Redactieblog

1140 x bekeken

De promotie-Muppets

”Daar heb je Statler en Waldorf weer”, grinnikt Wijnand. Ik kijk uit het keukenraam. In al die jaren dat we kaas verkopen hebben heel wat klanten een bijnaam gekregen. Maar deze twee spannen de kroon.

Je zou zweren dat je naar de Muppetshow kijkt wanneer de grote opgepoetste zilvergrijze Mercedes het erf op rijdt. Zeker 5 minuten duurt het voor de auto geparkeerd is en er twee heertjes uit tevoorschijn komen. De één nog net wat vlotter dan de ander, maar wachten op elkaar, dat doen ze niet. Ik schat de heren beiden zeker halverwege de tachtig.
De vlotste gaat naar binnen en doet de deur achter zich dicht. ”Goedemorgen!”, zeg ik vrolijk terwijl ik de deur weer open doe voor zijn vriend. ”Hoe gaat het met u?” Maar klagen over hun gezondheid doen ze niet. ”We hebben er wel drie kwartier over gedaan om hier te komen, dat verkeer schiet ook helemaal niet op!”, bromt hij wat. ”Die 80-kilometer zone is een gruwel, dat houdt toch alleen maar op”, staat hij druk te gebaren.
Inmiddels is zijn passagier ook binnen. Ik snijd voor beide heren een plakje belegen kaas af, dat ze met smaak opeten. ”Mooie oogjes”, zegt de één. Hij heeft ruim 40 jaar in de kaashandel gewerkt, maar zonder bril op neem ik zijn waarneming niet serieus. ”Hij is stekeblind, maar te ijdel voor een bril”, roept zijn vriend. ”En hij is op zoek naar een vriendin, maar hij kan niet eens over het draadje plassen!”, vervolgt hij. Samen moeten ze er om gniffelen. ”Als ik zo vrij mag zijn, hoe oud bent u eigenlijk?” vraag ik de heren. ”Ik ben pas 91”, zegt de chauffeur, ”en hij is al 86”, al wijzend naar zijn vriend. Weer moeten ze samen lachen. ”Maar de kaas is super! Mijn dochter zegt dat je bij ons in de Bilt ook wel Boerenkaas kunt kopen, maar dat is geen echte!”, meent hij eigenwijs. ”Het wordt zo wel hele dure kaas vanwege dat ritje!”, zegt zijn vriend. ”Maar dat is ’ie waard!”, kop ik in. Als deze twee nou eens reclame gingen maken voor Boerenkaas, daar kan geen Marit van Bohemen met dure merkkaas tegen op. Ik zie het al helemaal voor me. We hebben als zelfkazers niet zo’n groot budget, maar deze heren willen het vast voor een zacht prijsje doen. Én een bescheiden stukje belegen voor de volgende maand. Dat spaart weer een ritje vol ergernis uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.