Boerenblog

5896 x bekeken 11 reacties

'Boeren zijn geen boekhouders'

Staatssecretaris Dijksma heeft indruk gemaakt op de Grüne Woche. Dat is goed voor de Nederlandse landbouw.

'Boeren zijn geen boekhouders', zei Sharon Dijksma, onze staatssecretaris van Economische Zaken met landbouw in haar pakket, op de Grüne Woche in Berlijn. Ze opende die beurs samen met een aantal Duitse hoogwaardigheidsbekleders. Dat deed ze buitengewoon goed! De dag erna sprak ik een Russische politicus uit Krasnodar die ook op de beurs was en hij begon er meteen over. Wat hebben jullie een goede staatssecretaris, wat een speech en wat een applaus. Hij had nog nooit zo veel Duitsers voor een Nederlander zo hard en zo lang horen applaudisseren. Hij was echt onder de indruk en dat voor een Rus, want het geven van een speech is iets wat ze in Rusland goed kunnen. Dit was echt een compliment aan het adres van Sharon Dijksma.

Handel stimuleren
Voor ons als exporterend land is het belangrijk dat we een staatssecretaris hebben die indruk maakt bij onze klanten. En dat deed ze. Hopelijk komt ze ook regelmatig naar Rusland, want dat helpt echt om de handel te stimuleren. Ondanks dat Nederland een grote exporteur van landbouwproducten is, kan het altijd beter. We hebben het als Nederlandse bv nodig dat de handel gestimuleerd wordt. De huidige regering doet het wat dat betreft erg goed. Naast Dijksma dragen minister van Financiën Dijsselbloem en minister voor Buitenlandse Handel Ploumen hun steentje bij om de Nederlandse bv in Europa en internationaal op de kaart te zetten. Dat is noodzakelijk om de economie weer te laten draaien.

Tegenwerken
Ik word dan ook doodziek van de Partij voor de Vrijheid (PVV) die nu een hoop stampij maakt over Dijsselbloem als voorzitter van de Eurogroep. Wees blij dat we weer meedoen. Wat de PVV doet is zeuren en tegenwerken en de handel voor de Nederlandse bv om zeep helpen. Die partij wil niet dat we met hard werken geld gaan verdienen, maar dat we net als Griekenland geld lenen en dat uitgeven om de economie tijdelijk een oppepper te geven. Daar zit niemand op te wachten. Helaas zien nog niet alle Nederlanders dat. Voor de landbouw, waar export nummer 1 is, betekent dat echt de dood in de pot en niet iets om trots op te zijn.

Trots op de landbouw
We kunnen beter inzetten op de lijn van dit kabinet, dat trots is op de Nederlandse landbouw en er alles aan zal doen die sector internationaal op de kaart te zetten. Dan kunnen we zelf met hard werken een boterham verdienen. Naast de opmerking over dat boeren geen boekhouders zijn, zei Dijksma nog een aantal nuttige dingen. Zo zei ze: "Boeren en boerinnen en de verwerkende industrie hebben het verdiend om in de schijnwerpers te staan. Waar zouden we zijn zonder boeren, boerinnen en de industrie?" In Nederland is de landbouw de belangrijkste pijler van de industrie. 15 procent exportgroei in twee jaar en dat tijdens de crisis.
Investeren in kwaliteit
Het is terecht dat Dijksma trots is op de Nederlandse landbouw. Laten we dat zo houden door knoeiers hard aan te pakken, te kiezen voor kwaliteit en er alles aan doen om deze positie te behouden. We hebben eindelijk bereikt dat we als landbouw uit het verdomhoekje zijn gekropen, laten we dat zo houden en blijven investeren in kwaliteit.

Laatste reacties

 • vladeuze

  Het lijkt wel geschreven door het pr bureau van de PvdA!

 • schoenmakers1

  ik snap het ook niet wat rene kremers nu schrijft, dijksma is alleen maar om geld bij de landbouw weg te halen en om onnozele natuurplannen er door te krijgen, de landbouw heeft er niks aan, enkele mooie woorden maar daar koop je niks voor

 • joannes

  Het zal goed bedoeld zijn maar met een scherp oog op eigenbelang! Misschien een wederdienst om bij Dijksma in een goed blaadje te komen staan! Daarbij, Dijsselbloem komt uit hetzelfde Wageningen nest en René zal de behoefte hebben zich aan te sluiten in de rode golf die nu EU veroveren vanuit Wageningen, Den Haag tegen het PVV. Hij wil boeren overtuigen dat op lange termijn export de weg naar voorspoed is. Nu dat hebben we meer gehoord vanuit Wageningen! Hij is een mooi voorbeeld van de groep waar Dijksma zich niet door moet laten misleiden. Want wat brengt export behalve krappe marges en schaalvergroting? De Difco´s maken de sier in Rusland over de ruggen van de boeren die hier hun export materiaal tegen krappe marges moeten ontwikkelen. PVV heeft niet altijd ongelijk wanneer het opkomt voor Nederland. Zij hebben ook dat boekje van Orwell gelezen en komen op voor onderdrukten.

 • agropak

  Nou rene, als Nederland echt zooooooo trots op haar landbouw is/was waarom is het departement voor landbouw op geheven.

 • jordi 1455

  schijnheilig kreng die Dijksma ze zegt dat ze voor gezonde landbouw is bij haar collega's en draait de Nederlandse de nek om. Zullen we haar aftreden eisen?

 • jadatzalwel

  ja ja . mooie praatjes. om daar een beetje te slijmen. maar in het echt doet ze niks. praatjes vullen geen gaatjes;)

 • fjam

  Bah Bah,wat een slijmbal ..oowwhh en heeft het nu de pvv gedaan ja!!eerste wat die muppet bedacht dat de hedwiga wel blank ken..grrrr..

 • J@gertje

  Ik hoop dat ze ook doodziek wordt van Thieme en haar consorten.

 • Pe

  Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen!!

 • jordi 1455

  J@gertje

  Thieme en haar consorten plus de staatssecretaris dijksma (ook wel staatssecretaris van onkunde genoemd) in het gekkenhuis doen. opgeruimd staat netjes.

 • jordi 1455

  ambtenaren zijn geen boeren.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.