Commentaar

1144 x bekeken 2 reacties

Roeptoeters

Media genoeg. Uitingsvormen volop, variërend van print, ether tot internet. En toch valt het niet mee om aandacht te krijgen voor je boodschap. Laat staan dat deze helder, in de goede context en bij de juiste persoon belandt.

FrieslandCampina schakelt melkveehouders in om de Campina weidemelk onder de aandacht te brengen. De boeren zijn trots op hun product en laten dat graag zien. De burger is enthousiast.

In diezelfde periode trekt varkensvakbond NVV aandacht met spandoeken 'Wurgt Albert Heijn voedselproducent?'. Veel varkenshouders staat het water aan de lippen. De noodkreet is begrijpelijk, de vorm ongelukkig. De spreuk wekt weinig sympathie op. Veel burgers hebben bij de intensieve veehouderij eerder een beeld van megastal of plofkip. De bond haalt na stevige kritiek ook al na enkele dagen de spandoeken weg. Toch claimt voorman Wyno Zwanenburg een succes: de benarde positie van de voedselproducent staat even op de agenda.

De pelsdierhouders doen dit subtieler. De in een hoek gedreven sector bedankte gisteren in een paginagrote advertentie alvast de politiek dat zij mag blijven bestaan. De hoorzitting moet later op de dag nog plaatshebben.

De landbouw staat deze week sowieso volop in de schijnwerpers. Henk Bleker presenteert zijn invulling van het begrip megastallen, sluit  een akkoord over rituele slacht en kondigt aanscherping van het antibioticagebruik in de veehouderij aan. Met de verkiezingen in het vooruitzicht zijn dit uitgelezen onderwerpen voor partijen om zich te profileren. In het multimediale landschap is hier volop ruimte voor. Opmerkelijk is dat desondanks zelfs in het parlement de nuance wint. Partijen willen zaken doen, en er is weinig plek voor roeptoeters als Dion Graus. De PVV'er, gefrustreerd over het schrappen van 'zijn' dierenpolitie, toont zich in een debat bezorgd over onbewapende inspecties op bedrijven. Een dierenpolitie zou zich volgens hem tegenover een met riek dreigende boer kunnen verdedigen door hem in de knieën te schieten. Het is een kreet die slechts medelijden opwekt. In dat hoekje bij Graus wil je als sector niet aanschuiven.

Laatste reacties

  • Zents beheer

    En wat doen we met stumpers als Graus die hun vrouw mishandelen , ook maar in de knie schieten of zijn we in dit land nog niet helemaal afgezakt. Van dit soort zitten er nog meer in het parlement, en aan roeptoeters al helemaal geen gebrek. Het ergste vind ik nog dat ze zo´n 120.000 euro per jaar kosten !

  • agratax2

    Jan de uitlating van Graus geven exact weer welk een angsthaas hij is. Hij moet wel een zeer slecht geweten hebben, dat hij bang is voor zijn eigen schaduw.

Of registreer je om te kunnen reageren.