Redactieblog

4665 x bekeken 21 reacties

Veel verdienen en weinig doen

Groot respect voor de nieuwe eerste man van Vion Food, Michiel Herkemij. Hij is 49 jaar en heeft een indrukwekkende lijst van functies die hij bekleedde.

In binnen- en buitenland, van Rabobank tot FrieslandCampina, van Britisch Tobacco tot Heineken. In totaal tellen we negen verschillende functies. Hij is dus overal maar enkele jaren gebleven.

Hij heeft er wel wat aan overgehouden. Naast zijn salaris kreeg hij forse bedragen als tekengeld, bonus en ontslagvergoedingen. Het blad Quote berekende dat hij alleen al in het laatste jaar op deze wijze 7 miljoen euro had 'verdiend'. Daarvoor kwamen dus de miljoenen ook al binnen.

Hij weet dus wel hoe je aan geld moet komen. Dat zal hem zeker van pas komen bij Vion, want daar hebben ze de laatste jaren alleen maar geld verloren. De juiste man op de juiste plaats, zo lijkt het.

Weet u waar ik nu zo benieuw naar ben? Juist, het arbeidscontract dat hij heeft afgesloten met Vion. En hoe groot de vertrekpremie is als hij onverhoopt moet stoppen als topman bij Vion?

President-commissaris Hans Huijbers weet het. Hij zegt dat hij voor transparantie is. Hij kan het ons dus mooi even vertellen.  Voor onze gemoedsrust. Want je kunt er niet omheen dat het lijkt alsof de heer Herkemij zijn hobby er van heeft gemaakt om ergens niet te lang te zijn en dan vooral goed om zichzelf te denken. Ook bij het komen en gaan.

Dat mag wat mij betreft, maar ik hoop dat hij zijn gave om er financieel beter van te worden nu in dienst stelt van Vion. De varkensboeren hebben dat zo langzamerhand wel verdiend.

Laatste reacties

 • jp.bierema

  Misschien wordt ie na z'n Vion carrière nog profvoetballer.

 • alco1

  Weet iemand wat te vertellen over zijn functioneren bij al die andere bedrijven.

 • cornelis 22

  Lijkt mij een behoorlijk charlatan gehalte als het allemaal waar is.

 • agratax2

  Als ik de foto zie, is dit niet mijn type en dan ook nog de CV er onder leggen. voor mij niet de directeur die je zou moeten willen hebben als bedrijf.

 • gjcamps

  Voor het 'vuile werk' kun je beter iemand tijdelijk inhuren dan interne doorstroming van managers. Dat zal ook wel de beargumentatie zijn......

 • Mtstermors1

  hij zit er alleen maar voor zich zelf om te graaien. zo iemand heb je niks aan. Vion moet is een keer bestuurders nemen die ook echt besturen. niet eerst geld uitgeven voordat de mensen wat hebben laten zien.

 • Demeter Griend

  Een pak aan en een das voor. Dergelijk figuur loopt bij de bank ook altijd achter mij aan, mijnheer dit en ik kan voor u betekenen. Brrrrrrr

 • Zents beheer

  Zou het niet beter zijn om even af te wachten, en de man een kans geven om zich te bewijzen ipv te oordelen voor hij begonnen is ?
  Overigens wat hij kost vind ik niet boeiend, wat hij uiteindelijk opbrengt des te meer.

 • fransderondhoeven

  zentsbeheer dat is inderdaad zo en gaat het fout dan hoop ik dat hij zoveel geld meeneemt dat we eindelijk van vion af zijn en met een schone lei verder kunnen gaan .vol goede moet op naar 2014

 • Mtstermors1

  Ze hebben nog nooit wat opgebracht. Eerst presteren en dan kunnen ze het wel over geld hebben

 • schoenmakers1

  meestal weet dat soort figuren al van tevoren dat ze mislukken, daarom laten ze ook in het contract zetten als ze te vroeg moeten vertrekken dat ze zoveel miljoen mee moeten krijgen, als ze zelf er vertrouwen in zouden hebben was deze regel niet nodig

 • agratax2

  De goede man heeft gemiddeld 3 jaar per bedrijf. Net genoeg tijd om je in te werken een nieuw beleid op te starten. Helaas te weinig tijd om te zien of het nieuwe beleid goed of slecht uitpakt. of moet ik zeggen gelukkig op tijd weg als zijn beleid niet het door hem beloofde resultaat oplevert.

 • sturk

  Hij past wel bij de Vion cultuur veel beuren weinig klaarmaken, maar het ergste is, dat hij geen verstand heeft van de sector, dus na mij mening weer dezelfde fout een vleesloze aan het bewind. Gaan ze het nu nooit begrijpen bij de ZLTO, dat het zo nooit wat wordt. Van de mense4n die er zitten moet hij het ook niet hebben heeft het verleden wel bewezen.

 • W Geverink

  Veel verdienen en weinig doen. Die man is gewoon slim. Het is niet zijn probleem dat boeren bereid zijn om zich helemaal kapot te werken voor een aalmoes.

 • schoenmakers1

  maar het is wel ons probleem dat sommige die de macht hebben hun de kans geven om zo te graaien

 • Zuperboer

  Die is dus nu al afgeserveerd. Ik zou zeggen gelijk die vertrekpremie maar cashen. Wordt vervolgd. FF Serieus. Wie heeft enig idee welke richting VION op moet? Lijkt me essentieel voor de varkenshouderij in NL of zijn er in DLD genoeg afzetmogelijkheden. Varkensboeren kom er maar in met uw reakties.

 • sturk

  De oplossingen zijn niet zo moeilijk, maar ze willen en kunnen niet luisteren. Daar hebben ze geen belang bij. Het is net de politiek het interesseert ze gewoon niet. Ze worden ook nog aan alle kanten in de maling genomen, omdat ze geen enkel verstand van zaken hebben. Dit wordt ook weer het grote probleem bij meneer Herkemij. Deze zal proberen om het volgende wiel uit te vinden. Leg het geld maar vast klaar voor zijn vertrek. Er is totaal geen visie ( buiten de mooie verhalen waar een vakman zo door heen prikt )
  Ze zijn goed om constant de verkeerde keus te maken. Zelf de Rabo bank vond het allemaal goed. Ook daar blinken ze uit in verkeerde keuzes maken. Wat er nu moet gebeuren, daar is helaas geen geld meer voor. Dus je kunt reageren wat je wilt ze lachen de boeren gewoon uit.SCHANDE........

 • agratax2

  Is de tijd van Super Grote Ondernemingen op zijn retour? Is het (bijna) tijd om terug te gaan naar menselijke maten? De grote co-op uit Noord Oost Nederland heeft zich weer bepaald tot zij core business (aardappelmeel+ bijbehoren), geen buitenlandse grapjes meer heeft de afgelopen decennia te veel gekost. Nu lijkt het weer de goede kant op te gaan en is het voor iedere betrokkene weer te overzien. Dit zou voor de ander agrarische coop's misschien wel eens tot dezelfde of betere resultaten leiden en tot meer tevreden leden omdat hun co-op weer te overzien is en ze weer het gevoel hebben -er bij te horen-. Ze als lid, kapitaal verschaffer, weer begrijpen waar het over gaat en hoe ze inbreng / inspraak kunnen hebben. Boven alles is Betrokkenheid bij je organisatie van belang.

 • agro1

  betrokkenheid wordt gewoon gekocht, of verdiend, maar net hoe je het noemt. betreffende de verse directeur: aan een dood paard trekken doe je alleen als je er goed voor betaald wordt, anders begin je er toch gewoon niet aan? en ja, erg lang doe je dat ook niet, dan ga je toch gewoon naar een vers dood paard, met nieuwe moed en inspiratie, lees: centjes. ciolos boppe!!

 • koestal

  Het is bij de boeren vaak net andersom !

 • trust

  al gebeld door Hans?

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.