Boerenblog

269 x bekeken laatste update:14 feb 2012

Minder oerwoud

Het dichte bos wordt uitgedund. Ik zie almaar groter wordende kale plekken.

Je 150 kW-motor op volle kracht en het klinkt niet eens of je zwaar trekt als je de bomen uit de grond trekt. Vooruit, achteruit, de kolossen zwichten voor je brute kracht. Je besluit om het dichte bos wat uit te dunnen. Almaar groter worden de kale plekken. Nu pas zie je echt waar de contouren lopen.

 

Leunstoelcriticus

De leunstoelcriticus over de verdwijning van de bossen gaat tekeer, maar vanavond niet. Hij zit voor zijn tv, met een flesje in de hand, een volle maag en het nieuwste model van wat dan ook voor de deur geparkeerd. De bossen moeten niet meer gekapt worden. Ergens is er een bezitter van een stuk woud die ook een volle maag wil evenals het nieuwste model van wat dan ook, en die niet meer de kans ziet om in zijn inkomen te voorzien.

 

Veehouder wordt akkerbouwer

Deze conflicten zullen nog vele jaren voortduren; meer voedsel voor 7 miljard mensen. De bossen zullen minder worden en er zal meer voedsel worden geproduceerd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.