Redactieblog

655 x bekeken 26 reacties

Bleker tart Thieme

Een verademing, die Bleker. Hij durft tenminste te zeggen waar het op staat. En hij koestert de landbouw.

Hij durft ook de strijd aan met de maatschappelijke organisaties. Zijn uitspraak in Boerderij Weekend van 'Een dier is een dier', is goud waard. Hij neemt daarmee rechtstreeks stelling tegenover Marianne Thieme, die het dier stelt boven de mens. Ik heb haar nog nooit horen praten over de belabberde huisvesting van mensen in uitgewoonde flats in de grote steden. De soms mensonterende leefomstandigheden van buitenlandse werknemers hoor je ze niet over. Het gaat altijd over dieren, die het in haar ogen altijd slecht hebben.

Wat een verademing dat onze staatssecretaris van landbouw de dingen bij de naam noemt. Hij vindt tenminste de mensenlevens in de vliegtuigen op Schiphol belangrijker dan de ganzen. Dat is de afweging die weldenkende mensen maken. Vanuit de milieuhoek komen zwevende opmerkingen over andere mogelijkheden om ganzen te verdrijven. Ander gras verbouwen en dan verdwijnen ze vanzelf, zo zegt men.

Lariekoek. Ik stel de mens boven het dier. Daarbij moet je natuurlijk dierenwelzijn koesteren. Maar nooit boven de mens stellen. Dat heeft Bleker nu ook duidelijk gemaakt. Dat siert hem.

Niettemin hoop ik dat Thieme en haar soortgenoten versterkt doorgaan met hun acties. Dat heeft tot gevolg dat in toenemende mate de maatschappij er een hekel aan krijgt. Op den duur zal men de onzin er van inzien en verschrompelen de partijen en 'milieu- en wakker dier'-bewegingen.

Ondertussen moeten wij er voor zorgen dat de zaakjes op het terrein van dierenwelzijn voor elkaar krijgen. Dat mag best in hele grote stallen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat onze koeien in een ligboxenstal een veel beter leven hebben dan de koeien van mijn vader, toen die nog in de grupstal stonden. Maar daar hoor je Thieme en de haren niet over.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bosma

  Helemaal met Bleker eens.
  en ook blij met dat het ook eens in netjes taal word gezegd waar het op staat.

  maar dat we als uit de kast moeten halen om de dieren een goed bestaan te geven,daar is iedereen het wel mee eens.
  we willen de dieren ook wel in de watten leggen maar dan zit er wel een ander prijs kaartje aan de producten die men koopt .
  en tot dus ver is de consument nog steeds niet bereid om dat te gaan betalen.Dus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Uit onderzoek is gebleken dat de prijzen in de supermarkt sinds de invoering van de euro 2% zijn gestegen.
  De benzineprijs is in dezelfde periode 65% gestegen en iedereen rijdt gewoon door in zijn auto.
  Waar zit de fout?

 • no-profile-image

  Goed dat Thieme eens in de hoek wordt gezet. Ze heeft een hele kleine aanhang in procenten gerekend, maar produceert het meeste kabaal. Met allemaal suggesties en onjuiste veronderstellingen. Als boer doet het je goed dat iemand met autoriteit je kant kiest. Wij zitten teveel in het verdomhoekje.

 • no-profile-image

  Ik weet het.

  een dier is een dier en een boer blijft een boer en een boer en een zog hebben nooit genog.
  Zo is't maar net. En dat is Bleker. Hij moet zijn aanhang halen bij boerkes, waar er elke dag 7 stoppen. Leve het zinkend schip.

 • no-profile-image

  tp.schouten.

  Bleker ziet het goed heeft ook gelijk dat de partij voor de dieren zelf de partij de nek omdraaid hoop ook dat het gebeurd, alles laten leven word een bende gans, vos , geen jagers meer bleker ga zoo door.

 • no-profile-image

  ik weet het weer beter.

  Ha tineke schouten, een beetje een domme reactie. Laten we zeggen een agrarische reactie, heeft geen inhoud en geen waarde. Boeren beschouwen alles in het buitengebied als hun eigendom en dat is niet waar. Wat daar leeft en bloeit is van alle mensen en die van een boer.
  Daarom nogmaals:een dier is een dier en een boer blijft een boer en een boer en een "zog" hebben nooit "genog".

  (Ps: ga eens iets aan je Nederlands doen, het ziet niet uit.)

 • no-profile-image

  Ha beterweter, een beetje domme reactie. Laten we zeggen een faunabescherming reactie, geen inhoud en geen waarde. Die linkse rakkers beschouwen alles in het buitengebied als hun eigendom en dat is niet waar. Ze hebben er zelf 0 centen in geinfesteerd, maar zonder dat ze het zelf in de gaten hebben een heel groot gedeelte van de flora& fauna geexecuteerd.

  (Ps : ga eens iets aan je domme teksten en aannames doen.)

 • no-profile-image

  ik weet het weer beter. (voor de zoveelste keer)

  @schreeuwer Wessel: een beetje een domme reactie. Laten we zeggen een agrarische reactie, heeft geen inhoud en geen waarde. Boeren beschouwen alles in het buitengebied als hun eigendom en dat is niet waar. Wat daar leeft en bloeit is van alle mensen en die van een boer.
  Daarom nogmaals:een dier is een dier en een boer blijft een boer en een boer en een "zog" hebben nooit "genog".

  (Ps: ga eens iets aan je Nederlands doen, het ziet niet uit.)

 • no-profile-image

  Ha ha ha veel domme reacties van u gezien, dit is wel echt een TOPPERTJE ha ha ha

 • no-profile-image

  Wij begrijpen er niets van kunt u het toppertje nomaals herhalen ha ha ha !!!

 • no-profile-image

  Berend van

  Titel zou moeten zijn,
  Thieme tart Bleker.

  Bleker zit in de hoek waar de klappen vallen, en dan hij komt vaak deze wartaal.
  Maw Thieme en PvdD hebben Bleker goed in de gaten.
  Bleker zal waarschijnlijk geen 4 jaar volmaken, daar is ie gewoon niet goed genoeg voor.
  Geen dossier kennis, geen wil voor oplossingen en het is wachten op zijn volgende fouten.
  Jammer van zo'n sympathieke man, Bleker, maar helaas gewoon niet goed genoeg.
  Zelfs voor boeren is Bleker geen oplossing.
  Vergaderboer komt niet van zijn erf af, dus mensen vergeef aub zijn kijk op beperkte zaken.
  Niemand stelt dieren boven de mens, iemand die dat stelt als een zeer goede schrijver als Vergaderboer zou beter moeten weten.

 • no-profile-image

  Berend , mooi en nu nog even een oplossing , jij denkt natuurlijk dat melk in de fabriek word gemaakt.

 • no-profile-image

  laten mensen die nog nooit dieren hebben gehouden of verzorgd hebben a.u.b. zich bezig houden met dingen waar ze wel verstand van hebben. dus kan thieme beter eerst maar eens een paar jaar gaan boeren voor ze zich ergens mee bemoeit.
  en laat ze ook eens in het buitenland gaan kijken .
  dan weet ik zeker dat ze over heel veel dingen heeeeel anders gaat denken.\
  laat bleker zijn ding nu maar doen , de economie moet gaan draaien en daar zijn wij boeren nu toch voor!

 • no-profile-image

  Berend graag wil ik je attent maken op een discussie enkele jaren geleden op tv tussen dierenarts Ormel ( CDA) en mevr. Thieme (PVDD) op de vraag van de journalist; keuze tussen 40 dieren levens of 1 mens antwoorde mevr. Thieme : 40 dierenlevens!!!.....het zal je kind maar zijn.
  Ben het helemaal met Bleker eens en heb veel respect voor de wijze waarom hij de verantwoordelijkheid neemt die ons allemaal aan moeten gaan, tientallen Miljarden uitgeven aan EHS en daardoor moeten korten op zorg, onderwijs en de maatschappelijk zwakkeren is niet sociaal!
  Al die mensen en organisaties die hun vuil menen te moeten spuien richting Bleker zouden alles nog maar eens goed moeten overdenken.

 • no-profile-image

  steurtien

  thieme moet de dijken ook maar verhogen ,want al het dierlijke wat is verdronken de afgelopen weken bij de hoge waterstand, kan ze volgend mij ook niet verantwoorden??
  ben het trouwens helemaal met bleker eens.
  thieme moet maar eens een jaartje meedraaien op een gemiddelde boerderij.

 • no-profile-image

  inderdaad is Bleker verfrissend helder in zijn steun aan de agrarische sector, en heeft de moed keuzes te maken en hier achter te staan. Een hele vooruitgang na de verloren tijd van de incapabele Verburg, die nu haar perfecte nietszeggende maar goed betalende pluchebaantje in Rome heeft. Ondertussen weten Bleker's tegenstanders niet hoe persoonlijk ze het nu weer moeten spelen, en dat alles zonder resultaat. Het lijkt me dat híj het momentum meeheeft, en niet de dierenextremisten zoals hieronder betoogd. Ondanks het voortdurend op de man spelen. Heer Bleker: rug rechthouden, een enorm moderne, productieve en economisch gezonde sector staat achter U.

 • no-profile-image

  Kan ook nog wel wat bezuinigd worden op staatsbosbeheer, die hebben tenslotte nog geld over over om zich met dat onzinnige project in flevoland in te laten . En dan dat wegzetten van Bleeker als een natuuraso. Vraag eens aan iemand die zo ongelukkig is dat hij op erfpacht van natuurmonumenten of staatsbosbeheer zijn huis of vakantiehuis heeft ,welke instanties zich nu echt als asociale financiële bloedhonden gedragen.

 • no-profile-image

  Dat van die grupstal is onzin, als ik zie hoe koeien mekaar liggend tevreden aflikken is het een goed systeem, helaas niet voor de aantallen van tegenwoordig. Maar koeien houden gewoon van rust, vreten en horens. Thieme (en die linkse rakkers) hebben trouwens maar 1 hersencel meer dan een koe: Want anders scheten ze bij zichzelf in de keuken.

 • no-profile-image

  Riny

  Het valt niet mee om als bewindsman, alles weer recht te buigen, wat mensen met verkeerde bedoelingen, verkwanseld hebben. Henk bleker ga zo door, anders gaat Nederland en de dieren naar de ondergang.

 • no-profile-image

  hummie

  prima kerel die Henk laat Thieme een poos stage lopen op een normaal bedrijf en laat haar het liefst stieren afmesten die los lopen in een stohok

 • no-profile-image

  hummie

  prima kerel die Henk laat Thieme een poos stage lopen op een normaal bedrijf en laat haar het liefst stieren afmesten die los lopen in een stohok

 • no-profile-image

  hummie

  prima kerel die Henk laat Thieme een poos stage lopen op een normaal bedrijf en laat haar het liefst stieren afmesten die los lopen in een stohok

 • no-profile-image

  Laten we zeggen een agrarische reactie, heeft geen inhoud en geen waarde.
  Boeren beschouwen alles in het buitengebied als hun eigendom en dat is niet waar. Wat daar leeft en bloeit is van alle mensen en die van een boer.
  Daarom nogmaals:een dier is een dier en een boer blijft een boer en een boer en een "zog" hebben nooit "genog".

 • no-profile-image

  Slim ,wat is je doel van al je reacties,, nog wel in een agrarisch dagblad. Boeren leveren dagelijks in. Ten behoeve van onverzorgde natuur tuinen.

 • no-profile-image

  @Hamstra. In een agrarisch dagblad??? Wat heeft er dat mee van doen?? Maar boeren blijven maar menen dat het hele buitengebied van hen is. Dat is niet zo. De natuur is van ons allemaal en boeren die werken in de natuur dienen hier zorgzaam mee om te gaan en respect te tonen voor de dieren die daar leven. De 1e activiteit, die zij moeten ondernemen is het onmiddellijk verbieden dat er nog 1 jager op hun grond komt. Dan tonen ze al een beetje aan echt diervriendelijk te zijn. Maar elke boer die zijn grond verpacht voor die walgelijke plezierjacht is even gestoord als de jager die dezse jacht uitoefent. Zij horen beiden niet thuis in de natuur. Dus diervreindelijke boeren: STOP DE JACHTVERPACHTING.

 • no-profile-image

  Sim:jij kan toch ook de jacht huren om er niet op te jagen !!
  Maar dan moet je ook de betreffende agrarier schadeloos stellen!
  Want zeg nou zelf ,als ze aan jou salaris komen b.v -10% om de wild schade te vergoeden zou je dat ook niet toestaan.
  Waarom zouden wij dat dan wel toe moeten staan????

  Jij dult immers ook geen aangevreten groenten en fruit in de winkel ,het mag zelfs niet in voedselbank paketten.

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.