Redactieblog

1613 x bekeken 5 reacties

Barbecue Binnenhof afschaffen

"Ze moeten stoppen met die barbecue op het Binnenhof aan het einde van het vergaderjaar", zegt Hanna plotseling.

We zitten met Hans, zijn vrouw en kinderen net aan een heerlijk stukje vlees van de barbecue. Sinds Hans in Holland woont, doen we dat veel vaker. Het is in Amerika meer de gewoonte, vooral ook door het mooie weer.

"Verklaar je nader", zeg ik verbaasd. Als er iemand van vlees houdt, is het Hanna.

Ze eet haar mond leeg en zegt:"de Productschappen houden op te bestaan. Er moet dus een andere organisatie komen om dit te organiseren. Niet doen. Het is een prachtig moment om te stoppen. Want de publiciteit rondom deze jaarlijkse barbecue is niet goed meer. Deze laatste keer ook. De televisie zat er met de neus op en kon niet nalaten smalende opmerkingen te maken. Het ging niet over het lekkere vlees, maar over de varkens, kippen en koeien die voor dit festijn worden gedood. Bovendien kregen de tegenstanders van vlees royaal de kans hun gal te spuwen. Terwijl de televisie ondertussen welgedane bewindslieden als Fred Teeven met een vet worstje liet zien."

"We moeten niet buigen voor de media", breng ik er tegenin. "Als we stoppen, heeft de antivlees lobby weer gewonnen. Dat gun ik ze niet."

Hans heeft tot nog toe niks gezegd. Hij schudt zijn hoofd: "wat zijn jullie hier altijd mierenneukerig bezig. Zie het een beetje groter. Stop met die barbecue. Die levert niets op, kost alleen maar geld en is slechte reclame."

"Je vergeet de netwerkfunctie", probeer ik nog een keer de barbecue te rechtvaardigen. "Bedrijfsleven en politiek ontmoeten elkaar. Er worden zaken gedaan."

"Laat me niet lachen", zegt Hans. "Jullie praten me hier veel te veel. Alles wordt van tien kanten bekeken en beslissingen worden niet genomen. En als die worden genomen, zijn het waterige compromissen die niets oplossen. Het beleid hier is net een schot hagel: je schiet voor het grootste deel in de lucht en het doel wordt gemist."

Ondertussen kluift Hanna heerlijk door aan een vers karbonaadje. Ze heeft gelijk.

Laatste reacties

 • wijntje41

  Je moet dan de barbecue niet afschaffen maar het oeverloos geneuzel.

 • geen boer

  hoog Libelle gehalte deze column.
  On-topic: er is geen enkele reden te stoppen met de bbq. Vlees eten is een keuze, voor diegene die het niet wenst wordt voorzien in vegaburgers. Dit soort schijterige vrijwillige zelfcensuur in de hoop aardig gevonden te worden door pressiegroepen is wel het meest verkeerde signaal dat de sector kan afgeven. Sta eens achter je product!

 • W Geverink

  Ik zou ook balen als ik voor de televisie werkte en met mijn knorrende maag alleen mag ruiken en toekijken hoe anderen zich de meest verrukkelijke stukken vlees meester maken. De bbq moet gewoon door blijven gaan maar zorg volgende keer vooral dat er voldoende vlees is zodat de tv mensen ook mee kunnen eten...

 • John Fr

  Mooie foto van 'Huub Oudshoorn', zoals gewoonlijk , verder een lul verhaal natuurlijk.
  M vr gr uit LDF waar we dagelijks BBQ-en

 • jordi 1455

  W Geverink of het hele volk.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.