Redactieblog

1235 x bekeken 1 reactie

Zetje in de rug

"Oh ja, je moet Atlas de volgende keer geen klompjes meer aan doen, hoor", zegt Michel door de telefoon.

"Want ze kijken hem hier allemaal na." En ik schiet meteen in de lach. Ik zie het al helemaal voor me; Atlas op zijn gele klompjes te klepperen over de strakke tegels van het smetteloze, overdekte winkelcentrum. Maar ja, ik dacht dan ook dat ze alleen naar het vliegveld zouden gaan. Misschien had ik wel na kunnen gaan dat Jorn honger zou hebben na zo’n lange reis.

Leuk dat hij er weer is, neef Jorn. Zonder zijn melkstalmaatje Jan, deze keer. Maar volgende week komt onze oud stageloper Jasper ook een weekje helpen. En hij en Jorn kennen elkaar van thuis. Dus dat wordt vast ook dikke pret, ons nieuwe J&J duo.

Jorn en Jan, ons eerste duo, hebben twee weken geleden onze nieuwe melkmachine in werking gesteld. Wat een prachtig moment was dat, toen ze gingen testen of alles het deed. Het vertrouwde, rustgevende 'tjoek tjoek tjoek tjoek' van het vacuüm. Ik zag onze nieuwe, ruime melkput al vol koeien. Eindelijk, na drie jaar bouwen. Maar omdat de melktank en de stalinrichting nog niet zover zijn, moeten wij (en de koeien) nog héél even wachten.

Gelukkig hadden we wel een testkoe. Onze Liefie die haar baarmoeder eruit had geperst en daardoor nog hier liep, onder controle. Een week lang konden we twee keer daags tien minuten genieten van het heerlijke 'tjoek tjoek tjoek tjoek'.

Jorn was nog niet thuis geweest, of hij had zijn nieuwe ticket alweer geboekt. "En nu blijf ik net zolang tot de koeien over zijn", had hij in de mail geschreven. Maar hij wil natuurlijk wel met de kerst naar huis. Dus toch een mooie stok achter de deur.

En wie ons nog meer een extra zetje in de rug lijkt te geven, dat is het weer. Dat is ineens omgeslagen. Gure winden en de eerste sneeuw! We zijn blij dat de CV-installatie in onze nieuwe woonruimte het bijna doet. Dat het hout om de kopkanten van de stal dicht te maken, bezorgd is. En dat de melkstal bijna winterklaar is.

De dubbele sokken en handschoenen kunnen weer aan. De klompschoenen omgeruild voor de warmere, houten variant. Eén ding is zeker, Atlas heeft zijn houten klompjes al mooi ingelopen.

Eén reactie

  • winkelvof

    Wat knap hoe jullie leven en werken!!

Of registreer je om te kunnen reageren.