Redactieblog

1677 x bekeken 8 reacties

Dag bungalow

Weer een droom in gruzelementen. Hans wil voorlopig helemaal niet op de boerderij wonen.

”Een lelijke streep door onze rekening”, zegt Hanna. ”Daar gaat ons goede voornemen. Wij willen, als moderne ouders, de kinderen alle ruimte te geven. Jezelf terugtrekken, maar nog wel bij het bedrijf betrokken blijven. Dus Hans en zijn gezin op de boerderij en wij in een bungalow in het dorp. De ideale situatie, die alle kinderen graag zouden willen. Maar bij ons niet, dus.” Hanna kijkt teleurgesteld.
Het gesprek met Hans verliep niet soepel, toen wij hem voorstelden een bungalow te kopen. De prijzen zijn gunstig op het ogenblik.
”Liever niet”, zei Hans tot onze grote verbazing. ”Straks ga ik regelmatig naar Texas en dan heb ik het liefst dat jullie op de boerderij wonen.”
”Je vrouw is er toch? Die is mans genoeg om op de zaken te passen”, zegt Hanna.
”Ze is mans genoeg, maar ze wil niet. In Texas bemoeit ze zich ook nergens mee. Ze gaat ’s morgens half acht de deur uit en komt ’s avonds zes uur weer thuis. Dat wil ze hier ook. En bij de stal wonen vind ze ook onzin”, verklaart Hans.
Ik ben sprakeloos. De vrouw van een boer, die liever niet op het bedrijf woont. Die kennelijk ook geen boerin wil zijn. Dit gaat mij boven de pet. Het betekent ook dat wij op het bedrijf moeten blijven. Dat alle beslommeringen dag en nacht op ons bordje komen. ”Heb je daar wel aan gedacht?” vraag ik Hans. Die knikt: ”Jullie doen het nu ook. En het is moeders baan. Die wil vast nog niet stoppen en jij ook niet. Het is een ideale oplossing voor ons allemaal”.
”Wij zouden het doen voor jullie”, zegt Hanna. ”Jullie worden niet eerder echt boer dan wanneer je er met de neus bovenop zit”. ”Wij zien dat anders”, breekt Hans het gesprek af. ”Jullie leven nog een beetje in het verleden.” ”Wel de lusten en niet de lasten”, denk ik bij mezelf. ”Dat is de verwende jeugd van tegenwoordig. Nooit gedacht dat wij daarmee te maken zouden krijgen. Hoewel, die schoondochter heb ik nooit veel verwachtingen van gehad. Ik zou haar niet hebben uitgekozen.”

Laatste reacties

 • Noordam2

  als er nog iemand was die dacht dat die waardeloze verhaaltjes van vergaderboer op waarheid berustten is die laatste nu toch ook wel om mag ik hopen

 • agratax1

  Ik heb maar één reactie op de uitspraak van Hans; Bedankt voor je aanbod, maar wij gaan naar onze bungalow en het bedrijf leidt je maar op je eigen wijze. Wij hebben geen zin ruzie over het beleid. Er is nog een heel leven na de boerderij '.

 • W Geverink

  Als Hans niet snel opknapt verkoop je de handel.

 • Pieter P.

  Ik begrijp die Hans wel. Het is een ondernemende jonge man, die graag op meerdere borden schaakt. Als hij niet niet naar nederland terug was gekomen, waren Vergaderboer en zijn Hanna ook doorgegaan. Wat dat betreft verandert er voor hen niet veel. Ik vind dat ze niet moeten zeuren en hun zoon en zijn gezin de ruimte geven.

 • denker123

  Vergaderboer,het was beter geweest dat je uw boerderij niet overgedragen had aan uw zoon Dan kon je uw boerderij zelf opeten ,en in een bungalow gaan wonen.Nu zal uw zoon het bedrijf opeten.

 • denker123

  Vergaderboer,het was beter geweest dat je uw boerderij niet overgedragen had aan uw zoon Dan kon je uw boerderij zelf opeten ,en in een bungalow gaan wonen.Nu zal uw zoon het bedrijf opeten.

 • paul.gld1

  vergaderboer kan beter de boerderij verkopen, en lekker rentenieren, als hans niet bij de boerderij wil wonen, is hij ook niet echt boer...

 • agratax1

  Pieter P. in de bungalow gaan wonen betekent >ruimte< geven aan Hans. Als Hans op meerder borden wil schaken, zal hij zelf de stukken moeten verzetten en er niet van uitgaan dat pappa en mamma het ene bord voor hun rekening nemen.
  In mijn optiek is deze simultaan schaker een schaker die de eer van meerdere borden voor zich op eist, maar niet bij machte is simultaan te schaken. Als zijn ouders niet meer in staat zijn het bedrijf te runnen, dan zal de lieve jongen het ook zelf moeten doen of hij moet de keuze maken welk bedrijf voort te zetten. In mijn ogen is hij die jonge boer die Groot wil zijn maar niet Groot kan denken en al zeker niet groot kan organiseren.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.