Redactieblog

6865 x bekeken 28 reacties

De munitie van Marianne

Geweldig, zoals Marianne Thieme zich presenteerde op Prinsjesdag. Gestoken in een groen uniform, een wapengordel met ongetwijfeld biologische worteltjes en een pet op het hoofd, gelijk de strijders rond guerrillaleider Che Quevara.

Prachtig, wat een fantasie. Twee zeteltjes in de Tweede Kamer en dan zo opvallen. In alle kranten stond ze prominent vermeld en op de televisie was ze nadrukkelijk in beeld. Wat een gevoel voor publiciteit.

Met haar uitdossing stond ze voor al haar idealen. Strijdbaar, gelijk Che Quevara. Militant en tegen de orde. Ze is geen meedenkend lid van de Tweede Kamer, maar een actieleider, die zich in de Tweede Kamer heeft gewurmd.

De pet gaf haar militante instelling weer. De wapengordel dat ze bereid is te vechten en daarbij geen enkel middel schuwt. De groene tuniek kon evengoed een gevechtstenue zijn als een verwijzing naar haar groene idealen. De worteltjes lijken een link naar groen en biologisch, maar roepen ook gedachten op aan kogels.

Wat een eenheid, Marianne Thieme en haar outfit. De buitenkant symboliseerde geheel haar innerlijk.

Toch werd ik er een beetje bang van.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  als ik naar haar ogen kijk zie ik iemand die zwaar overspannen is

 • mariskae1

  Mij is altijd geleerd niet met eten te spelen maar respect ervoor te hebben! Zal ze de wortels nadien opgegeten hebben? of weggekieperd?! Nee zij krijgt geen respect van hier!

 • info95

  Ze ziet er wel goed uit voor een vegetariër..

 • jan1966

  Ze is gewoon eng

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • agratax2

  schoenmakers1. Voor mij is ze een toonbeeld van de moderne verwende mens die vanaf de wieg altijd zijn / haar zin heeft gekregen. Nooit eens nee heeft gehoord van haar omgeving. Een verwende DEL waarvan ik me afvraag hoe die in godsnaam Volksvertegenwoordiger kan zijn, een vak waarbij compromissen het uitgangspunt zijn in een democratisch land. Thieme is het toonbeeld van een enge dictator zoals er nog enkele op de wereld rondlopen en waarvan ook zij zal zeggen dat ze moeten vertrekken om het volk te laten beslissen over hun toekomst. Helaas Thieme wil beslissen over onze toekomst met haar eindeloze dictaten waar ze geen commentaar op duldt.

 • joannes

  Als je van politiek theather maakt blijk je meer effect te hebben. Zij speelt het spel! En..... wordt goed betaald voor dit vermaak.

 • iMartijn

  Nou, nou, wat een overdreven reacties.

  Prima partij, mooi dat het er is. Rare reactie van Agratax 1: Thieme is juist tegen de verwennerij van zes keer op vakantie, kilo's vlees voor een paar centen en plastic groenten zonder achtergrond.

  PvdD is gewoon de partij voor echte boeren.

 • Rip

  Zou deze kleding geen averechts effect hebben? We zien haar lege agressieve geest. Wie dat niet ziet heeft oogkleppen op. Ze maakt zich zo belachelijk dat haar invloed wel achteruit moet gaan. Ze graaft haar eigen graf. Vergaderboer vindt het allemaal geweldig. Ik vindt het verschrikkelijk.

 • bankivahoen

  imartijn@,wat is er prima aan deze partij?

 • bob1982

  Stoere vrouw die tegen onrecht durft te vecht, zelfs als het diep in onze maatschappij geworteld is. Recept!

 • iMartijn

  @bankivahoen: het is een partij die aandacht besteedt aan de overconsumptie en dat is niet verkeerd. Voor boeren al helemaal niet. Het moet nu allemaal maar goedkoper en sneller en smaaklozer. Dat drukt de boeren in een hoek, kijk maar naar dat gedoe met Albert Hein.

  Het is maar welke toekomst je wil. Een gezond boerenbestand met een goede bedrijfsvoering tegen een goed prijs, of derderangs producten tegen Poolse prijzen van een klein aantal megastallen?

  Het hoeft allemaal niet plotsklaps en met veel geweld, maar met een kleine partij als deze klinkt het geluid in ieder geval door en komt de verandering op gang.

  Iedereen mag daar zijn eigen mening over hebben, maar om haar nou een del te noemen of heel schijterig zeggen dat je bang voor haar bent vind ik idioot.

 • bankivahoen

  Imartijn@,overconsumptie speelt misschien in een klein deel van de westerse wereld,maar enkele miljarden mensen elders zullen deze mening niet met je delen.Het is erg asociaal om de kostprijs van ons voedsel steeds duurder te maken zodat de onderkant van de samenleving steeds meer problemen ondervindt om aan de eerste levensbehoefte te komen.De elite zou dit eens onder ogen moeten zien.Het is erg makkelijk roepen als je zelf wel in de winkel ongegeneerd je winkelwagentje vol kunt laden.Koop zelf de dure producten maar en als je daar een goed gevoel bij hebt prima, maar laat de mensen zelf de keuze in de winkel.Die keuze mag in mijn ogen nooit door de elite gedaan worden over de rug van de minder bedeelde mens.

 • iMartijn

  @bankivahoen: Sinds de supermarktoorlogen zijn de prijzen voor groente, vlees en fruit dramatisch gedaald. Ten kostte van de boeren. Ik zou niet weten waarom we niet een normale prijs kunnen hanteren voor deze dingen. Tien jaar geleden waren de prijzen hoger en de lonen lager.

  En als je het hebt over de elite, tja dat is de tussenhandel. Niet de politiek, maar de AH bepaalt de prijs voor de eerste levensbehoeftes. Daar mag je ook wel vraagtekens bij plaatsen.


 • politiek

  Bankivahoen, zorg eerst maar eens maar eens dat die producten waar u over spreekt vrij zijn van antibiotica,hormonen, groeibevorderaars. Nu dus weer die discussie over het cefalosporine gebruik in de veehouderij. Dit in relatie met ESBL. De keuze mag inderdaad nooit aan die veehouderijindustrie van u gelaten worden om hier mee door te gaan , zonder openheid en transparantie naar de volksgezondheidsrisicos. Uw veehouderij moet dat maar eens onder ogen zien zoals u aangeeft .

 • bankivahoen

  Politiek@,het is je goed recht om je stokpaardje te blijven berijden,maar je betoog raakt kant nog wal zolang er geen bewijs is.Het verhaal over de doofpot wil ik verder niet meer horen, dat heb je al vaak genoeg geschreven.

 • politiek

  Bankivahoen , inderdaad , dat is die ,,bedrijfsblindheid,, van u en de veehouderij industriesector. Bij anderen is er die blindheid echt niet. Nietemin hebben die wel een correct gevoel voor toekomst voor de agrarische gezinsbedrijven.

 • TTS

  De outfit was geïnspireerd op die van Lydia Guevara (kleindochter van) in een campagne van PETA voor vegatarisme, zie hier: http://www.anorak.co.uk/213983/news/che-guevara-is-petas-dumb-animal-of-the-month.html/
  Dat past in het gedachtegoed van de PvdD.
  Wat je er ook van vindt, het trok volop de aandacht.

 • Bison

  Best wel een good looking gal die marianne en mischien heeft ze gewoon een wortel fetis,..kan toch?
  Wat maken jullie je eigen naar over PETA.
  PETA staat eigenlijk voor 'People Eating Tasty Animals'.

 • AD AKKERMANS

  Wortelen nu nog fris van het land, later uit de chemische fabriek gemaaKt van soya of lupinen en op smaak gebracht met E nummers

 • Albert Kuyerhuis

  De regelgeving van de overheid is kostenverhogend voor de agrarier, de plannen van AH opbrengst verlagend terwijl het 'publiek' (wie is dat?) steeds meer eisen stelt! Vergeleken met recente decennia kost het voedselpakket minder en zijn de lonen hoger, die van de boer uiteraard uitgezonderd (krijgt ook geen minimumloon).

  Trokken in vroegere tijden legers door het platteland die de boeren hun bezittingen ontnamen, nu heeft het 'consument' blijkbaar die rol overgenomen door minder te betalen dan het produkt kost.

 • politiek

  Albert, uiterst belangrijk is inderdaad dat de consument het eerlijke agrarisch product waardeerd en correct betaald. ( geen fabrieksproduct dus ) Als een fles water in de supermarkt duurder is als een fles melk klopt er iets niet. Als honden en kattenvoer al duurder is als kippenvlees klopt er iets niet. Het streven om met die mega massa bulkproductie geheel Europa te voeden vanuit Nederland en zodadelijk ook nog buiten Europoa zal en groot fiasco worden. De doodlopende Dijkhuizenweg dus. Zorg er als veehouders voor dat uw producten weer gewaardeerd worden en dat melk weer duurder wordt als water en kippenvlees weer duurder als honden en kattenvoer. Je produceerd dan iets wat meer waarde heeft als water. Niet alleen leuker vanwege de meer euro,s opbrengst maar ook zal het je als boer meer voldoening geven. Mogelijk dat zodadelijk de kipsojastick ook al duurder is als de kipvleesstick bij de super. ! Of moet ik zeggen de Dijkhuizenstick. ?

 • @meelmuisje

  Als ze aan uniformpjes beginnen moet je echt gaan oppassen heeft de geschiedenis ons vele malen geleerd. Hopelijk gaat ze alleen wortelschieten ;-)

 • denker123

  Politieke macht heeft Marianne Thieme niet met 2 zetels in de kamer,Van daar dit stoer militair diktator vertoon om nog wat aandacht te trekken ,de boeren kunnen haar beter negeren dan waait de storm van zelf over.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • J@gertje

  Ik gun iedereen het beste dus hopelijk krijgt ze geen last van wortelrot :-)

 • Mels

  Khalid,als we zo beginnen,ik eerst........

 • Khalid en zijn maten

  Ik vind het allemaal wel iele worteltjes trouwens,winterpeen had beter opgevallen

  Reactie gewijzigd door een beheerder

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.