer het bekende liedje. Afbraak is miljoenen keer gemakkelijker als iets opbouwen. Mensen met met altijd commentaar, presteren zelf niets, eigenlijk te zot voor woorden dat hen aandacht gegeven worden.

 • WTR

  Alco, je haalt mij de woorden uit de mond.

 • deboed.advies@hotmail.com

  waarom lees ik dit nu niet in de telegraaf,tot die media moeten we ons een keer richten

 • HuiPet

  deboed ik ben het helemaaaaaaaal!!!! met je eens. Waarom komt dit niet in de media. De consument moet overtuigd worden dat het eten van kip lekker en gezond is, en dat de negatieve verhalen van wakker dier uit hun kleinduimpje gezogen zijn.

 • petra2

  Geweldige blog en helemaal mee eens!!

 • driepint

  Allemaal waar, maar de Wakker diertjes van deze wereld hebben wel het publiek sentiment op hun hand. Zolang we als sector niet de macht hebben om de supermarkten in beweging te brengen, zullen we met de NGO's moeten samenwerken om een verdienmodel te realiseren.

 • j.verstraten1

  Wakker Dier is zeer betrouwbaar en ook voorspelbaar: hoe krijgen we continue aandacht van de media. Want zij willen de regie.Hans Huijbers weet dat hij ze niet de mond kan snoeren dus probeert hij ze voor het karretje te spannen.Maar zo makkelijk gaat dat niet wanneer Wakker Dier in de gaten krijgt dat het CBL en LTO naar hun mening teveel een eigen koers gaan varen en Wakker Dier buitenspel wordt gezet gedragen ze zich op hun staart worden getrapt. Nu is het een dierenarts, de volgende keer een BN'er.Creativiteit hebben ze genoeg in huis.

 • trijnie

  Je kunt je maar op één manier wapenen: laat de mensen zien hoe het is op een eerlijke manier. Zet gewoon zo nu en dan je stal open.
  Als dat kan? Want mensen kunnen misschien ziekten meebrengen?

 • Mozes

  Trijnie, daar zijn we al mee bezig. We hebben in de varkenshouderij al de zichtstallen en in de melkveehouderij de Campina boerderijdagen.

 • PetervanKempen

  Elke vrijdag of zaterdag op de markt een half gegrild (plof) kippetje voor 2,40 in plaats van vette patat of vis uit motorolie, heerlijk hoor. Dat het van Wakker dier niet mag voor die 2,40 maar dan 4,80 moet kosten maakt het een nog lekkerdere snack. Maar ja alles wat niet mag is lekker, toch?

 • pipo64

  Hier de link naar het stuk van RTV. (oosthttp://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=299838)
  kijk even want er komen meerdere delen over de zogenaamde plofkip voorbij.
  ook hier zit een stukje in wat is mega.

  groetjes Richard Rupert

 • Miriamnu

  Peter van Kempen, elke dag heerlijke groente gerechten zonder dierenleed, want dat is nog steeds zo vanwege de schaal grote van de boerenbedrijven, is ondanks wat jullie hier allemaal zo gepikeerd schrijven,het gezondste en lekkerste dieet.
  Oh ja en vergeet vooral niet zonder al die antibiotica etc.

 • alco1

  Afbraak is zóóóóó gemakkelijk en het zijn altijd de mensen die zelf niets presteren.

 • Bison

  Heerlijke groenten zonder dierenleed,..Miriamonbenul ben je nou zo stom of do je maar zo.
  Waarom denk je dat jouw zo hoog aangeprezen groente bespoten word?.. juist ja om al de organismes( bacteria, rupsen en torretjes) te doden die er ook trek in hebben en that results in de dood van andere dieren die op die organismes azen enz enz. Maar ja wat niet weet wat niet deert eh:-)
  Wat er overblijft voor jou is groente doorregen met chemicalien,.maar het ziet er mooi uit,....Lekker gezond eten.ha

 • jordi 1455

  Miriamnu wij zijn geen konijnen.

 • alco1

  Miriamnu denk hier reclame te kunnen maken voor haar ideologische vegetarisme. Jammer weinig potentiële klanten. Prima hoe ze haar leven invult, maar gun een ander ook het zijne en praat niet over dierenleed want daar heb je geen verstand van. Dankzij het vleeseten mogen consumptie dieren ten minste nog geboren worden en genieten zolang ze het besef hebben.

 • niek brabant

  had een stuk gelezen over het doorgeven van afweer mechnismen onder planten. stond ook dat planten dus ook leven. is het eten van nu plantenleed ?

 • aldert

  Bison, wel een beetje kort door bocht of niet soms? er zijn ook (collegaboeren) die gewassen kweken zonder al dat gif! en dan zijn er ook nog volkstuintjes waar je zelf zulke onbespoten groenten en fruit kunt kweken.
  Ben zelf ook Planteneter, nee geen konijn want die hebben bij mijn weten geen computer, fruit en groenten kun je zo met je handen oogsten en eten, maar vlees daar heb je altijd hulpmiddelen voor nodig, conclusie we zijn van oorsprong fruit en groenten eters, aan vlees heeft ons lichaam 2x zoveel werk om te verteren dan aan groente en fruit, dus oneconomisch om dan nog mar te zwijgen van de energieverspilling omdat vlees te kweken, als heel de wereld alleen maar groente fruit en zaden zouden eten hoefde er geen honger te zijn, en kon de hele wereld ruim worden voorzien i.p.v. de koeien varkens en kippen e.d.
  Nu wordt ik natuurlijk ook in het verdomhoekje gezet, maar dat maakt mij niet uit, ik gun iedereen zijn inkomen, ik moet er zelf ook hard genoeg voor werken, maar blijf wel eerlijk, want dat duurt het langst.
  Ohja, nog 1 ding; Koemelk is voor kalfjes en niet voor mensen, te veel groeihormonen.

 • jordi 1455

  @aldert wat lul jij een onzin, het is over het algemeen bekend dat de mens een alleseter is, want planteneters hebben een veel langer darmstelsel.

 • jaapjo

  groeihormonen in melk,ik hoor weer wat nieuws?

 • leo,s vriend

  Ja Jaapjo,Aldert is weer een van die mensen die de klok hebben horen luiden
  En alleen de halve waarheden en leugens van oa wakker dier geloven

 • Koeienman

  Wakker Dier en consorten zijn naar mijn mening een club gesubsieerde werkelozen met teveel vrije tijd die anderen graag vertellen hoe ze wel, of nog liever, hoe ze juist niet moeten leven. Dat je graag groente eet ipv een gevarieerd menu met zuivel en vlees moet je zelf weten maar val mij en een ander er niet mee lastig!
  In de tattoowereld is er een mooi gezegde over, 'Het verschil tussen iemand met tattoos en iemand zonder tattoos is dat diegene met tattoos het niet uitmaakt dat jij geen tattoos hebt.'

 • J@gertje

  Aldert schreef: 'Ohja, nog 1 ding; Koemelk is voor kalfjes en niet voor mensen, te veel groeihormonen'

  Sla en kool is voor konijnen en de konijnen zijn daarna weer voor mij. ;-)

 • denBoer87

  Wat een vijandigheid over en weer! Je zou bijna denken dat de wakker dier bashers bang zijn dat er een kern van waarheid schuilt in de boodschap over de plofkip.

  En wat een onzin word er de wereld in geslingerd om jullie puntjes kracht bij te zetten, '...plofkip is gezond...' '...plofkip is lekkerder dan biokip..' '...groenten worden allemaal bespoten...'

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.