215 x bekeken 2 reacties

Universiteit onder de loep

agd.media
Een opmerkelijke stap van Wakker Dier. De organisatie start een proefproces bij de Reclame Code Commissie tegen Wageningen UR.

In een persbericht over onderzoek naar gezondheidseffecten van zuivelconsumptie zou de universiteit te positief zijn geweest en bovendien fouten hebben gemaakt. Dat is erg, vindt Wakker Dier, omdat het betreffende onderzoek gefinancierd was door de zuivelindustrie. Niks onafhankelijke wetenschap, dus, maar reclame.

Het lijkt wel een vorm van wraak op de ontmaskering van het vleeseter-is-hufter onderzoek, dat juist uit de koker van de dierenbeweging kwam. De parallel met die affaire is opvallend. Ook daar zit een angel bij het persbericht dat de ‘onderzoeksresultaten’ begeleidde.

De discussie over de gevaren van private financiering van wetenschappelijk onderzoek is niet nieuw. Maar dat juist Wakker Dier zich daar nu op stort is raar. Ze begeeft zich op lastig terrein ver van haar core-business, namelijk het dierenwelzijn.

De actie past in een bredere strategie van Wakker Dier, waarin de rundveehouderij meer ‘aandacht’ krijgt. Een aanval op het gezonde en betrouwbare imago van zuivel past daar in. Daarbij ligt nu ook de WUR in de vuurlinie. Wakker Dier voelt weer eens goed aan waar de maatschappelijke gevoeligheden liggen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ieder normaal denkend mens,ziet heus wel dat dit een wraakactie is voor de ontmaskering van het vleeseter-is-hufter onderzoek.Door dit proefproces te beginnen, staat Wakker dier in eigen voet te schieten. Ga zo door!!!!

  • no-profile-image

    Inderdaad, de echte hufters dienen zich aan Vonk, Thieme, vd Wouw vd Graaf, Wageningen had het bij het rechte eind.
    Vandaar deze dolle wraakaktie.

Of registreer je om te kunnen reageren.