Redactieblog

1689 x bekeken 6 reacties

Bruggen slaan

De beroemde advocaat heeft niet zo'n leuke week: vriendin ervandoor, de belasting aan de deur voor een paar ton, en uit het ambt verwijderd.

De charlatan zelf lijkt er niet erg van onder de indruk. En tja, hij blijft natuurlijk beroemd, er komt wel weer een andere vriendin, en hij houdt vermoedelijk geld genoeg over om straks de ziektekostenpremie te kunnen betalen.

En je hoeft natuurlijk niet perse advocaat te zijn om allerlei contante betalingen te incasseren. In hoger beroep  zal de schorsing ook wel weer worden teruggedraaid, want de beroemde advocaat zal zich verwaardigen om dan ook zelf naar de zitting te gaan. En die rechters steekt hij zo in zijn zak.

Ook de landbouw zal wel eens een betere week hebben gehad. Het regeerakkoord slaat heel wat bruggen weg: het Europese landbouwbudget moet omlaag, de productschappen worden opgeheven, het ministerie verdwijnt definitief, dierenwelzijn staat hoog op de agenda. Ook dat zal uiteindelijk allemaal wel weer meevallen, maar voorlopig staat het er toch maar.

Het meest positieve dat je van het regeerakkoord kunt zeggen is dat er is, en dat het snel tot stand is gekomen. Van de inhoud wordt men niet vrolijk: zelden zo'n onsamenhangend, vaag, slordig en dom samenraapsel van kreupele stokpaarden gezien. Het zou door de beroemde advocaat bedacht kunnen zijn.

Het meest schrijnend is misschien nog wel het verbod op circusdieren. En dan niet zozeer het verbod zelf, maar vooral het feit dat onze leiders dit in een regeerakkoord opnemen. Lekker belangrijk, jongens!

Zelf heb ik, bij nadere beschouwing, ook niet zo'n geweldige week: ik heb geen vriendin, ik verdien zo weinig dat de Belastingdienst volstaat met mij computermatig uit te knijpen, mijn ambt is zo onbelangrijk dat je er niet uitgezet kunt worden, mijn huis zal de eerstkomende tien jaar wel niet verkocht worden en ik moet gaan sparen voor ziektekosten.

Gelukkig heb ik noch op de partij van Rutte noch op die van Samson gestemd, want dan zou ik mijzelf misschien wat hebben aangedaan. Maar ja, de vraag blijft: op wie hadden we dan wel moeten stemmen? Je gaat bijna nog terugverlangen naar Henk Bleker.

Laatste reacties

 • ed12345

  Als ik het verhaal zo lees zijn er veel mensen met te veel vrije tijd

 • Kasper844

  Als er 1 is die te veel vrije tijd heeft, ben jij het wel volgens mij, ed ;)

 • drientje

  Gelukkig wordt er in de landbouw dramatisch weinig verdiend, dus zal Rutte2, met al z'n plannen, weinig te plukken hebben van de agrarische sector.
  Veel inzet van de regering hoeven we dan ook niet te verwachten.
  De kabinetsleden hebben voorlopig een stoel onder hun achterwerk, en dat nu even het allerbelangrijkste.

 • Boomkesboer

  boerenwijsheid dat er toch maar 1 ding is om geld binnen te krijgen in de staatskas en dat is ondernemers geld laten verdienen zodat men belasting moet betalen. ondernemers plukken die niks verdienen dat gaat toch niet, dat is baantjes cree''eren om openstaande schulden te gaan incasseren bij mensen die keihard werken en niks hebben.
  zorg voor eerlijke concurrentie verlaag de loonbelasting zodat tuibnders kwekers etc weer kunnen concurreren met landen waar de economie wel draait als een tierelier, Duitsland Polen Belgie

 • Mozes

  Kijk eens op toosenhenk.nl
  De cartoon van vrijdag 2 november.

 • borro

  Bleker wilt ie blijkbaar toch ook niet, zou Hij dan toch op de partij voor de dieren gestemd hebben??

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.