Commentaar

2440 x bekeken 4 reacties

Handig gespeeld van Wakker Dier

Het Nieuw Gemengd Bedrijf in Grubbenvorst staat weer eens in de schijnwerpers. Wakker Dier heeft het voor gezaghebbend doorgaande Nieuwsuur voor zijn karretje gespannen, wat leidde tot een wat hijgerige uitzending op maandagavond.

In de uitzending werd melding gemaakt van miljoenen euro’s subsidie aan de ‘gigastallen’ die in Noord-Limburg gebouwd gaan worden. In de studio werd Henk Bleker ‘scherp’ ondervraagd, waarbij het de bedoeling leek dat hij zou toegeven de Tweede Kamer in Den Haag slecht te hebben ingelicht. Volgens Wakker Dier moeten deze subsidies achteraf teruggevorderd worden, omdat de stallen groter worden dan de grens die Bleker onlangs heeft voorgesteld.

Dat laatste is onzin. De genoemde subsidies – voor zover daadwerkelijk toegekend aan dit project - vloeien voort uit staand beleid zoals sanering van oude stallen en stimulering van innovatie. Het idee dat je die jaren later terug kunt halen bij de begunstigde is nogal raar, en maakt bij een rechter geen schijn van kans.

Het is duidelijk dat de actiegroep de media handiger bespeelt dan de ondernemers in kwestie. Ze maakt handig gebruik van de combinatie van goede contacten en komkommertijd. Er is genoeg zinnigs te bediscussiëren over de concentratie van veehouderij en verwerking op één plek. Met name de effecten voor de directe omgeving, denk aan stank en gezondheid, van zo’n grote onderneming. Maar een dergelijke rellerige context met scoops die geen scoops zijn, voegt weinig toe.

Laatste reacties

 • brabantsduitserke

  boerderij moet hier niet op ingaan,ze zitten erop te wachten de media.
  boerderij is ook media

 • Mels

  Wat wakker dier hiermee verkondigd is bij insiders uiteraard al lang bekend,Bleker ligt hier ook niet wakker van en vertelt het eeerlijke verhaal,dat moet ie blijven doen dan vallen die dierenknuffelaars vanzelf door de mand.Al zal dat weinog gevolgen hebben omdat de consument eenzijdig bericht wordt en daardoor ook zo luistert.

 • Fleur de lille

  @Mels
  Opnieuw verbaas ik me over het beeld over 'de consument'.

 • Mels

  erbaas je niet verwondert u slechts kan hier gebruikt worden,als je op diverse scholen vraagt waar hun voedsel vandaan komt en of ze ook weten wat erbij komt kijken om bv een bloemkool of een speklap in de winkel te krijgen dan weet NIEMAND het antwoord,sommigen kunnen je globaal,door logisch nadenken,een antwoordt geven wat de waarheid benadert,zelfs de leerkrachten ontbreekt het regelmatig aan kennis hierover.Als je niet weet waar je vreten vandaan komt maar wel ageert tegen de agrarische sector moet je eigenlijk je mond houden en eerst weten hoe en wat.Don`t critisize farmers with your mouth full.Wat je ook eet.

Of registreer je om te kunnen reageren.