Commentaar

664 x bekeken 1 reactie

Natuurwet is politiek testament Bleker

Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw is onmiskenbaar populair in landbouwkringen. De buitenwacht denkt daar heel anders over. Volgens een internetpeiling van De Volkskrant is hij zelfs de 'meest mislukte bewindsman in het kabinet-Rutte'. Hij scoort 21 procent, gevolgd door premier Rutte met 19 procent.

Nu geeft de Volkskrant-peiling misschien geen objectief beeld van de Nederlandse samenleving. Feit is dat Bleker in natuurkringen veel vijanden heeft gemaakt. Iets wat hemzelf ogenschijnlijk niet zoveel doet. Hij gaat er zelfs prat op dat het denken over natuurbeleid in zijn regeerperiode 'onomkeerbaar is veranderd'.

Bleker stuurt nog deze maand zijn bekritiseerde nieuwe natuurwet naar de Tweede Kamer. Het is überhaupt al opmerkelijk dat een demissionair kabinet nog met een nieuw wetsvoorstel komt. Zeker ook omdat het onderwerp veel emotie oproept. De natuurorganisaties zijn woedend. In de uitgelekte kritiek van de Raad van State vinden zij hun gelijk. De oppositiepartijen zullen het wetsvoorstel direct controversieel verklaren. Met de de SP en D66 op koerswinst in de peilingen, lijkt dit een gelopen race. Zelfs na de verkiezingen is er weinig hoop. Blekers natuurwet belandt in de prullenbak.

Waarom stuurt Bleker het wetsvoorstel dan toch naar de Kamer? Het is zijn politiek testament! En bovendien is het verkiezingstijd. Hij doet alles om de peilingen voor het CDA om te buigen. Hij is daarvoor een echte partijman.

Eén reactie

  • Boertje22

    Wat een held, voor de boeren kan hij al niet meer stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.